Den traditionsrige Sundhedspris fra Danske Bank blev i år uddelt til to initiativer, der på to forskellige måder repræsenterer, hvordan der kan skabes anderledes sundhedsfremmende tilbud til børn og unge.

Formand for sundhedsudvalget i Roskilde Kommune, Morten Gjerskov, kunne stolt præsentere Boserupgaard Naturcenter og dernæst Klub Roskilde Midts rollespilsteam, der i år var modtagerne af de ærefulde priser på henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner.

TIM Krat modtager årets Sindhedspris
TIM Krat modtager årets Sundhedspris

”Dommerkomiteen har modtaget mange kvalificerede indstillinger til prisen, og selvom Danske Bank i år giver hele to priser, så det var ikke nemt at udvælge vinderne. Men det skulle vi jo! Og vi var da også helt enige i dommerkomiteen om, hvem der skal have priserne,” understregede formand for sundhedsudvalget, Morten Gjerskov på Hestetorvet i Roskilde.

Den store Sundhedspris gik til Boserupgaard Naturcenter, der sidste år havde besøg af 175 skoleklasser og 80 børnehavegrupper og på ganske kort tid har fået succes med at skabe rammerne til at børn kan arbejde med både digte og brøker i skoven.

– Jeg er selvfølgelig glad for, at der bliver lagt mærke til vores store arbejde, og at vores indsats påskønnes på denne måde, sagde lederen Tim Krat efter, at han havde modtaget prisen på vegne af Boserupgård Naturcenter.

Klubbernes rollespil vinder ekstra prisen
Klubbernes rollespil vinder ekstra prisen

Orkerne indtager måske naturcentret
Sundhedsprisen på 5.000 kroner fra Danske Bank gik til Rollespilsteamet hos Klub Roskilde Midt, der var repræsenteret af klubleder Marianne Laugesen og nogle af de udklædte unge fra klubben. Morten Gjerskov lagde vægt på, at Klub Roskilde Midt har fået skabt et fantastisk sundhedsfremmende tilbud til børn og unge.

Hos Klub Roskilde Midt havde man først overvejet at investere i udstyr såsom buer, pile og udklædning til de eventyrlystne børn, men prisen blive nok brugt på et oplagt samarbejde mellem de to prismodtagere.

– Vi har tænkt på at arrangere en stor rollespilsweekend, så det er jo oplagt, at vi måske inddrager Boserupgaard Naturcenter og ser, om vi ikke kan finde ud af noget i fællesskab, lød det fra klubleder Marianne Laugesen.