Tre skovlfulde jord markerede fredag formiddag, at byggeriet af det nye, moderne plejecenter ved Hyrdehøj nu bliver sat i gang.

Byggeriet af det kommende plejecenter ved Hyrdehøj blev fredag formiddag sat i gang i høj sol og bidende kulde. De tre første spadestik blev taget på den frosne mark ved Hyrdehøj.  – Det er godt, at nogen har løsnet jorden en smule, ellers kunne vi sikkert stå her længe, lød det grinende fra borgmester Joy Mogensen, inden hun foretog det allerførste spadestik.

Første spadestik er taget af borgmester Joy Mogensen

Både Joy Mogensen, formanden for sundheds- og omsorgsudvalget, Morten Gjerskov og administrerende direktør for entreprenørvirksomheden Anker Hansen, Erik Bech-Pedersen, stak spaden i jorden for at markere begyndelsen på byggeriet af det kommende plejecenter ved Hyrdehøj.

Plejecentret kommer blandt andet til at have et særligt fokus på demens, og det får et hyggeligt og hjemligt præg, og plejecenteret skal danne rammen for ældre borgere med et stort behov for pleje og omsorg.

– Vores nye plejecenter bliver et nyt hjem og en ny start for mange. Det skal danne rammen om nye sociale fællesskaber og skabe nye netværk mellem mennesker. Vi skal gøre vores til, at borgerne på vores plejecentre oplever nogle gode år. Derfor er det vigtigt med et bredt udvalg af boliger – også plejeboliger, lød det fra Joy Mogensen i sin tale.

Det nye plejecenter kommer til at omfatte både plejeboliger, rehabiliteringspladser samt boliger til ældre borgere med udviklingshæmning. – Det overordnede mål for det kommende plejecenter har fra begyndelsen været at opføre en fleksibel bygning, som kan rumme flere funktioner og målgrupper. Vi kan vente os nogle boliger og fællesarealer med et hjemligt og hyggeligt præg i overskuelige bo-grupper, sagde Morten Gjerskov.

Entreprenørvirksomheden Anker Hansen har vundet udbuddet med at bygge plejecentret. Efter planen skal det stå færdigt i 2020. – Vi er stolte over at få lov til at bygge det, lød det fra Erik Bech-Pedersen inden han tog en skovlfuld jord og efterfølgende gav hånd til borgmesteren og udvalgsformanden.

FAKTA.
Plejecenteret ved Hyrdehøj opføres med 64 plejeboliger, 30 boliger til rehabilitering samt 10 boliger til borgere med udviklingshæmning. Der skal samtidig være dagcenter for hjemmeboende borgere og træningslokaler. Alle plejeboliger placeres i stueplan, hvilket giver nem adgang til udearealerne. Arealerne udformes som demensvenlige haver, hvor beboerne frit kan færdes i trygge rammer.
Plejecenteret kommer til at koste 200 millioner kroner og kommer til at fylde 10.000 kvadratmeter.
Byggeriet tager udgangspunkt i Statens Byggeforskningsinstituts resultater om indretning af plejeboliger for borgere med demens.
Plejecenteret ved Hyrdehøj er tegnet af arkitektfirmaet Cubo Arkitekter i samarbejde med Force4 Architects, Balslev Rådgivende Ingeniører samt Henrik Jørgensen Landskab.