Elgen Kommer! det er udtrykket hvert efterår, når RUC gør logo_header21klar til den store Årsfest. RUCs Årsfest er den største fest på campus, som både studerende fra RUC, deres naboer på UCSJ og alle deres gæster kan tage del i. I år foregår festen fredag d. 18. september 2015, og bliver mindst lige så vild som de foregående år. Der er traditionen tro pyntet op på hele campus, med telte med forskellige temaer og musik, og underholdning med både store og små navne.
I år kommer bl.a. både Mikke Vadsager, Marvelous Mosell, Rest in Beats, Ida Kudo, Reotile Youth og Scarlet Pleasure. Der er mange flere navne på programmet, og i år er det endda også muligt at varme op i deres Chill Out telt, med quiz-konkurrence og gratis champagne og pølser.

Men Årsfesten på RUC består egentlig af to arrangementer. Den officielle årsfest om eftermiddagen, og den lidt mere larmende årsfest om aftenen.

1277150_10201103587286610_1092169904_oDen officielle årsfest

Fra kl. 14.00-16.00 foregår RUCs officielle årsfest, for specielt inviterede, med taler, prisoverrækkelser og underholdning fra RUC Koret. Talerne i år vil bl.a. omhandle socialt entreprenørskab, som RUC går meget op i. Derefter er der spændende reception, med mad arrangeret af studerende på Performance Design studiet.
Denne del af årsfesten er dog ikke for studerende, og mange af dem aner slet ikke at det foregår. Undtagen måske for et par år siden, da Kronprinsesse Mary kom forbi.

Års-FESTEN

Det der så egentlig anses som årsfesten, er den fede fest om aftenen, hvor omkring 8500 unge studerende og andre fylder RUCs græsplæner med fest og farver. Festen bliver hvert år arrangeret af en gruppe frivillige, som i år består af 18 ildsjæle, som kalder sig selv for Kamarillaen. De arbejder fra Januar og hen over foråret skal der planlægges, rekrutteres, og findes bands, og i august går slutspurten ind, for at skabe den fedeste fest på året.

”Det der gør Årsfesten på RUC til noget specielt er den løsslupne stemning man ellers normalt finder ved musikfestivaler. Jeg mener at denne stemning bunder i at Årsfesten er lavet af RUC’ere for RUC’ere, og derved giver gæsterne et mere afslappet og familiært forhold til festen. Vi er meget afhængige af frivillige RUC’ere til at hjælpe os med at skabe Årsfesten, ellers ville vi aldrig kunne skabe sådan en fest.” Sådan lyder det fra Jannick, der sidder i Kamarillaen, og alle glæder sig meget til den store dag i morgen, hvor man virkelig se at det hårde arbejde fra de frivillige kan betale sig.

rucs årsfest

Slogannet for årsfesten er Elgen Kommer, hvilket er en fortolkning af RUCs tidligere logo, en koral. For hvis man vender korallen på siden, så ligner det en lidt elg, som er klar til at slå sig løs. Hjemmesiden, hvor man kan læse mere om programmet for årsfesten og købe billetter (kun gennem RUC studerende) er også www.elgenkommer.dk.

Årsfesten foregår på RUCs arealer, i den bagerste del af campus. Der vil være fest i både kantinen og i telte, og musikken vil blive båret langt ud over universitetets murer. Så hvis ikke man går på RUC eller UCSJ, men bare bor i Trekroner, kan man også være heldig at høre musikken – men nok i en lidt mere støjende og forstyrrende grad. Derfor har Kamarillaen da også advaret folk i Trekroner, og sagt undskyld på forhånd.
Se mere om årsfesten på deres facebook side eller på deres hjemmeside www.elgenkommer.dk