Et banebrydende boligprojekt er tæt på målstregen i Roskilde Kommune. Kommunens plan er at bygge billigt og energieffektivt og at skabe en ny bebyggelse i Trekroner, hvor danskere og migranter får et stærkt og givende fællesskab. “God integration gennem godt naboskab i et ekstraordinært miljøvenligt lavenergi-byggeri”, skriver kommunen i en pressemeddelelse:

Det nye område skal bestå af 40-60 mindre boliger med haver, og det er centralt for aftalen, at huslejen inkl. forbrug højst må ligge på 3.500 kr. om måneden. Der er tale om et samarbejde mellem Roskilde Kommune, KAB og Rockwool, som I kan læse mere om i den vedhæftede partnerskabsaftale. Boligerne kommer til at ligge naturskønt, men samtidig i gåafstand til såvel stationen som uddannelsesinstitutionerne i Trekroner. De involverede parter har en forventning om, at boligformen på længere sigt vil blive til stor inspiration for landets øvrige kommuner, der lige som Roskilde Kommune dels har en integrationsudfordring og dels oplever en stor efterspørgsel på gode, små og – ikke mindst – billige boliger.

Det gode naboskab understøttes på to måder; dels i muligheder for fælles udvikling og dyrkning af havebrug, dels i forpligtigelser omkring løbende vedligeholdelse af boliger og fællesarealer. De unge, som skal bo i afdelingen, skal have forståelse for, at de samtidig skal bidrage til at skabe et integrationsunderstøttende naboskab for flygtningene. For sikre afdelingens attraktionsværdi er det centralt, at der skabes en socialt bæredygtig fordeling mellem målgrupperne. Derfor er målgruppen 2/3 unge (typisk under uddannelse) og 1/3 flygtninge. Boligerne bliver særligt attraktive for unge, som ønsker at nyde naturen og sætter pris på muligheden for at deltage i havebrug. Begge er kvaliteter, der ikke typisk ikke er til stede i andre ungdomsbolig-bebyggelser.

Joy Mogensen
Joy Mogensen

Projektet har nu været udvalgsbehandlet i Roskilde Kommune og er af kommunens økonomiudvalg indstillet til endelig godkendelse på byrådsmødet onsdag d. 2. september 2015.

Såfremt der gives politisk opbakning til projektet, holder vi en presseevent, hvor partnerskabsaftalen underskrives:
torsdag d. 3. september 2015 fra 9.30-10.30

Adresse: Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde. Henvendelse i receptionen.

Her deltager:
Borgmester Joy Mogensen, Roskilde Kommune, tlf. 50 52 14 46
Steen Lindby, Vicepresident Group R&D i ROCKWOOL International, tlf. 23 20 03 53
Jens Elmelund, adm. direktør, KAB, tlf. 26 37 31 84

HENT PARTNERSKABSAFTALE