Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 270515-020615.

Tricktyverier – Ringsted / Roskilde / Nykøbing Sj. / Greve
020615 – Politiet har det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om tricktyverier forøvet på følgende tidspunkter / steder:
Ringsted – togstationen – kl. 1217-1239: køb af billet ved brug af dankort – pung med dankort stjålet ubemærket fra offers lomme – kl. 1244 hævet 10.500 kr. uberettiget på stjålet dankort ved bruge af rette PIN-kode.
Ringsted – togstationen – kl. 1459: indstigning i toget – offer blev skubbet – pung stjålet fra taske.
Nykøbing Sjælland – Havnevej, P-plads v. supermarked – kl. 1200: påstand om, at offers bil havde spildt vand – pung stjålet fra taske, som offer stillede fra sig – mistænkt: mand, østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 180-185 cm høj, alm. af bygning, sort kort hår.
Roskilde – togstationen – kl. 1210: uventet hjælp til Dankort-køb af togbillet i automat – pung med indhold stjålet – mistænkt: mand, 30-35 år, 180 cm høj, kort mørkt hår, udenlandsk udseende, høretelefoner i ørerne.
Roskilde – Gyvelvej – søndag kl. 1230 – falsk hjemmehjælper får adgang til offers lejlighed, men bliver fulgt rundt – intet stjålet – mistænkt: kvinde, østeuropæisk af udseende, 55-60 år, kraftig af bygning, sort langt hår med grå stænk, iført blå cowboybukser, mønstret bluse og mørk jakke, talte dansk med accent.
Greve – Over Bølgen ved hæveautomat – kl. 1700 – offer hævede penge – prikkes på skulder af yngre mand – påstand om tabt 50 kr.-seddel, der samles op – dankort stjæles, når opmærksomheden er afledt – udenlandsk kvinde forlangte at få 50 kr.-seddel retur efterfølgende.
Ovenstående eksempler er en illustration af de fleste af de metoder, som tricktyve anvender til at komme i uberettiget besiddelse af ofrenes punge og betalingskort eller for at få uberettiget adgang til ofrenes bolig. Politiet skal opfordre til at være ekstra opmærksomme på pludselige henvendelser fra oftest udenlandske personer, der på forskellig vis vil aflede ofrenes opmærksomhed. Sørg for at beskyttede PIN-koden, når du bruger dit betalingskort i enten en butik eller ved en hæveautomat. Uden PIN-koden er betalingskortet intet værd for en tyv, som så heller ikke efterfølgende kan misbruge kortet til uberettigede kontanthævninger kort tid efter selve (trick)tyveriet, inden offeret får spærret kortet. Politiet vil endvidere opfordre ofrene til snarest muligt – efter at man har opdaget et tyveri – at kontakte politiet, idet hurtige anmeldelser giver politiet bedre mulighed for at finde gerningsmændene samt skabe et overblik over, hvor præventiv patruljering skal ske.

