Roskilde Jobcenter har modtaget 2.280.000 kroner til en særlig indsats overfor to udsatte grupper på arbejdsmarkedet: Seniorer og handicappede.

Foto; Roskilde Kommune.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

Arbejde har stor betydning for ens identitet og selvværd. For at hjælpe endnu flere mod beskæftigelse, har Roskilde Kommune søgt – og fået – 2.280.000 kroner i puljemidler fra Beskæftigelsesministeriet til to projekter målrettet to grupper af borgere: Seniorer og handicappede:

“Vi arbejder her med to vigtige grupper, som normalt har sværere ved at komme ind på arbejdsmarkedet end andre, selv om de er jobklare og umiddelbart skulle kunne tage et job den dag i morgen.

Projekterne handler meget om motivation – både borgernes, men også virksomhedernes, for de skal måske også se på de ledige på en ny måde,” mener Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune.

Med projektet ’Klar som seniorvikar’ skal de arbejdsløse seniorer over 50 år bringes tættere på arbejdsmarkedet. Det skal bl.a. ske gennem tilknytning til vikarbureauer, men også gennem en stærkere dialog med virksomhederne.

Ved at arbejde målrettet i forhold til vikarbureauerne er målet at øge andelen af ledige seniorer, der gør strategisk brug af vikarbureauerne som del af jobsøgningen. Borgerne skal opleve, at det bliver en genvej til hurtigere at genvinde midlertidigt fodfæste og måske på sigt varig fodfæste på arbejdsmarkedet.

Der er omkring 320 ledige dagpengemodtagere over 50 år i Roskilde Kommune, som potentielt set kan komme i betragtning til tilbuddet.

Projektet, ”Vi finder job sammen”, skal synliggøre den værdi, som medarbejdere med et handicap har for virksomhederne. Baggrunden for projektet skyldes tal, som viser, at andelen af borgere med handicap i job er 52,1 %, mens den for mennesker uden handicap er 78,9 %.

Der er altså et stort arbejdskraftpotentiale blandt de handicappede borgere, som skal udnyttes bedre. Udover den vigtige dialog med virksomhederne, skal jobcentrets medarbejdere også blive bedre til at se mulighederne for de handicappede.

Den kompetenceudvikling sker i samarbejde med Danske Handicaporganisationer, som er eksperter på området. Projekterne med seniorerne udløber i år, mens projektet ”Vi finder job sammen” løber frem til d. 31. marts 2019.

FAKTA

  • Projekt 1: ”Seniorvikar – Forsøg med jobformidling gennem vikarbureau for ledige dagpengemodtagere over 50 år” har modtaget et tilskud på 1.000.000 kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings pulje.
  • Projekt 2: ”Vi finder job sammen” har modtaget et tilskud på 1.280.000 kr. i 2018 fra en pulje i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med navnet: Et mere rummeligt arbejdsmarked for borgere med handicap”.

 

GemGem