petanqueSnoldelev Petanque Klub
Snoldelev Bygade 40
Snoldelev Bygade 14 (kontor)
4621 Gadstrup
Tlf. 40 73 76 85

Sydfransk charme i Snoldelev
Snoldeelev Petanque Klub blev stiftet i 1990 og har siden lagt baner til den sydfranske sport og socialt samvær. Petanque er en del af Boule-familien, der dækker over en række forskellige kuglespil, og er ikke mere end 100 år gammelt. I La Ciotat lidt uden for Marseille sad en gammel fransk herre i kørestol, der ikke kunne kaste kuglerne ud på de store længder, og det blev starten på udviklingen af petanquespillet med et banemål på 4×15 meter.

En sportsgren for alle
De fleste af os har deltaget i det der spil til sommerens havefest, hvor man kaster store metalkugler efter en lille trækugle, og Fætter BR-sættet er efterhånden også blevet et obligatorisk eje for alle danske børnefamilier, men petanque er meget mere. Det er en taktisk sportsgren for spilleren på eliteniveau med stor koncentrationsevne og god fysik, men er i lige så høj grad for spilleren, der dyrker det på hobbyniveau og sætter pris på det sociale fællesskab.

Snoldelev Petanque Klub er en klub for alle – børn og ældre, nybegyndere såvel som rutinerede. Petanque er kuglespillet med den korteste kasteafstand og de mindste kugler, og derfor ikke kun et spil for idrætsmanden. Med et medlemskab kan du træne på det niveau, som du ønsker. Klubbens faciliteter gør det muligt for elitespilleren at udvikle sig til en bedre spiller, men samtidig er petanque en sport med enkle grundregler, der er lette at lære, så søger du en ny fritidsinteresse, du straks kan kaste dig over, kan du med fordel overveje et medlemskab.

Et socialt spil
Der spilles året rundt på udendørs grusbaner. Petanque kan spilles som Single, Double eller Triple og er både for dig, der ønsker at være en del at hold, og dig, der sætter personlige målsætninger som motivation og for at forbedre dine resultater.

I Snoldelev Petanque Klub bliver du en del af et socialt fællesskab af medlemmer, der deler en passion for sporten – på alle niveauer. Et medlemskab inkluderer adgang til klubbens baner og muligheden for at blive havefestens næste store stjerne samt masser af hyggelige stunder.

Med stiftelsen af Dansk Petanque Forbund i 1986 blev spillet organiseret. På deres hjemmeside finder du informationer om organisationen, nationale og internationale turneringer, de officielle spilleregler m.m.