Vold – Københavnsvej, Roskilde
010615 – Kl. 1813 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var blevet overfaldet på en P-plads ved et træningscenter af flere gerningsmænd. De skulle efterfølgende være flygtet fra stedet i en bil. Politiet og en ambulance kørte til stedet, hvor en kraftigt forslået, 24-årig mand fra Roskilde blev truffet. Han var blevet kontaktet af en gruppe, der havde spurgt, om han kunne genkende dem fra et tidligere møde. Han benægtede og blev herefter overfaldet med slag og spark. Gerningsmændene var flygtet i en personbil, hvis nummerplade vidner havde noteret sig, ligesom vidner havde oplyst politiet om signalement på overfaldsmændene. Politiet ledte efter både bilen og gerningsmændene og kunne mellem kl. 1910-1945 i området ved Rønnebærparken, Roskilde, anholde tre mænd på 18, 20 og 21 fra Roskilde som mistænkte for at have deltaget i overfaldet på den 24-årige. De anholdte blev alle sigtet for grov vold og afhørt til sagen, men alle blev løsladt efter endt sagsbehandling, idet politiet ikke fandt grundlag for fremstilling af dem i grundlovsforhør. Politiet arbejder nu videre med sagen i et forsøg på at finde ud af motivet til overfaldet, og om flere kan mistænkes for at have andele i overfaldet.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde
010615 – Kl. 0355 forulykkede en 42-årig mand fra Høng under kørsel ad Holbækmotorvejen mod øst ved Roskilde. Han mistede herredømmet over sin personbil på grund af aquaplanning, så han gled ind i midter-autoværnet for herefter at blive kastet over i autoværnet ved nødsporet. Den 42-årige blev indbragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Narkobilist / lov om euforiserende stoffer – Rønnebærparken, Roskilde
310515 – Kl. 2106 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Roskilde for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved den endelige visitation på politistationen fandt politiet i den 18-åriges underbukser ca. 35 gram hash. Så han blev ud over færdselsloven også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Arbejdsulykke – Søndre Mellemvej, Roskilde
290515 – Kl. 1300 blev politiet via alarm 112 underrettet om, at en ambulance var sendt til en arbejdsulykke på teknisk skole, idet en person var kommet til skade. Det viste sig, at en 25-årig mand fra Brøndby Strand havde fået en mindre flænge i hovedet, da en plade til et stillads var væltet ned og havde ramt den 25-årige i hovedet. Han blev i ambulancen bragt til skadestuen til behandling for læsionen i hovedet. Politiet underrettede Arbejdstilsynet, som sammen med politiet skal undersøge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Anholdelse – Røverisk forhold – Roskilde
290515 – Kl. 1550 meddelte en udenlandsk kvinde, at hun havde haft en kontrovers med en mandlig kunde, som ville betale for en massagebehandling via MobilePay. Hun mistænkte ham for at have lavet en falsk kvittering på sin mobiltelefon, hvilket hidsede den mandlige kunde op. Han truede med at ville ødelægge klinikken, såfremt han ikke fik de betalte penge retur. Da kvinden oplyste at ville ringe til politiet, forsvandt manden fra stedet. Politiet ledte efter manden i området, men fandt ham ikke, idet den mistænkte – en 20-årig mand fra Roskilde – havde af sig selv henvendt på politistationen i Roskilde. Han blev anholdt og sigtet for røverisk forhold ud fra de oplyste omstændigheder. Fredag vil politiets jurister afgøre, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Narkobilist – Parkvej, Roskilde
290515 – Kl. 1900 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Tølløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som ikke var registreret, og som politiet derfor standsede. Den anholdte blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – motorcyklist omkommet – Dalen, Viby Sj. – Roskilde
290515 – Kl. 0217 fik politiet via alarm 112 en henvendelse fra en bilist, der tilfældigt var kommet forbi en forulykket motorcykel på Dalen tæt på sidevejen Vibyvejen. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet, hvor en yngre mand iført motorcykeltøj lå livløs på uheldsstedet. Ambulancepersonalet kunne straks erklære ham for omkommet på grund af svære kvæstelser i hovedet. En anden, lettere tilskadekommen mand blev fundet i nærheden og blev bragt til skadestuen til undersøgelse for mulige kvæstelser. En bilinspektør blev tilkaldt til undersøgelse af ulykkesstedet og den dansk registrerede motorcykel for at klarlægge årsagen til ulykken. Der var ikke andre parter involveret i ulykken, og politiet kunne konstatere, at et vejskilt og en plankeværk var blevet påkørt i forbindelse med ulykken efter kørsel på motorcyklen ad Dalen i vestlig retning. På uheldsstedet fandt politiet også en motorcykelhjelm. De implicerede i ulykken er yngre udenlandske mænd, som politiet er i gang med at identificere, og hvoraf politiet skal afhøre den overlevende omkring de nærmere omstændigheder ved ulykken. Begge mænd har rutinemæssigt fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/narkotika. De pårørende til den omkomne mand er ikke underrettet.

Narkokørsel – Parkvej – Roskilde
280515 – Kl. 1918 blev en politipatrulje opmærksom på en bil, hvor føreren lavede en kørselsfejl. Da patruljen fik standset bilen og tjekket den lidt nærmere, kunne betjentene konstatere, at bilen var forsynet nummerplader, der tilhørte en anden bil. Føreren – en 25-årig mand fra Tølløse – var påvirket af hash. han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i en uindregistreret bil.

Færdselskontrol – Ringstedgade, Roskilde
270515 – I tidsrummet kl. 1220-1310 afholdt politiet en kontrol af bilisterne kørende ad Ringstedgade. I alt 19 bilister blev standset, og 10 blev sigtet for overtrædelser af færdselsloven, idet de blev afsløret i at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen, at have undladt at benytte sikkerhedsselen eller at have glemt at medbringe kørekortet under kørslen. Alle sigtede vil senere modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Færdselsuheld – motorcyklist omkommet – Dalen, Viby Sj. – Roskilde
290515 – Kl. 0217 fik politiet via alarm 112 en henvendelse fra en bilist, der tilfældigt var kommet forbi en forulykket motorcykel på Dalen tæt på sidevejen Vibyvejen. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet, hvor en yngre mand iført motorcykeltøj lå livløs på uheldsstedet. Ambulancepersonalet kunne straks erklære ham for omkommet på grund af svære kvæstelser i hovedet. En anden, lettere tilskadekommen mand blev fundet i nærheden og blev bragt til skadestuen til undersøgelse for mulige kvæstelser. En bilinspektør blev tilkaldt til undersøgelse af ulykkesstedet og den dansk registrerede motorcykel for at klarlægge årsagen til ulykken. Der var ikke andre parter involveret i ulykken, og politiet kunne konstatere, at et vejskilt og en plankeværk var blevet påkørt i forbindelse med ulykken efter kørsel på motorcyklen ad Dalen i vestlig retning. På uheldsstedet fandt politiet også en motorcykelhjelm. De implicerede i ulykken er yngre udenlandske mænd, som politiet er i gang med at identificere, og hvoraf politiet skal afhøre den overlevende omkring de nærmere omstændigheder ved ulykken. Begge mænd har rutinemæssigt fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/narkotika. De pårørende til den omkomne mand er ikke underrettet.