Gimle offentliggjorde søndag morgen, at der fra 1. april skulle indføres bøder til gæster der snakker under koncerter. Nyheden skabte debat på Facebook, se opslaget her.

Det var selvfølgelig en aprilsnar, men spøgen udspringer af et reelt problem. Det er blevet en stigende udfordring med snak og støj under koncerter, til gene for både gæster og artister.

Gimle mener det er vigtigt, at musikere skal have mulighed for at performe, og øvrige betalende gæster skal have lov til at nyde koncerten uden unødig snak/støj.

Gimle vil derfor fortsætte med at sætte fokus på god publikumsadfærd, bl.a. med den vedhæftede plakat, samt henstille til at snakkende gæster nyder koncerten i ro med de øvrige gæster eller trækker i foyeren for snak.

Aprilsnaren lød som følger:

GIMLE INDFØRER BØDER FOR SNAK VED KONCERTER

Vi har igennem flere måneder oplevet en stigning i antallet af gæster der snakker højlydt under stille koncerter til stor irritation for de øvrige gæster og artisterne. Vi har prøvet at komme dette til livs via henstillinger og opslag, men lige lidt har det hjulpet. Fra dd indfører vi derfor snakkebøder ud fra følgende takster:

Snak generelt: 100 DKK + administrationsgebyr: 50 DKK.

Råb, lålålålå, “det sagde hun også igår”: 200 DKK + administrationsgebyr: 50 DKK.

Ovenstående kombineret med udklædning: 500 DKK + administrationsgebyr: 50 DKK.

Kunstnerisk leder Lauritz Jørgensen udtaler: “Det er ikke med vores gode vilje at vi er nødt til at indfører dette tiltag, men i respekt for de musikere vi har på besøg og de gæster som gerne vil nyde koncerten uden snak fra det øvrige publikum, ser vi ingen anden udvej.”

Vi håber at alle gæster vil tage godt imod dette nye tiltag.