Budgetforliget afslørede i efteråret, at byrådet i Roskilde Kommune er meget optaget af at arbejde med at sikre mangfoldighed og social balance i hele kommunen, så både den enlige sygeplejerske med børn, den studerende og murerne på sygedagpenge kan finde et hjem i Roskilde Kommune.

Byrådsseminar i Værløse. Foto: Roskilde Kommune.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

Derfor var boligpolitikken på dagsordenen, da byrådet fik input fra flere eksterne aktører heriblandt Boligselskabet Sjælland samt Gladsaxe og Høje Taastrup Kommune, der alle fortalte om konkrete boligpolitiske initiativer udarbejdet i samarbejde med borgerne.

“I byrådet er vi meget optaget af, at Roskilde fremadrettet skal arbejde med en samlet boligpolitik, derfor tror jeg at jeg taler på vegne af et samlet byråd, når jeg siger, at jeg er glad for, at vi nu har fået taget hul på arbejdet,” siger borgmester Joy Mogensen.

Der blev i forbindelse med budgetforliget lagt vægt på, at der i Roskilde skal være plads til alle indkomst – og aldersgrupper, alle steder i kommunen.

Byrådsseminaret havde derfor særligt fokus på initiativer i store bebyggelser som f.eks. Rønnebærparken og Æblehaven, hvor mange er uden arbejde og socialt udsat med beskedne indtægter.

Men også efterspørgslen på mindre boliger i parcelhuskvarterne, så ældre kan blive i samme område, når de ikke længere har kræfter til et stort hus med have var på dagsordenen.

“Vi skal nu sammen arbejde på tværs af politiske udvalg for at sikre, at vi kan tilbyde forskellige boligtyper i hele kommunen. For der skal være plads til alle i Roskilde Kommune,” siger borgmester Joy Mogensen.

Byrådet fik ligeledes input fra flere undersøgelser, som forvaltningen har udarbejdet for at skabe overblik over Roskilde Kommunes eksisterende boligmasse, samt en kortlægning af beboersammensætningen i kommunens almene boliger.

Byrådsseminaret blev afholdt på KolleKolle i Værløse den 26-27. februar 2018.