Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Feb 09, 2018 til Feb 20, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anholdelse – Havdrup, Solrød.
Kl. 2054 fik politiet anmeldelse om, at to mænd var set bryde ind på en adresse på Hovedgaden, og der var ny lys efter en lommelygte inde i huset.

Politiet kørte til stedet med flere patruljer, og kl. 2100 blev en bil standset med to personer i bilen, der svarede til signalementet af gerningsmændene fra villaen. Politiet undersøgte nærmere omkring de to fra bilen, og kl. 2133 blev en 19-årig mand fra Kastrup og en 20-årig mand ligeledes fra Kastrup.

Begge sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør fredag med krav om varetægtsfængsling.

Irske håndværkere – Greve og Roskilde.
Der henvises til udsendt pressemeddelelse søndag formiddag.

Mistænkeligt forhold – Svogerslev, Roskilde.
Kl. 1323 blev anmeldt om et mistænkeligt forhold, der fandt sted kl. 1245, hvor en kvinde var kommet til en adresse på Egen og ville samle penge ind til et handicapcenter. Kvinden talte engelsk. Anmelderen afviste kvinden.

Senere så anmelderen kvinden et andet sted, hvor hun nu var i selskab med en mand. Anmelderen havde spurgt nærmere ind til indsamlingen, hvilket de to ikke kunne redegøre nærmere for, hvorefter de forsvandt fra stedet.

Kvinden beskrives som 17-20 år, slavisk af udseende, spinkel. Manden beskrives som ikke etnisk dansker, 20-25 år, 160 cm høj, spinkel.

Salg af narkotika – Roskilde.
Kl. 1752 var politiet på en adresse på Boserupvej, hvor der blev fundet 24 gram hash af en narkohund. En 56-årig mand fra Roskilde blev sigtet i sagen.

Uro – Roskilde.
Kl. 0331 anholdt politiet en 19-årig mand fra Brøndby Strand, der optrådte provokerende på Jernbanegade. Det endte med, at han overnattede i detentionen, hvor han blev løsladt fra i løbet af formiddagen med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 1058 anholdt politiet to mænd på28-år og23-år, begge fra Irland, der nu flere dage i træk har henvendt sig ved forskellige boliger og har tilbudt arbejde. De er flere gange sendt væk af politiet. Torsdag blev de pgl. igen taget på fersk gerning, da de tilbød arbejde i kvarteret omkring Ledagervej.

Denne gang blev de anholdt og sigtet for overtrædelse af dørsalgsloven, idet man ikke må gå rundt og tilbyde arbejde som de har gjort.

Begge blev løsladt i løbet af eftermiddagen medbringende en bøde.

Politiet vil fortsat gerne have henvendelser, hvis man bliver tilbudt at få lavet arbejdet, som beskrevet ovenfor.

Tricktyveri – Roskilde.
Politiet fik kl. 1800 anmeldelse om følgende forhold: Kl. 0815 var en 51-årig kvinde fra Roskilde udsat for et tricktyveri i Byparken. En mand, der beskrives som dansk, 30-35 år, 175-180 cm høj iført gul/orange arbejdstøj, spurgte om vej til domkirken og ønskede at få hjælp til at få adressen ind på sin telefon. Efterfølgende opdagede forurettede, at hendes guldarmbånd med diamanter var stjålet.

Målrettet indsats mod narkotika – Roskilde m.v.
Politiet foretog flere visitationer i tunnelen ved Jernbanestationen i Roskilde. Flere blev visiteret, da der var mistanke om, at de var i besiddelse af narkotika. En enkelt var i besiddelse af 4 gram hash. Dernæst var politiet i Hvalsø, hvor der på en adresse blev fundet et lille kvantum hash og en 20-årig mand blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Brand – Roskilde.
Kl. 0005 blev anmeldt om brand på asfaltfabrik, hvor der stod høje flammer op fra noget asfalt. Brandvæsenet fik branden under kontrol inden for ca. halvanden time. Der var ingen skade på fast ejendom.

