Stort bredbåndsprojekt i den nordlige del af Roskilde Kommune har fået tildelt 4,3 millioner kroner fra den statslige bredbåndspulje, så flere borgere nu får adgang til hurtigt internet.

I nogle af Roskilde Kommunes landområder halter det med adgangen til hurtigt internet. Det gør det svært for moderne familier at streame film og serier, og begrænser borgernes muligheder for at arbejde optimalt hjemmefra.

I går offentliggjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet hvilke projekter, der har fået støtte fra den statslige bredbåndspulje, og en stor projektansøgning fra borgere i Roskilde Kommune er blevet imødekommet, og projektet har fået tildelt 4,3 millioner kr. til forbedring af bredbåndsforbindelser. Det betyder, at 227 husstande, som i dag kun har begrænset adgang til hurtigt internet, får indlagt en moderne bredbåndstilslutning i løbet af 2018. – Vi har en målsætning om, at alle borgere i Roskilde Kommune skal have adgang til hurtigt bredbånd. Med finansieringen af det nye projekt får vi mulighed for at tage et vigtigt skridt i den rigtige retning, ” siger borgmester Joy Mogensen.

Projektet, som har fået støtte, omfatter adresser i Østrup, Østrup Holme, St. Valbyvej mod Østrup, Kirkerupvej, Tågerup samt Gerdrup. Kommunen har stor fokus på problemet med dårlige bredbåndsforbindelser, og har derfor i samme omgang valgt at støtte projektet med 454.000 kroner. Den kommunale medfinansiering betyder, at udgiften for den enkelte husstand kan holdes på et minimum, og har samtidig øget sandsynligheden for, at projektet har fået del i midlerne fra den statslige bredbåndspulje. – Med projektet tager vi hul på problemet med dårlige bredbåndsforbindelse, men løser det langt fra. Vi vil derfor fortsat have fokus på at sikre adgang til hurtigt internet for alle borgere i Roskilde Kommune, siger borgmester Joy Mogensen.

Fakta.
Den statslige bredbåndspulje i 2017 har fordelt ca. 100 millioner kroner til i alt 40 projekter, hvor 80 procent ligger i landzoner og 20 procent i henholdsvis byzoner og sommerhusområder.

Bredbåndsprojektet har fået tildelt 4,3 millioner kroner og omfatter 227 adresser i den nordlige del af Roskilde Kommune i Østrup, Østrup Holme, St. Valbyvej mod Østrup, Kirkerupvej, Tågerup samt Gerdrup