Roskilde Kommune efterlyser borgere, som har plads og lyst til at leje et værelse ud til en flygtning. Til årsskiftet vil næsten 100 flygtninge i Roskilde mangle et sted at bo, og selv om kommunen leder intensivt efter mulige boliger, ser det svært ud. På det kommende møde i Beskæftigelses- og Socialudvalget skal emnet debatteres, og borgmester Joy Mogensen appellerer nu direkte til private med et værelse eller andet i overskud.

”Der er behov for, at vi ser endnu mere på muligheden for privat indkvartering af flygtninge, så vi som del af den videre administrative og politiske proces kan få et overblik over, hvad der er muligt. Jeg håber virkelig meget, at vi finder nogle gode muligheder, og enhver boligtype vil være en hjælp. Alternativet kan blive, at vi er nødt til at leje et større antal pavilloner til midlertidig indkvartering, som i givet fald opstilles som et samlet kompleks. Det vil jeg være rigtig ked af, for vores nye flygtninge får helt ubetinget den bedste chance for en god integration, hvis de kommer ud i lokalsamfundene og møder vores borgere,” siger borgmester Joy Mogensen.

Flygtningetilstrømningen har som i landets øvrige kommuner været støt stigende i 2015, og denne tendens ser ud til at fortsætte. En anden parallel udfordring er dermed at finde varige boliger – ikke mindst til de flygtninge som efterfølgende får deres familier til landet.

”Indkvartering af vores nye medborgere er blevet en meget stor udfordring, men i forhold til at byde velkommen og hjælpe med at integrere har vi har set en utrolig stor imødekommenhed, og derfor tror jeg også på, at vi vil kunne få en hjælpende hånd fra nogle af vores borgere nu. Borgere som har mod på at være med til at hjælpe flygtningene til rette her hos os, så de kan få en god og tryg start på deres nye liv i Danmark,” siger borgmester Joy Mogensen.

Borgere, som vil høre mere om muligheden for at leje ud til en flygtning, kan kontakte fagmedarbejder Sandie Hansen på telefon 46 31 79 51, og man kan også skrive til flygtningeboliger@roskilde.dk