Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 5. marts til den 13. marts. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anholdelse – Vold mod DSB-ansat – Jernbanegade, Roskilde

Tirsdag kl. 04.28 fik politiet en henvendelse fra DSB om, at en DSB-ansat i toget på vej mod Københavns lufthavn var blevet overfaldet af en mandlig passager i toget, der ville ankomme til Roskilde station om kort tid. På togstationen fik politiet kontakt til en 22-årig mand fra Nyborg, som blev anholdt og sigtet for vold en 45-årig mandlig DSB-ansat.

Den 22-årige havde i toget først sat på et sæde, der var reserveret til en anden rejsende. Han blev bedt om finde et andet sted i toget, hvorefter den DSB-ansatte fandt ham siddende på 1. klasse uden at have den fornødne billet til at sidde der. Den 22-årige blev igen bedt om at flytte sig, hvorefter han igen satte sig på et reserveret sæde. Efter at han for tredje gang blev bedt om at finde et andet sæde, overfaldt han den DSB-ansatte med et par slag mod hans ansigt, ligesom han forsøgte at sparke ud efter DSB-manden.

Politiet fjernede den anholdte fra toget og tog ham med til politistationen, hvor han p.t. opholder sig med henblik på afhøring til sagen. Politiet forventer at løslade den 22-årige efter endt sagsbehandling, da der ikke er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Knivloven – Jernbanegade, Roskilde

Mandag kl. 20.19 traf politiet ved togstationen en 41-årig mand fra Hvidovre, som var i besiddelse af en enhåndsbetjent foldekniv med låsbar klinge uden noget anerkendelsesværdigt formål. Han fik beslaglagt kniven som bevis i sagen og sigtet for overtrædelse af knivloven. Den 41-årige vil derfor senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Søndag kl. 10.10 bemærkede en anmelder, at der var en mand i Folkeparken, der gik rundt med en pistollignende genstand, hvilket anmelderen havde set på ca. 100 meters afstand. Politiet blev tilkaldt kl. 10.25. Det lykkedes ikke at finde frem til manden, der beskrives som mand, 25-30 år, 175-180 cm høj, alm. af bygning, kort brunt hår, sang på et udenlandsk sprog.

Uro – Roskilde.

Søndag kl. 04.32 anholdt politiet en 19-årig mand fra Tune, der optrådte provokerende og voldelig på Jernbanegade. Han blev lagt i detentionen og fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, før han igen blev løsladt.

Aktion mod narko på gadeplan – Roskilde.

Fredag og lørdag havde politiet specielt fokus på handel og brug af narkotika i Roskilde.

Det førte til 12 sigtelser fredag aften og nat af forskellige personer, der blev fundet i besiddelse af hash, kokain. Alle de sigtede fik en bøde for deres besiddelse.

Lørdag aften og nat var politiet igen på gaden. Her blev tre personer sigtet for besiddelse af kokain. De fik en bøde for deres besiddelse.

Mistænkeligt forhold – Jyllinge, Roskilde.

Lørdag kl. 19.15 blev anmeldt om indbrud på en adresse på Møllevej, hvor man på video kunne se en gerningsmand i færd med at afmontere et eller andet. Politiet kørte straks til stedet, hvor man traf husets søn, der på ganske legalt vis var i færd med at lave noget. Der var således intet mistænkeligt i forholdet, og politiet kunne køre fra stedet igen.

Naturens gang – Roskilde.

Lørdag kl. 10.50 fik politiet anmeldelse om, at der var fundet en svane med afhugget hoved i vandkanten ved Vigen Strandpark. Det viste sig ved nærmere øjesyn, at hovedet ikke var hugget af, men snarere bidt af. Ved strandkanten sås mange spor efter ræve, hvorfor det formodes, at det er Mikkel Ræv, der er gerningsmanden.

Mand med våben – Roskilde

Fredag kl. 13.01 fik politiet en henvendelse fra et bekymret familiemedlem til en 22-årig mand fra København S, som p.t. skulle opholde sig i Roskilde by. Bekymringen var, at den 22-årige, der ifølge anmelderens oplysninger var uligevægtig, måske var i besiddelse af en eller form for våben, som han medbragte med ukendt formål.

Politiet iværksatte en intensiv eftersøgning i Roskilde by og traf til sidst den 22-årige i Bredgade ved Allehelgensgade i Roskilde. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen, idet han var i besiddelse af en kniv og peberspray.

Efter afhøring til sagen og et lægecheck løslod politiet den 22-årige, der ikke havde truet nogen, og da der hverken var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør eller en tvangsmæssig indlæggelse på en psykiatrisk afdeling. Den 22-årige hører nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

“Brand” – Roskilde.

Tirsdag kl. 17.00 onsdag opstår en brand i et legehus i Rønnebærparken. Det hele er en øvelse, hvor brandkadetterne fra Østsjællands Beredskab øver sig i at slukke en brand. Der vil være repræsentanter fra boligselskab og instruktør fra brandvæsenet til stede.

Der er således ingen grund til bekymring over, at det brænder det pågældende sted og tidspunkt.

Tyveri fra forretning – Roskilde.

Tirsdag kl. 13.22 blev to personer anholdt efter tyveri fra en tøjforretning på Skomagergade. De anholdte er en 27-årig mand og en 28-årig mand, begge fra Hviderusland.

De to er fortsat i politiets varetægt, idet det undersøges, om de evt. skal sendes ud af landet.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

Tirsdag kl. 14.00 blev tre personer fremstillet i grundlovsforhør. De sigtes for røveri mod Harald Nyborg, Industrivej, Roskilde, tilbage i november 21.11.17. De tre blev fængslet til den 220317. Politiet efterforsker nu, om de pgl. kan sættes i forbindelse med flere af de øvrige “lukketidsrøverier”, som politikredsen har været plaget af i de sidste måneder. Politiet har ikke yderligere kommentarer til fængslingerne.

Indbrud i perioden
Lærkevej, Gadstrup
Snoldelev Bygade, Gadstrup
Svenstrupvang, Havdrup
Ørsted Bygade, Havdrup
Marskvænget, Jyllinge
Højager, Jyllinge
Bakkesvinget, Roskilde
Thorsminde, Himmelev, Roskilde
Kragholm, Himmelev, Roskilde (2 steder)
Vindingevej, Roskilde
Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde
Boserupvej, Roskilde