Børn af forældre, der drikker, skal have al den hjælp, de har brug for. Derfor vil Roskilde Kommune nu sikre, at tilbuddene om gratis terapi til børn af alkoholikere bliver gjort endnu tydeligere.

Når far eller mor drikker, er det også børnenes alkoholproblem. Derfor har de brug for al den hjælp, de kan få, og Roskilde Kommune tilbyder gratis terapi til børn i alle aldre, som har forældre, der drikker.

For at sætte mere fokus på tilbuddene deltager Roskilde Kommune i Respektkampagnen, som Trygfonden og Alkohol & Samfund arrangerer. Kampagnen opfordrer landets kommuner til at sikre, at deres tilbud om gratis terapi til pårørende til folk, der drikker, er nemme at finde. Det er vigtigt, forklarer formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov: – Børn fra familier, hvor der er alkoholproblemer kan få alvorlige problemer senere i livet. Derfor har vi en masse gratis tilbud om terapi til børn, som lever i familier med alkoholproblemer. De tilbud kan ikke blive tydelige nok, hvilket er grunden til, vi er med i Respektkampagnen. På den måde får vi en anledning til at råbe børnene op, så de ved, hvor de skal henvende sig for at få hjælp, siger han.

Undersøgelser viser, at børn, der har en far eller en mor, der drikker, har 2,5 gange så høj risiko for at blive indlagt på en psykiatrisk afdeling senere i livet og dobbelt så stor risiko for at forsøge selvmord. Derudover har de også større risiko for selv at udvikle et alkoholmisbrug. Derfor er det vigtigt, at børn af folk, der drikker, får hjælp, og at de ved, hvor de kan finde den.

Kampagnen løber frem til marts 2018, og Roskilde Kommune sørger i forbindelse med kampagnen for at informere omkring kommunens mange tilbud. Der bliver hængt plakater op ved busstationer, ligesom en stor del af kampagnen vil foregå på sociale medier, hvor børnene og de unge befinder sig.
Roskilde Kommune har mange tilbud til børn og unge, som har forældre, der drikker for meget. Børn og unge kan ringe, møde op, chatte med professionelle rådgivere om problemerne – også anonymt. Tilbuddene er samlet på en liste lige her. 

FAKTA:
122.000 børn vokser op med en mor eller far, der drikker – hver femte dansker er vokset op i en familie med alkoholproblemer. Børn, som er vokset op i familier med alkoholproblemer, har større risiko for psykiske problemer og selvmord og at udvikle et alkoholmisbrug.