Fra næste år er det slut med at tage til Roskilde Sygehus hvis man får astmaanfald, akutte sygehushjertesygdomme, besvimer eller andet. Ligesom andre med mere alvorlige fysiske skader, skal de nemlig helt til Køge eller Slagelse sygehus.

Ifølge sygehusplanen skulle lukningen af akutmodtagelsen først ske i 2021, men er af økonomiske årsager fremrykket til næste år. Det samme gælder for Næstved Sygehus, som også vil få lukket deres akutmodtagelse. Det vil give regionen en besparelse på 10 millioner kroner næste år, og 35 millioner kroner om året, fra 2017 og frem.

Samtidig vil sygehusene i både Roskilde og Næstved kunne hjembringe en del behandlinger som er blevet lagt ud til private hospitaler eller sygehuse i andre regioner, og give yderligere besparelser.

Borgerne er uenige

Der er på facebook en gruppe som kæmper for at denne lukning af akutmodtagelsen ikke sker, og der er over 10.000 fælgere. Der bliver indsendt læserbreve og samlet underskrifter, men om det kan gøre en reel forskel hos Region Sjælland er ikke til at sige.
Find facebook gruppen her.