Et idræts- og bevægelsescenter, et Kunstens Hus, en sportscirkel og en danseplads bliver kommende attraktioner på Kildegården. Svendborg Architects og BOGL har vundet arkitektkonkurrencen med et spændende bud på, hvordan det hele kan passe sammen med de nuværende bygninger. Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Arkitetektkonkurrence1Arkitektkonkurrencen om fremtidens indretning af Kildegården er netop afsluttet. Der har deltaget tre arkitektteams, som har givet deres forslag til, hvordan Kildegården overordnet set skal indrettes. De har også givet mere detaljerede bud på, hvordan de centrale udearealer skal indrettes og hvordan den nye bygning, Kunstens Hus, skal se ud.

Nu er vinderen af konkurrencen offentliggjort af formand for dommerkomitéen, borgmester Joy Mogensen.
Det blev Svendborg Architects og BOGL, som løb af med sejren.

Forslaget indeholder en ”Sportscirkel” på den nuværende p-plads og en danseplads på området mellem håndboldklubben og bokseklubben. Det giver plads til mange forskellige aktiviteter fra skøjteløb og vandleg til boldspil, boksetræning, dans, gymnastik, yoga mv.

Det kommende Idræts- og Bevægelsescenter er placeret i det syd- vestlige hjørne. Det skaber mulighed for en centralt placeret grøn parkeringsplads. Det betyder kort gangafstand og god tilgængelighed for stort set alle Kildegårdens brugere.

Arkitetektkonkurrence3Dommerne peger på, at den åbne plan i Kunstens Hus skaber fleksibilitet i den daglige brug. Samtidig er det vigtigt, at forskellige aktiviteter kan foregå uforstyrret af hinanden. Derfor skal der arbejdes videre med indretningen af huset.

Samlet er dommerkomitéen enige om, at forslaget ”rummer et meget robust udgangspunkt for det videre arbejde med et meget højt niveau af forståelse for både stedet, brugerne og funktionen.”

Borgmester Joy Mogensen:
”De vindende arkitekter har virkelig forstået at skabe sammenhæng og spændende løsninger samtidig med, at de bevarer kvaliteterne ved de smukke bygninger, der allerede er på Kildegården. Når Kildegården er færdig, vil vi opleve et stort løft i forhold til fritidslivet i bred forstand – musik, idræt, kunst og kultur.”

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Pedersen:
”Jeg er overbevist om, at stedets mange nuværende og kommende brugere virkelig vil blive glade for den løsning, vi har valgt. Vi kommer til at opleve rigtigt meget liv, også udendørs mellem bygningerne, som giver brugerne en masse nye muligheder for at udfolde sig.”

Arbejdet starter i år
Afslutningen af konkurrencen er samtidig startskuddet til konkret at omdanne Kildegården. Det sker med fokus på en nyindretning af de centrale udearealer og opførelse af Kunstens Hus. Pengene hertil kommer fra salget af bygningen på Helligkorsvej 3 til DGI. Yderligere indtægter kommer ved salg af grunde til boliger ud mod Møllehusvej.

Arkitetektkonkurrence2Til efteråret udskriver kommunen en konkurrence om den konkrete udformning af Idræts- og Bevægelsescenter. Det er planen, at dette byggeri går i gang i 2017. Pengene til byggeriet er afsat på kommunens budget.

Fakta

Kildegården er i fuld gang med at blive til Roskildes fremtidige kraftcenter for idræt, kultur og fritid.

Kildegården indrettes med Kunstens Hus, Musikkens Hus, Oplysningens Hus og Idræts- og Bevægelsescenteret, som sammen med aktiverende udearealer vil skabe rammen om en ny, aktiv bydel.

Kildegårdens unikke placering på kanten af Roskildes historiske centrum og som nabo til blandt andet Roskilde Idrætspark, Roskildehallerne og det regionale spillested Gimle, giver et helt særligt udgangspunkt for at bygge bro mellem de mange eksisterende og fremtidige aktiviteter.

Hver uge vil flere tusinde brugere udfolde sig med alt fra springgymnastik, bordtennis, forældrebarngymnastik, ældremotion og trampolinspring, over kunstnerisk udfoldelse gennem billeder, skulpturer og musik, til boglige fag og fordybelse. Hertil kommer Klub Kildegårdens mange daglige brugere og et bredt udsnit af byens foreningsliv.

Svendborg og BOGL 1 Svendborg og BOGL 2 Svendborg og BOGL 3 Svendborg og BOGL 4