Få overblik over, hvilke områder der bliver ramt af konflikt, hvis der ikke indgås forlig om de offentlige overenskomster.

Roskilde Kommune har foreløbig modtaget varsel om strejke fra de faglige organisationer gældende fra 4. april i forbindelse med overenskomstforhandlingerne på følgende områder:

  • Alle dagplejere
  • Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i Børnehuset Gundsømagle, Børnehuset Hyrdehøj, Vindinge Børnehus (selvejende) samt på Peblingevej 2b og Bella Luna
  • Ejendomsservice
  • Rengøringspersonale ansat i forvaltningen

Alle berørte forældre i de nævnte dagtilbud har fået direkte besked om konfliktvarslerne og om pasningssituationen under strejken. Kommunens øvrige dagtilbud er ikke omfattet af strejkevarsler.

Såfremt der ikke er indgået forlig i forligsinstitutionen inden den 4. april 2018, vil strejken træde i kraft. Forligsinstitutionen har dog også mulighed for at udskyde konfliken to gange 14 dage.

Lockout
KL’s bestyrelse har besluttet at varsle lockout for ca. 250.000 medarbejdere i kommunerne. Se KL’s information om den varslede konflikt.

Hvis der ikke indgås forlig og konflikten træder i kraft, vil det berøre næsten alle områder i Roskilde Kommune, herunder dagtilbud, skoler og fritidstilbud.

KL lægger vægt på at undtage områder, der rammer udsatte borgere. Såfremt der ikke er indgået forlig i forligsinstitutionen inden den 10. april 2018 vil lockouten træde i kraft. Forligsinstitutionen har også mulighed for at udskyde den to gange 14 dage.

/Roskilde Kommune

GemGem

GemGem