Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 100615-160615.

Anholdelse – Butikstyveri – Ro’s Torv, Roskilde
110615 – Kl. 1726 anmeldte personalet i Føtex, at en udenlandsk mand var tilbageholdt efter tyveri af spiritus og tøj for 936 kr. Politiet kørte til supermarkedet og anholdt en 25-årig mandlig asylansøger fra Somalia, der blev sigtet for tyveri, idet en butikskontrollant havde set ham gå gennem kassen med de stjålne varer uden at betale. Ved visitationen af ham fandt politiet identitetspapirer fra både Danmark og Sverige, hvor politiet efter endt sagsbehandling anbragte ham i et arresthus, medens hans identitet undersøges nærmere for at afgøre grundlaget for opholdet i Danmark.

Brandundersøgelse – Skomagergade, Roskilde
100615 – Kl. 1218 fik politiet via alarm 112 melding om ildebrand i en beboelsesejendom. Brandvæsnet var sendt til stedet, hvor opgangen var fyldt med røg. Røgdykkere trængte ind i en brændende lejlighed, hvor beboeren – en 62-årig mand – blev fundet bevidstløs som følge af kraftig røgforgiftning. Han blev reddet ud og fik straks den fornødne behandling i både den tilkaldte ambulance samt efterfølgende på skadestuen. De øvrige beboere i opgangen blev også evakuerede, medens brandvæsnet foretog slukningsarbejde og til sidst udluftning i ejendommen. Branden begrænsede sig til den 62-åriges lejlighed, så de evakuerede kunne vende retur til deres bopæle. Brandårsagen er indtil videre ukendt, og politiets brandefterforskere skal i løbet af onsdagen undersøge lejligheden i forsøget på at finde årsagen til brandens opståen. Den 62-årige er fortsat indlagt på sygehuset, og politiet har ikke haft mulighed for at afhøre ham om hændelsen.

Brandundersøgelse – Æblehaven, Roskilde
150615 – Kl. 2041 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrande i to metalcontainere. Disse viste sig dog blot at være to metal-skraldespande, hvis indhold var blevet antændt og nu udbrændte. Der skete ikke nogen større skade på affaldsspandene, men brandårsagen er ikke umiddelbart opklaret.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt kort før brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Forsøg på tricktyveri – Sankt Peders Stræde, Roskilde
120615 – Kl. 1911 anmeldte en 92-årig mand fra Roskilde, at han og hustruen få minutter tidligere havde været udsat for et forsøg på formentlig tricktyveri. En fremmed mand havde henvendt sig og fået anmelderens 87-årige hustru “lokket” med ind i deres lejlighed, hvorefter endnu en fremmed gik ind i entreen. Han skyndte sig dog ud igen, da anmelderen pludselig kom til syne, ligesom den anden mand også skyndsomt forlod ægteparrets lejlighed. De nåede ikke at stjæle noget og blev beskrevet som: A: Mand, 35-35 år, 180-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Haltede kraftigt, Talte: Fremmedsprog, Iført: kasket og mørkt tøj; B: Mand, 50-50 år, 170-170 cm, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørkt tøj. Politiet ledte forgæves efter de to mistænkte mænd i området.

Færdselsuheld / spirituskørsel – bil beslaglagt – Yrsavej, Roskilde
140615 – Kl. 2144 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde påkørt en hæk, og efterfølgende var føreren gået fra stedet. Politiet kørte til uheldsstedet, hvor politiet på en nærliggende adresse fik kontakt til en spirituspåvirket, 39-årig kvinde fra Frederiksberg. Da hun kunne mistænkes for at have fører af personbilen, der havde påkørt hækken, blev hun anholdt og sigtet for spirituskørsel. Bilens ene dæk var i øvrigt punkteret, hvorfor politiet mistænker hende for at have påkørt noget, inden hun forulykkede på Yrsavej. Den anholdte kvinde deltog i en alkometertest, der gav udslag på over 2,00 promille, og fik efterfølgende udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet valgte derfor at beslaglægge kvindens bil med henblik på konfiskation, idet færdselsloven giver mulighed for konfiskation af et køretøj, når alkoholpromillen i blodet forventes at ville overstige 2,00 promille uanset antallet af sager om spirituskørsel. Den 39-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling, men kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Sendt i fængsel igen – Herslev Strandvej, Roskilde
110615 – Kl. 1045 kontrollerede politiet en personbil med en mand ved strandområdet ved shelterpladsen. I bilen var en 45-årig mand fra Fårevejle, men ifølge egne
oplysninger uden fast bopæl. Ved nærmere kontrol af hans personlige forhold viste det sig, at han var efterlyst af Kriminalforsorgen til genindsættelse i et arresthus, fordi han ikke havde overholdt betingelserne for en prøveløsladelse efter en idømt frihedsstraf. Den 45-årige var tillige efterlyst fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi til sigtelse og afhøring i nogle sager fra 2014 vedr. berigelseskriminalitet. Midt- og Vestsjællands politi frihedsberøvede den 45-årige og afleverede ham i et arresthus til fortsat afsoning, hvorefter Sydsjællands politi blev underrettet om, hvor de kunne finde ham, når han skulle sigtes og afhøres i deres sager mod ham.

Spirituskørsel – Frederiksborg, Jyllinge – Roskilde
110615 – Kl. 2043 anholdt og sigtede politiet en 69-årig mand fra Stenløse for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spyttede på politiet – Hestetorvet, Roskilde
110615 – Kl. 2141 sendte politiet en hundepatrulje til en restauration, idet personalet ønskede en gæst bortvist fra stedet. Politiet fik kontakt med en 24-årig mand fra Lejre, som ikke ønskede at forlade stedet. Han blev derfor til sidst frihedsberøvet, men satte sig voldsomt til modværge. I forbindelse med anholdelsen spyttede han på og sparkede ud efter politifolkene, som dog til sidst fik ham overmandet. Under anholdelsen blandede en 19-årig mand fra Lejre og en 24-årig mand fra Roskilde sig i politiets arbejde og ville trods opfordring herom ikke forlade stedet. De var så aggressive, at en politihund måtte på arbejde og herunder bed den ene mand overfladisk. Derfor blev de to mænd også anholdt, men slap med sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den anholdte, der spyttede og sparkede, blev sigtet for vold mod politiet. Alle tre blev løsladt torsdag morgen efter endt sagsbehandling. Politiet vil senere kontakte dem alle, når deres sager skal afgøres.