Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 210615-280615.

 

Anholdelse – Forsøg på tricktyverier – Algade, Roskilde
240615 – Kl. 1225 anmeldte personalet i en klinik, at en fremmed mand og dame var kommet ind for at se på en creme til 139 kr., som manden købte ved at betale med en 1000 kr.-seddel, medens kvinden så sig omkring. Da manden havde fået byttepengene retur, fortrød han købet og ville have pengene retur. Ekspedienten havde imidlertid set, at manden diskret havde givet nogle af pengesedler fra byttepengene videre til kvinden. Da ekspedienten gjorde opmærksom på, at manden ikke afleverede alle byttepengene og pegede på kvinden, gav kvinden de resterende penge retur til ekspedienten. De to fremmede forlod herefter klinikken.
Kl. 1256 anmeldte personalet i en konfekturebutik, at en fremmed mand og kvinde nu for anden gang var kommet ind i butikken. De fandt chokolade-varer for 140 kr., som de betalte med en 1000 kr.-seddel. Kort efter fortrød de købet, fik pengene retur og forlod butikken i retning mod Gråbrødrestræde, hvor en afventende chauffør i en personbil med udenlandske nummerplader afventede. Politiet fandt bilen kørende på Køgevej og fik de tre personer – to mænd på 19 og 26 år samt en kvinde på 25 år alle fra Rumænien – anholdt som mistænkte for at ville begå tricktyverier i de to butikker i Algade. Signalementet på to af de anholdte svarede til beskrivelsen af de to fremmede, der havde været inde i butikkerne. De anholdte har overnattet i forskellige arresthuse og vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Roskilde med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.

Anholdelse og straksdom – Roskilde
270615 – Kl. 1245 blev en 24-årig kvinde og en 42-årig kvinde anholdt og sigtet for tyveri og forsøg på bedrageri i forbindelse med tyveri af et kontokort.
De to fik en straksdom på 30 dages fængsel. Efter at have afsonet straffen bliver de udvist af Danmark i 6 år.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Allehelgensgade, Roskilde
220615 – Kl. 0400 sigtede politiet en 24-årig mand fra Holbæk for kørsel uden førerret i en varebil. Da politiet med nattens sigtelse mod manden kunne konstatere, at der var 8. gang alene i 2015, at den 24-årige blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret på grund af manglende generhvervelse af kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse, beslaglagde politiet hans varebil med henblik på senere konfiskation. Han vil således blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Roskilde
230615 – Kl. 1530 sigtede politiet en 23-årig mand fra Føllenslev for kørsel uden førerret i en varebil. Den 23-årige havde efter en hastighedssag fået et kørselsforbud i 2013 og havde efterfølgende ikke aflagt ny teori- og køreprøve.
Da den sigtede flere gange siden den afgørelse havde kørt bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans varebil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Larmende kunde – Skomagergade, Roskilde
230615 – Kl. 1313 ønskede personalet i et supermarked assistance til at håndtere en mandlig kunde, som personalet forsøgte at tilbageholde efter en støjende indkøbstur og mistanke om et muligt tyveriforhold.
Manden var dog ikke tilfreds med at blive tilbageholdt og havde slået ud efter personalet. Da politiet kom til supermarkedet, blev en 53-årig mand fra Roskilde sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd både indkøbsturen og over for personalet.
Den sigtede havde dog intet stjålet i supermarkedet og kan nu afvente en bøde fra politiet som afgørelse på denne sag.

Larmende passager i toget med hash i lommen – Jernbanegade, Roskilde
230615 – Kl. 1927 anmodede DSB om assistance fra politiet til at bortvise en udadreagerende passager i toget, der ville køre ind til Roskilde station om kort tid. Politiet stod klar på perronen og bortviste en 28-årig mand uden fast bopæl i København. Da han stadig var ophidset og højtråbende, måtte politiet frihedsberøve ham for at få skabt ro. I forbindelse med den efterfølgende visitationen af ham fandt politiet en joint svarende til ca. 1 gram hash. Den 28-årige blev lagt i detentionen til afrusning og lukket ud her til morgen med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. DSB-personalet overvejer nu, om den 28-årige også skal anmeldes for sin adfærd i toget.

