Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-08-18 til 2015-08-24.

Anholdelse – Hærværk / lov om euforiserende stoffer – Søndergade, Viby Sj. – Roskilde
2015-08-20 – Kl. 2239 fik politiet en anmeldelse fra en borger, der kunne se en mand forøve hærværk mod en parkeret personbil. Inden politiets ankomst forsvandt gerningsmanden i en bil, som politiet dog kort efter fandt og derefter kunne anholde en 23-årig mand fra Viby Sj. Han havde ca. 14 gram hash på sig ved anholdelsen. Han er fortsat i politiets varetægt og skal afhøres til sagerne i løbet af torsdagen.

Brand – Roskilde
2015-08-21 – Kl. 1625 blev anmeldt om en markbrand på Holbækvej i Svogerslev. Ca. 5000 m2 brændte. Kl. 1643 var branden slukket.

Brand – Ågerup, Roskilde
2015-08-19 – Kl. 1825 var der røg i køkkenet på en adresse på Åbakken. En gryde med kartofler og olie var efterladt i et køkken, og det førte til megen røg i køkkenet. Gryden blev smidt ud i haven, og der skete kun røgskade på køkkenet.

Brand på kornmark – Slæggerupvej, Slæggerup, Roskilde
2015-08-20 – Kl. 1408 anmeldte en fører af en mejetærsker, at der umiddelbart bag mejetærskeren var opstået brand på den netop høstede kornmark. Forsøg på at slukke branden med en pulverslukker var forgæves, hvorfor brandvæsnet blev tilkaldt. Mejetærskeren blev kørt i sikkerhed, og brandvæsnet indledte slukningen af branden, der imidlertid bredte sig hastigt til nærliggende marker. Et større område blev afspærret med assistance fra hjemmeværnet , og redningsberedskaber fra Greve og Tåstrup samt Beredskabsstyrelsen fra Hedehusene og Næstved blev tilkaldt til slukningsarbejdet, ligesom syv landmænd var involveret i at begrænse udbredelsen af branden, idet de harvede brandbælter i området. Kl. ca. 1715 var der styr på branden, der ødelagde afgrøderne på ca. 100 hektar stort område, ligesom en kontorbygning på en adresse på Slæggerupvej nedbrændte. Fire landbrugsejendomme havde været i farezonen, men blev reddet ved redningsberedskabernes indsats. Brandvagter var i området indtil kl. ca. 0400 i nat. Årsagen til branden anses for at være en gnist fra mejetærskeren.

Brud på gasledning – Kertemindevej, Roskilde
2015-08-20 – Kl. 1202 kørte politiet og brandvæsnet til Kertemindevej i anledning af et brud på en gasledning med udsivende gas til følge. Politiet foretog afspærring af vejen i begge retninger, indtil HNG ankom til stedet og fik sat en klemme på den ødelagte gasledning. Ingen kom til skade ved udslippet.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde
2015-08-24 – Kl. 1930 kørte politiet ud til et færdselsuheld på Køgevej ved en frakørsel fra Holbækmotorvejen, og hvor nogle af parterne skulle være “fastklemte”. Det viste sig, at en 18-årig kvinde fra Solrød Strand kørte i en personbil ad Køgevej mod syd. I det lysregulerede kryds ved Darupvej kørte hun ind i venstre side på en personbil ført af en 50-årig mand fra Lejre. Han var netop kørt fra Holbækmotorvejen og ud på Køgevej i krydset. Begge parter blev rutinemæssigt bragt til skadestuen til kontrol, men begge var sluppet med diverse knubs. Uheldet gav mindre trafikale problemer, og politiet forsøger nu at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet ud fra forskellige vidneforklaringer.

Mistænkeligt forhold – Roskilde
2015-08-18 – Kl. 1918 modtog politiet anmeldelse fra den gamle slagteribygning på Køgevej, hvor en kvinde opholdt sig. Hun kastede sten igennem ruderne, og der blev i den forbindelse knust ruder. Det viste sig, at en 41-årig kvinde fra Roskilde var gået ind på stedet, hvor hun faldt i et ca. 2,5 meter dybt hul. Hun kastede sten for at tilkalde hjælp. Kvinden kom ikke til skade, og hullet blev dækket, så ingen fremover ville havne i lignende omstændigheder. Hvad kvinden skulle på stedet melder historien ikke noget om.

