Bydelen Musicon i Roskilde får endnu en bygning, der kommer til at sprudle af kreativitet og kunstnerisk udfoldelse. Roskilde Festival er sammen med kommunen enige om at bygge et hus på Musicon, hvor festivalen vil dele fælles faciliteter med Råstof Roskilde og Aaben Dans.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

De fælles faciliteter vil slå tre fluer med ét smæk:

  • Roskilde Festival har længe ønsket nye fysiske rammer og faciliteter til deres frivillige.
  • Aaben Dans har gennem flere år manglet plads, og en tilladelse til at bruge en midlertidige pavillon til kontor udløber i år.
  • Råstof Roskilde – som udlejer øvelokaler, gear, et lydstudie og driver spillestedet Paramount – skal bruge nye øvelokaler, da de nuværende ligger på Hal 1’s område, som kommunen vil sælge.

“Musicon er en stor succes i en rivende udvikling. Et sted hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker der besøger, bor og arbejder i den pulserende bydel. Den nye fælles bygning er en vigtigt tilføjelse, der er med til at gøre Musicon til en magnet og rugekasse for frivillige, kunstnere, musikere og kreative mennesker,” siger borgmester Joy Mogensen.

“Vi har længe drømt om nye rammer, der både bakker op om det store frivillige fællesskab, der er omkring festivalen året rundt og bidrager aktivt til lokalområdet. Et hjemsted, hvor man mærker Roskilde Festivals almennyttige fundament og fokus på kultur og frivillighed. Så det ligger lige for både at gå sammen med Åben Dans og Råstof Roskilde og også, at vi ikke bare skaber et hus, der favner vores fælles behov, men skaber et nyt kraftcenter og mødested for frivillighed og kreativitet på Musicon,” tilføjer administrerende direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup.

Foto: Roskilde Kommune.

Fakta
Byggegrunden ligger mellem Bifaldet, Rabalderstræde og Lydmuren, hvor Aaben Dans og Laboratoriet er i dag.  De eksisterende bygninger skal integreres i byggeriet, som også skal bestå af en hal, der kan rumme Råstof Roskildes øvelokalemoduler og kontor samt Roskilde Festivals administration.

Byggeriets hjerte skal være fælles faciliteter, herunder en sal som både skal være til glæde for Roskilde Festivals frivillige, vækstlaget og foreninger. Aaben Dans skal også kunne bruge salen til større danseforestillinger og arrangementer.

Samlet set har Råstof Roskilde brug for ca. 1000 m2, og Aaben Dans har brug for ca. 800 m2, hvoraf 600 m2 udgør eksisterende byggeri. Roskilde Festival anslår deres behov til at være 2880 m2 inkl. sal og en fælles foyer.

Roskilde Kommune er bygherre på den del af byggeriet, der primært skal huse Råstof Roskilde og Aaben Dans. Roskilde Festival er bygherre på deres del af byggeriet herunder salen, som stilles til rådighed for kommunen til brug for kreative og kunstneriske aktiviteter.

Tidsplanen er, at der frem til sommeren 2018 udarbejdes et konkurrenceprogram til interesserede arkitekter og entreprenører og et lokalplanstillæg til politisk godkendelse. Først i 2019 findes en vinder af totalentreprisekonkurrencen, hvorefter byggeriet projekteres. Sidst i 2020 står sambyggeriet klar til brug.

Den kommunale del af byggeriet kommer til at koste omkring 25 mio. kr., som finansieres ved grundsalg af Hal 1-området.

Foto: Roskilde Kommune.