Lov om euf. stoffer – Roskilde Festival
270615 – Kl. 1352 anholdt politiet en 17-årig dreng fra Jægerspris, der ved Festivalområdet blev fundet i besiddelse af 93, gram hash, salgsposer, vægt m.v. Den 17-årige blev løsladt efter afhøring, og sagen vil senere blive behandlet i retten.

Musik til ulempe – Roskilde
210615 – Kl. 2321 kørte politiet til Fredensvej, hvor der var fest. Det var tilsyneladende ikke alle, der var tilfredse med musikken, og på et tidspunkt blev kastet et kanonslag eller lignende mod festteltet, hvilket naturligvis forskrækkede alle tilstedeværende. Det lykkedes ikke at finde frem til gerningsmanden.
Politiet vil gerne opfordre til, at der udvises hensyn og forståelse i sommerens løb, hvis der holdes fest og dermed også musik udendørs.
Giv naboer besked om festen, så de er klar over, at der bliver lidt mere støj end sædvanligt. Naboer og festdeltagere opfordres til at snakke sammen og klare evt. problemer ved dialog før politiet tilkaldes.

Målrettet indsats – Roskilde Festival
270615 – I forbindelse med festivalen holder politiet bl.a. øje med personer, der er i området omkring festivalen, og som ikke armbånd og dermed ikke adgang til festivalområdet. Der er allerede nu truffet adskillige med udenlandsk baggrund fra bl.a. østeuropa, der alle bliver undersøgt, om de er lovligt i landet.
Den målrettede indsats fortsætter under hele festivalen ved siden af de andre opgaver, som politiet har.

Rambuktyveri mod urmager – Algade, Roskilde
220615 – Kl. 0322 fik politiet en anmeldelse om, at et køretøj var kørt ind mod en urmagerforretning. Det viste sig, at en ladvogn, der viste sig at være blevet stjålet fra Navervej, Roskilde, kort forinden, var blevet kørt ind i facaden til en urmager. Butiksruden og dele af murværket var blevet ødelagt, ligesom ødelæggelserne havde forårsaget lækage på en radiator med større vandskade til følge. Vidner kunne oplyse, at to gerningsmænd – den ene beskrevet som en 20-25-årig mand iført sort hættetrøje og blå cowboyjeans – var flygtet fra stedet til fods i retning mod Dronning Margrethesvej. Politiet ledte forgæves efter de to gerningsmænd, som formentlig kun havde nået at stjæle udstillingsvarer. Inden for den knuste butiksrude var et metalgitter, som havde forhindret gerningsmændene adgang til selve butikslokalet.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området, herunder de to gerningsmænd på flugtruten mod Folkeparken. Kontakt politiet på tlf. 114.

Underlig adfærd i bus – Linkøpingvej, Himmelev, Roskilde
240615 – Kl. 0910 henvendte en mor til en 13-årig pige fra Lejre sig til politiet, fordi datteren mandag morgen kl. ca. 0800 i bus 220 var blevet kontaktet af en fremmed mand. Manden var steget på bussen omkring Ternehaven i Roskilde og havde sat sig tæt på den 13-åriges sæde, men ville gerne sidde ved siden af hende. Det havde den 13-årige afslået, hvorefter han stillede hende forskellige spørgsmål om hendes fag i skolen, hvilken skole hun gik på og havde til sidst spurgt, om han måtte se hende i munden. Den 13-årige var herefter steget af bussen og ved ikke, hvor den fremmede mand kørte hen. Han blev beskrevet som: mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, kort sort hår, brunlig hud, iført blå jakke og sorte cowboybukser, talte dansk. Politiet forsøger nu at få manden identificeret for at få afklaret hensigten med kontakten til pigen.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i bussen, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114.