Café Knarr følger op på succesen fra sidste år og byder frem til december indenfor til i alt syv fredage med øl- og mjødsmagninger i samarbejde med lokale bryggerier. Startskuddet går fredag den 14. oktober i samarbejde med det lokale nanobryggeri Thyras Bryg.

Ølsmagning på Café Knarr med Thyras Bryg (Pr-foto)

Når dagene bliver kortere er det tid til hygge og nye, spændende smagsoplevelser. Café Knarr, der ligger på Roskilde Havn, har igen i år sammensat en række øl- og mjødsmagninger, hvor gæsterne får mulighed for at smage på varerne fra lokale bryggerier.

Thyras Bryg – et nanobryggeri Roskilde
Første arrangement løber af stablen fredag den 14. oktober, hvor Thyras Bryg står klar til at servere et bredt udvalg af deres spændende øl og fortælle om deres unikke smagssymfonier og bryggemetoder.

Thyras Bryg er et uafhængigt nanobryggeri i Roskilde, der blev etableret i foråret 2018 af brygger og ejer Michael Lind Olsen. Navnet Thyras Bryg stammer fra vejen, hvor det hele startede, nemlig Thyrasvej i Roskilde.

Populære og nyskabende øl
Thyras Bryg udvikler hele tiden nye smage, men der er også nogle af deres bryg, som bliver brygget igen og igen. Den populære Belle Saison og den prisvindende Über Doppel Bock bliver ofte brygget, ligesom den mere eksperimenterende, men også ret efterspurgte Hindbær Lakrids Ale, bliver brygget regelmæssigt.

Øl i mange varianter og medaljevindende mjød
I løbet af efteråret og vinterens smagninger på Café Knarr kan man også hilse – og smage – på øl fra Musicon Mikrobryggeri, SnippNiff Brewing og Herslev Bryghus, samt lækker mjød fra Snoremark Mjødbryggeri. Snoremarks nyeste mjød, ‘Estrid Byrdings Mjød’, som er blevet til i samarbejde med Vikingeskibsmuseet, har lige vundet sølv på Mjødens Dag.

Spis vikingeinspireret mad under smagningerne
Ved hver smagning er det muligt at gå ombord i vikingernes kulinariske verden. Café Knarr tilbereder et nyt, vikingeinspireret aftensmåltid til hver smagning, og retten varierer fra gang til gang.

Retterne på Café Knarr er tilberedt efter principperne i ‘Ny Nordisk Vikingemad’, hvor der primært benyttes råvarer, der var kendt af vikingerne. Så her er hverken kartofler, tomater eller agurker, men fladbrød, havtorn, kål og perlebyg.

Maden forbinder vores maritime historie med vikingernes råvarer, og samtidig fortæller maden om den verden og de madkulturer, som vikingerne mødte på deres rejser til fjerne egne.

Fakta om ølsmagning med Thyras Bryg i Café Knarr 14. oktober 2022

Hvornår: Fredag den 14. oktober, kl. 18.00-20.30
Hvor: Café Knarr, Vindeboder 20, 4000 Roskilde​​​​​​​

Fakta om øl- og mjødsmagninger i Café Knarr i oktober, november og december 2022

Alle bryggerierne er fra Roskilde og omegn, og lægger stor vægt på bæredygtigt, lokalt samarbejde. 
Bryggerierne har 5 – 7 forskellige øl eller mjød med til hver smagning, og det er en overraskelse, hvilke bryg deltagerne får fornøjelsen af at smage på og høre historien bag.

Pris:
Smagning uden mad: 100 kr.
Smagning inkl. aftensmåltid: 175 kr.
Andre drikkevarer f.eks. vand, vin og kaffe kan købes under arrangementet

Bestilling og betaling: 

» Der kan købes billetter til smagninger og mad på VisitFjordlandets billetportal…

Sidste frist for at købe billetter er kl. 16.00 onsdagen inden arrangementet

For at deltage i arrangementet skal man minimum være 18 år.
Der er 60 pladser i alt til hvert arrangement og det bliver annonceret her på Vikingeskibsmuseets hjemmeside, når der er udsolgt.

Kilde.