Fund af skydevåben – Roskilde.
En anmelder fandt i nærheden af bueskydningsbanen et oversavet haglgevær, der var gemt i skovbunden. Politiet kørte til stedet og sikrede våbnet.Politiet har ingen ide om, hvem der har lagt det på stedet, og sagen undersøges nu nærmere.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.
En 25-årig mand fra København blev fremstillet kl. 1410 sigtet for handel med narkotika. Pgl. blev standset i en bil tirsdag ved Osted, hvor politiet fandt hash i bilen. Ved ransagning blev fundet yderligere hash. Han blev fængslet til den 080318.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 0840 anholdt politiet en 55-årig mand fra Roskilde, der i flere tilfælde havde sendt mails til en dommer ved Glostrup Ret, der var af meget fornærmelig karakter. Derudover har pgl. også truet socialrådgiver i kriminalforsorgen, der ligeledes modtog SMS med meget fornærmeligt indhold. Den 55-årige blev fremstillet tirsdag kl. 1230, hvor han blev varetægtsfængslet til den 010318.

Butikstyveri – Roskilde.
Kl. 1650 anholdt politiet en 22-årig mand fra Rumænien, der stjal tre par bukser i en tøjforretning på Ro´s Torv. Det blev opdaget, da han gik ud af forretningen, hvorefter han blev tilbageholdt. Den 22-årige sidder fortsat anholdt, og i løbet af onsdagen vurderes det, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Overtrædelse af beredskabsloven – Roskilde.
Kl. 1122 kørte politi og brandvæsen til Margrethehåbsvænget, hvor der var en mindre eksplosion i en brændeovn. Familien havde afbrændt diverse ting i en brændeovn, bl.a. enkelte rester af fyrværkeriemballage fra nytåret. Der må have været en rest af krudt i noget af dette, idet der skete en eksplosion, der fik glasset på brændeovnen til at springe. Der skete skader i nærheden af brændeovnen. Ingen personer kom noget til. Ejeren fik en bøde for overtrædelse af beredskabslovgivningen.

Røveri mod forretning – Roskilde.
Kl. 1349 skete et røveri mod Sporty Outlet, Københavnsvej, Roskilde, hvor tre mænd indfandt sig i forretningen, hvor ekspedienten blev skubbet omkuld, hvorefter en anden gerningsmand stjal en taske.

Gerningsmændene beskrives som:
A: Mand, ikke dansk, 40-45 år, 175-180 cm høj, kraftig af bygning, brunlig hud, sort hår, talte engelsk iført stor lang jakke.

B: Mand, ikke dansk, 40-45 år, 170 cm, spinkel af bygning, brunlig hud, sort kort hår, talte engelsk.

C: Mand, ikke dansk, 40-45 år, brunligt hud, kronraget/skaldet, talte engelsk, iført stor lang jakke.

De forlod stedet i en sølvgrå Skoda personbil med bule på venstre front ved forlygte.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der har hørt eller set noget i relation til sagen. Ring på 114.

Uro – Roskilde.
Kl. 0248 anholdt politiet en 21-årig mand fra Vanløse, der på et værtshus på Hestetorvet nikkede en 18-årig mand fra Roskilde en skalle. Den 21-årige blev sigtet for vold og løsladt ud på formiddagen. Sagen bliver senere behandlet i retten.

Vold – Roskilde.
Kl. 0336 fik politiet anmeldelse om en voldsepisode, der fandt sted på Jernbanegade ved et diskotek. To mænd slog en 21-årig mand fra Roskilde, så han brækkede næsen.

De to gerningsmænd på 21 og 20 år, begge fra Roskilde,blev anholdt kl. 0355. De sigtes begge for vold. Begge løsladt ud på morgenen. Sagen afgøres senere i retten.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 2113 anholdt politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der blev standset i sin bil på Trekroner Alle. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Gadstrupparken, Gadstrup
Hovedgaden, Havdrup
Neptunvej, Jyllinge
Marsvej, Jyllinge
Rådalsgård Strandpark, Jyllinge
Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde
Roskildevej, Benløse, Ringsted (2 steder)
Algade, Roskilde
Holbækvej, Roskilde
Muldhøjvej, Roskilde
Roskildevej, Snekkerup, Jystrup
Eriksvej, Roskilde.
Store Valbyvej, Roskilde
Æblehaven, Viby Sj.
Søndergade, Viby
Bodsbjerghaven, Viby