På onsdag vil der blive sat telt op omkring Schmeltz Springvand på Stændertorvet. Det skyldes, at den vandtætte membran skal udskiftes. Roskilde Kommune regner med, at springvandet kan starte op igen, når foråret melder sin ankomst.

Den utætte membran skyldes, at der desværre var et uheld i foråret 2017, da springvandet blev startet op efter vinteren. Det viste sig, at en føler til det automatiske vandbehandlingsanlæg ikke fungerede, så der blev blandet mere syre i vandet end godt var.

Det blev opdaget ved at bronzen begyndte at skifte farve, og umiddelbart efter blev anlægget lukket ned, og føleren blev udskiftet. Herefter blev vandet skiftet, og med den nye føler har springvandet kørt uden problemer i hele sæsonen. Men desværre nåede syren at beskadige bassinets vandtætte membran inden fejlen blev opdaget, og derfor skal den nu udskiftes.

Det betyder, at der på onsdag vil blive rejst et telt over springvandet, så der kan arbejdes i tørvejr, og så den nye membran kan hærde i en tilpas temperatur.

Læs mere her.