Henning Petersen
Henning Petersen

Småbådsklubben blænder den 30. og 31. maj op for en alternativ klub-weekend i Tune med udstilling af 15 fuldt udrustede småbåde til lystfiskeri på åbent hav. Garmin, Mercury og Dansk Søredningsselskab er blandt udstillerne

Idémanden bag arrangementet ”Trolling for nybegyndere” er Henning Petersen, der selv er medlem af Småbådsklubben og aktiv trollingfisker af især laks. Til daglig er han indehaver af sikkerhedsfirmaet Greve Låseteknik, der lægger hus til arrangementet tæt ved Skalstrup kaserne mellem Roskilde og Greve.

– Når man er nybegynder inden for trolling, kan det være svært at vide hvilken model, man skal starte med. Det handler meget om smag og temperament. Derfor har vi sikret et bredt udvalg af både til udstillingen, hvor der vil være alt fra 14-fods joller til 20-fods kabinebåde. Så jeg kan love, at vi vil forsøge at tilgodese alle ønsker og temperamenter, siger Henning Petersen.

IMG_9569 Greve Låseteknik Trollingfiskeri SmåbådsklubbenTips og tricks
Selv om man har lysten til at prøve kræfter med sejlads på åbent hav, kan en investering i en båd være en stor udfordring. Sejlads er blevet til en videnskab, der ofte samler eksperter om den seneste udvikling inden for netop deres område. Dette gør sig også gældende i Småbådsklubben, der med sine 1700 sjællandske medlemmer har en solid base med stor interesse for de nyeste trends indenfor trolling.

Bådudstillingen henvender sig med de rette tips og tricks til alle sejlsportsinteresserede.
– Udstillingen giver mulighed for at se nærmere på mindst 15 fuldt udrustede småbåde, som klubbens medlemmer stiller til rådighed. Ejerne være til stede, så interesserede kan blive udstyret med de rette tips og fiduser om alt fra motorer til udstyr og indretning, fortæller Henning Petersen.

Garmin og Mercury deltager
Foruden de 15 både vil også elektronikgiganten Garmin og bådproducenten Mercury være til stede med præsentationer af det seneste nye udstyr, så både medlemmer og øvrige interesserede er klar til at indtage de danske farvande gennem forår og sommer. Derudover er Dansk Søredningsselskab også at finde blandt udstillerne.

Den store opbakning til arrangementet glæder Henning Petersen, der har arbejdet henover hele vinteren på at forberede udstillingen sammen med klubmedlemmer og de forskellige udstillere.
– Vi er meget passionerede omkring vores både, og vi bruger meget fritid på dem. Derfor vil vi gerne vise resultatet af vores arbejde, og samtidigt give vores erfaringer og gode råd videre til folk, der bare venter på at komme i gang. Der er rigtig glædeligt, at så mange forskellige parter har ønsket at medvirke, og jeg tror, at vi går en helt fantastisk weekend i møde, fastslår han.

Gratis adgang
Udstillingen finder sted på Tjærebyvej 212, 4030 Tune, lørdag d. 30 maj fra kl. 10-18 og søndag den 31. maj fra kl. 10-15. Der er gratis adgang for alle.