Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 10. april til den 17. april 2018. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Gullandsstræde, Roskilde

Lørdag kl. 20.17 slog en opmærksom borger alarm til brandvæsnet og politiet, fordi der var kraftig røgudvikling i en grøntbutik. Brandvæsnet måtte knuse en glasdør for at skaffe sig adgang til forretningslokalet, hvor branden var startet oven på disken. Der var i øvrigt ingen personer til stedet i ejendommen. Branden blev hurtigt slukket og var formentlig opstået omkring et mindre køleskab på disken. Butikslokalerne var også blev røg- og sodskadet, men ingen kom til skade ved branden.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ringstedvej, Roskilde

Mandag kl. 01.05 fik en patrulje via patruljebilens automatiske nummerpladegenkendelsessystem (ANPG) besked om, at ejeren af en modkørende personbil ikke havde noget kørekort. Patruljen fik herefter standset personbilen, hvor bilejeren – en 51-årig kvinde fra Gentofte – sad bag rattet. Hun havde ikke noget kørekort at fremvise, idet hendes førerret var blevet inddraget i januar 2018 i en verserende straffesag om et færdselsuheld, hvor hun mistænktes for at have været påvirket af spiritus. Den 51-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da politiet kunne konstatere, at det nu var tredje gang på blot seks dage, at hun blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hendes personbil med henblik på senere konfiskation. Dette var hun dog ikke helt tilfreds med, hvorfor en dommer nu skal se nærmere på, om politiet har haft hjemlen til at beslaglægge hendes bil.

Spirituskørsel – Kornerups Vænge, Roskilde

Søndag kl. 03.21 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Greve for spirituskørsel i en personbil, som politiet standsede ved rutinemæssig kontrol. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mistænkeligt forhold medførte sigtelse – Poppelgårdsvej, Vor Frue, Roskilde

Søndag kl. 07.56 undrede en borger sig over en bilist, der på dette tidspunkt kørte rundt ved søen for enden af Poppelgårdsvej. På stedet fik politiet kontakt til bilen, der blev ført af en 53-årig mand fra Roskilde. Han havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. I øvrigt lavede han ikke noget ulovligt i området, men måtte således finde en anden til køre sin bil væk fra området.

Beruset mand ved arresten – Jernbanegade, Roskilde

Søndag kl. 20.56 fik politiet en henvendelse om en spirituspåvirket mand, der lå og flød på fortovet ved indkørslen til arrestens område. Politiet kunne ikke få den 25-årige mand fra Thyholm i tale på grund af påvirkningen af både spiritus og formentlig også stoffer, så en tilkaldt ambulance bragte ham til afrusning på sygehuset.

Mistænkeligt forhold – Maglekildevej, Roskilde

Søndag kl. 22.46 anmeldte en opmærksom borger, at han formentlig havde forstyrret et par personer, der havde knust bagruden på en varebil. De havde dog ikke nået at stjæle noget, da personerne straks kørte fra stedet i et køretøj i retning mod Borgerdiger. Den ene af personerne var iført en sort trøje og den anden en grå trøje. Politiet fandt ikke noget mistænkeligt køretøj eller nogle personer med den beskrevne påklædning i området. Ejeren/brugeren af varebilen er underrettet om sagen.

Færdselsuheld – Roskilde

Fredag kl. 15.55 skete et færdselsuheld på Køgevej ved Motelvej, hvor en lastbil med en kran ramte orienteringstavle opsat over Køgevej, der kunne risikere at tavlen på 4×12 meder faldt ned på kørebanen. Køgevej mod syd blev afspærret. Det førte til trafikale problemer og ikke mindst da Køgevej blev spærret i begge retninger. Først kl. 2106 var Køgevej åben for trafik i begge retninger igen.

Narkokørsel – Roskilde.

Fredag kl. 02.06 anholdt politiet en 17-årig mand fra Hedehusene, der kørte i bil på Københavnsvej. Han havde ikke kørekort og han var påvirket af narkotika. Den 17-årige fik derfor udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.

