Borgere på 50 år og derover i Roskilde er trygge ved online lån. De låner det samme høje beløb som andre i Danmark og de ved godt, hvad pengene skal bruges til: Boligen skal renoveres, og dyr gæld skal væk.

Borgerne i Roskilde er som danskerne generelt ved at have rystet finanskrisen af sig. I september 2017 var antallet af lønmodtagere ifølge Danmarks Statistik på det højeste niveau i ni år. Fortsætter stigningen med samme hast som nu, slås rekorden i januar 2018. Især lønmodtagere over 50 år nyder godt af de gode tider, og det betyder, at de nu holder en gevaldig online lånefest, viser en dugfrisk analyse fra sammenligningstjenesten fair-laan.dk.

De +50-årige roskildensere er ikke meget anderledes. Deres låneforbrug på 39.970 kroner ligger meget tæt på landsgennemsnittet på 38.683 kroner for +50-årige. – Det grå guld kan man roligt kalde de +50-årige i Roskilde, når det gælder deres lyst til at låne og forbruge. Vort øjebliksbillede viser, at de lige nu i snit låner 39.970 kroner online, mens de 18-25-årige i Roskilde i snit låner 18.214 kroner, siger analytiker og direktør Andreas Linde fra fair-laan.dk.

Låner til boligen.
Lige så tydeligt det er, at de +50-årige med deres solide lønninger og friværdier ikke har kvaler eller problemer med at låne online, lige så tydelig er deres forbrugsfokus: Boligen. Knap 19 procent af Roskildes onlinelånere på 50 år eller derover vil bruge alle eller nogle af pengene på at renovere boligen. Blandt de unge på 18 til 25 år er det tal kun på godt fire procent. De +50-årige er dermed mere end fire gange mere tilbøjelige til at låne til renovering end de unge i byen. Gældsoprydning blandt +50’erne i Roskilde kommer lige efter med knap 16 procent.

– Det kan måske for udenforstående virke pudsigt, at de +50-årige i Roskilde ikke bare får deres egen bank til at finansiere boligdrømmene. Men da de ofte er gode og solide lånere, der altid har betalt enhver sit, kan de nemt få meget rimelige vilkår, når de låner online. Og de satser nok på, at forbedringerne tjener sig hjem, også med onlinelån, siger Andreas Linde og fortsætter: – Mange af dem er også meget bevidste om, at kun renter kan trækkes fra, mens de ofte meget høje oprettelsesgebyrer ikke kan. Så de surfer løs på sammenligningsportaler som vores efter gode tilbud uden høje gebyrer.

Her tøver de +50-årige.
På andre områder tøver Roskildes +50-årige mere end de unge. De låner skam til andre formål end boligen, men ikke i nær så høj grad som andre aldersgrupper. De er for eksempel 51 procent mindre tilbøjelige til at låne til en bil. Deres tilbøjelighed til at tage et onlinelån til en ferie dog 34 procent større end de 18- til 25-åriges, viser analysen.

Fair-laan.dk er en uafhængig, online sammenligningstjeneste, som ved hjælp af forskellige finansielle kriterier finder de mest attraktive lån på markedet til sine brugere og deres økonomiske situation. Det er fair-laan.dk’s mål at gøre det så nemt og gennemsigtigt som muligt at optage et lån.