Mistænkeligt forhold – Roskilde
2015-08-19 – Kl. 0936 bemærkede en anmelder tre unge, der viste særlig interesse for en villa på Svanevej. Alle tre var i sort tøj. Den ene med asiatisk udseende. Anmelderen vidste, at der ikke var nogen hjemme på adresse, og derfor blev der holdt særlig godt øje med stedet. De tre gik rundt om huset og ind i haven, men de var væk, da politiet kom. Ingen opbrydningsmærker, men sagen er et godt eksempel på nabohjælp.

Narkopåvirket bilist – Roskilde
2015-08-21 – Kl. 0855 standsede politiet en 24-årig mand fra Hvidovre, der kørte bil på Københavnsvej. Manden var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Salg af narkotika – Roskilde
2015-08-21 – Kl. 1010 anholdt politiet en 51-årig mand på en adresse i Roskilde. Pgl. blev fundet i besiddelse af 207 gram hash. Den 51-årige blev afhørt til sagen og erkendte salg i nogle måneder. Han blev løsladt efter afhøring. Han fik efterfølgende en straksdom på 4 mdr. fængsel.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Roskilde
2015-08-24 – Kl. 1703 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Nykøbing Sj. for spirituskørsel i en personbil, efter at en anden bilist havde anmeldt ham for slingrende og usikker kørsel i østlig retning fra Gevninge mod Roskilde. Den 53-årige fik udtaget en blodprøve til nærmer undersøgelse for alkohol og herefter løsladt. Politiet beslaglagde dog hans personbil, idet politiet forventer efter en vejledende alkometertest, at analysen af den 53-åriges blodprøve vil afsløre et alkoholindhold på over 2,00 promille. Politiet har dermed hjemmel til at beslaglægget et køretøj, uanset om den sigtede tidligere er afsløret i spirituskørsel. Han kan således forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Udlændingeloven – Kristianslund, Roskilde
2015-08-20 – Kl. 0030 bemærkede en patrulje en varebil kørende på en p-plads med en defekt baglygte. Ved en foreløbig kontrol af bilen viste det sig, at bilens nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring for køretøjet. Bilen blev standset, og politiet fik kontakt med en 29-årig mand fra Roskilde og en 34-årig mand fra Jyllinge på forsæderne i varebilen. Pludselig bemærkede politiet noget bevæge sig i varerummet, hvor en yngre mand gemte sig. Da han ikke kunne legitimere sig eller forklare sig på et af hovedsprogene, besluttede politiet at anholde alle tre for overtrædelse af udlændingelovens på grund af mistanke om menneskesmugling. Politiet skal nu have fastlagt identiteten på manden i varerummet for at finde ud af hans grundlag for ophold i Danmark, ligesom de to øvriges anholdtes færden skal kortlægges. Efter afsluttet efterforskning vil politiet afgøre, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør.

Uorden – Folkeparken – Roskilde
2015-08-24 – Kl. 1757 fik politiet den første anmeldelse om uro i Folkeparken, hvor nogle af de tilstedeværende var ved at komme i slagsmål. Et par patruljer fik i første omgang lagt en dæmper på gemytterne blandt de tilstedeværende. Ca. ½ time senere kom endnu en anmeldelse om uro i parken. Igen fik politiet dæmpet gemytterne. Ingen blev sigtet for noget, og politiet førte lejlighedsvist tilsyn med gæsterne i parken i de følgende timer – uden at gemytterne kom i kog igen.

Kl. 0756 bemærkede en patrulje en personbil på vej til afsætningspladsen ved Østervangsskolen, Roskilde. Da politiet kunne konstatere, at hverken føreren eller et barn på bagsædet var fastspændt under kørslen, rettede politiet henvendelse til føreren – en 26-årig kvinde fra Roskilde – som blev sigtet for den manglende brug af sikkerhedssele og den manglende fastspænding af en 6-årig dreng på bagsædet. Da politiet bad om at se kørekortet, måtte den 26-årige erkende, at hun var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte køre bil. Hun vil således høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres, og vil formentlig erfare, at den ca. 1½ kilometer lange køretur fra familiens bopæl til skolen vil blive en temmelig dyr måde at transportere sit barn i skole.

Indbrud i perioden
Anemonevej, Roskilde
Boserupvej, Roskilde
Bregnevej, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Gundsølillevej, Ågerup, Roskilde
Hedegårdsvej, Roskilde
Hestetorvet, Roskilde
Højen, Himmelev, Roskilde (2 steder)
Industrileddet, Svogerslev, Roskilde
Krogsbøllevej, Himmelev, Roskilde
Nyvang, Roskilde (to steder)
Parcelgårdsvej, Roskilde
Strandhøjen, Himmelev, Roskilde
Vestergade, Roskilde
Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde
Ågerupvej, Roskilde