Torsdag kl. 06.58 fik politiet anmeldelse om en mand, der gik rundt med sit lem uden på bukserne på Køgevej. Manden beskrives som mand, 45-50 år, almindelige af bygning, lys i huden, iført hvid/beige jakke ud over sort hættetrøje, der var trukket op overhovedet.

Den 23-årige kvinde fra Roskilde, der så manden ringede straks til politiet, der søgte ham i området uden held.

Lov om euf. stoffer – Roskilde.

Torsdag kl. 11.38 mødte politiet en 51-årig mand fra Aarhus, der blev truffet på en adresse i Roskilde midtby. Han blev fundet i besiddelse af otte gram hash, og han fik en bøde for sin besiddelse.

Spirituskørsel – Roskilde.

Torsdag kl. 01.31 anholdt politiet en 38-årig mand fra Roskilde, der blev standset på Holbækmotorvejen. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Tyveri af havemøbler – Roskilde.

Torsdag kl. 04.25 anholdt politiet en 32-årig mand fra Roskilde, der umiddelbart før anmeldelsen sammen med en ukendt mand var set løbende fra Strandgade, hvor de to forsøgte at stjæle et havebord. Kun den ene blev anholdt af politiet. Han blev sigtet for forsøg på tyveri og løsladt i løbet af formiddagen. Politiet forsøger nu at finde frem til den anden gerningsmand.

Uro på rådhuset – Rådhusbuen, Roskilde

Tirsdag kl. 09.55 havde en 19-årig mand fra Roskilde skabt så meget uro på jobcentret, at man ønskede politiet tilkaldt til at lægge en dæmper på manden, som skulle bortvises fra stedet. Politiet fik uden problemer bortvist den 19-årige, der blev oplyst om ikke at vende retur, fordi han var uønsket på grund af sin adfærd. Ca. 20 minutter senere måtte politiet retur til rådhuset, hvor den 19-årige igen havde indfundet sig. Da han ikke havde taget ved lære af politiets henstilling at blive væk, blev han frihedsberøvet for at skabe ro på stedet og endvidere sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved ikke at efterkomme politiets anvisning for at opretholde roen. Den 19-årige fik lov til at tænke over tingene i knap fem timer i politiets varetægt, hvorefter han blev løsladt med oplysning om, at han senere vil modtage en bøde.

Kørsel uden førerret – Holbækmotorvejen, Roskilde

Tirsdag kl. 13.25 standsede politiet på motorvejen en personbil, fordi bilejeren i politiets systemer var efterlyst af politiet. Bag rattet i bilen sad en 29-årig mand fra Hvalsø, som havde lånt bilen af dens ejer. Den 29-årige havde dog ikke noget kørekort, hvorfor politiet for anden gang inden for en uge sigtede ham for kørsel uden førerret i den lånte bil, hvis bilnøgler politiet tog sig af med henblik på udlevering til rette ejer. Bilejeren, der er en 52-årig mand fra Ikast, og som er eftersøgt af Midt- og Vestjyllands Politi til afhøring i en straffesag, kan afhente bilnøglerne hos politiet, der nok også vil tale med ham om at overlade føringen af bilen til en person uden førerret.

Mistænkelig mand ved bank – Gammel Landevej, Roskilde

Tirsdag kl. 14.45 henvendte bankpersonale sig til politiet, fordi en mand med fuldskæg havde gået rundt ved banken og på nogle tidspunkter kigget ind ad vinduerne, samtidig med at han havde holdt en hånd ind under sin jakke. På et tidspunkt var han på vej ind i banken, men fortrød og gik væk i retning mod Algade. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 44-årig mand fra Roskilde, som passede på beskrivelsen af den mistænkelige mand ved banken. Ud over nogle LP-plader, som han havde på sig under jakken, havde han ikke genstande, der kunne bruges til noget kriminelt over for bankpersonalet. Derfor fik manden lov til at gå, men årsagen til adfærden ved banken kendes ikke.

Indbrud i perioden
Fjordager Jyllinge
Akacielunden, Roskilde
Strandgade, Roskilde.
Københavnsvej, Roskilde
Vestergade, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde