Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 10. november til 21. november 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 1940 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 40-årig mand fra Stege for spirituskørsel i en personbil, som den 40-årige i øvrigt ikke måtte være fører af i forvejen, fordi han også var frakendt kørekortet. Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, men måtte finde alternativ transport efterfølgende. Da den 40-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil sine sager samt spørgsmålet om konfiskation afgjort ved et retsmøde på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Salløvvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 2050 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Roskilde for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Han havde forinden deltaget i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Tricktyveri – Jyllinge – Roskilde

Kl. 1326 anmeldte en 38-årig mand fra Jyllinge, at han søndag aften kl. ca. 2300 fik uventet besøg af to fremmede mænd, som udgav sig for at være politibetjente. De krævede at få den 38-åriges pas og sundhedskort, hvis han ville undgå at komme i retten. Derudover blev han beordret til at destruere sit NemID-kort. De to fremmede mænd forlod herefter den 38-årige bopæl, og i den forgangne tid inden anmeldelsen har den 38-årige nu konstateret, at han er blevet registreret som ejer af et køretøj, som han ikke kender til, ligesom der uberettiget er hævet et betydeligt beløb fra hans bankkonti. De to fremmede mænd mistænkes nu for at have misbrugt den 38-åriges personlige oplysninger for selv at opnå en økonomisk gevinst. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere
kendetegn: Karseklippet i siden, vinterjakke, cowboybukser, Talte: Dansk med accent; B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Karseklippet i siden, sportsbukser, Talte: Dansk med accent. Politiet forsøger nu at få mændene identificeret ud fra de handlinger, som de har foretaget i den 38-åriges navn.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i Jyllinge-området søndag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet vil opfordre borgere til at kræve at se politilegitimation, hvis nogle i civilt tøj udgiver sig for at være fra politiet, og man som borger er i tvivl om, hvorvidt der reelt er tale om politiet. Politipersonale har pligt til at fremvise politilegitimation, såfremt en borger kræver det.

Indbrud i villaer – Jyllinge – Roskilde

Kl. 1311 fik politiet endnu en anmeldelse om et indbrud i en villa i Jyllinge, hvor der i weekendens løb er blevet anmeldt knap 20 indbrud i villaer. I mange af sagerne har indbrudstyven skaffet sig adgang til villaerne ved rudeknusning, hvorefter mindre omfangsrige effekter som smykker, ure, kameraer, bærbare PC-ere og kontanter/valuta er blevet stjålet.

I efterforskningen af indbruddene fik politiet oplysninger om, at en mindre rød personbil, måske af mærket Peugeot, med udenlandske nummerplader var blevet set i området ved Solsikkevej, Jyllinge. I bilen havde der været to personer, hvoraf den ene tog notater.

Politiet har ikke fået identificeret den pågældende bil og er derfor interesseret i at høre nærmere fra personer, der også måtte enten have set bilen eller haft besøg af personer/gæster kørende i en rød bil på udenlandske nummerplader. Generelt ønsker politiet også henvendelser fra borgere, der i øvrigt har gjort observationer, der kunne være interessante i forbindelse med weekendens indbrud i området.

Nabohjælp kan være fornuftigt at tilmelde sig, så der er flere “øjne” i området, hvis man selv er bortrejst i en kortere periode, ligesom den nu mørke tid også inviterer til brug af f.eks. tænd-/sluk-ure på belysningen og f.eks. radio/TV, således at boligen ser mere “levende ud”. Læs mere om sikring af din bolig på www.stopindbrud.dk og Det kriminalpræventive Råds hjemmeside www.dkr.dk. Læs om og tilmeld dig Nabohjælp på www.nabohjælp.dk.

Arbejdsulykke – Håndværkervej, Roskilde

Kl. 0648 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til en arbejdsulykke, hvor en mand var kommet til skade. En 54-årig mand fra Jerslev Sj. havde skader på sit ene ben og blev bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og behandling. Det viste sig, at tilskadekomsten var sket i forbindelse med udstigning af en bobcat. Dens grab var i højeste stilling, da han ville stige ud, men pludselig faldt grabben ned, således at den 54-årige fik sit ene ben i klemme. Det lykkedes ham selv at komme fri og få tilkaldt hjælp. Arbejdstilsynet og politiet foretog undersøgelse af bobcatten og fik klarlagt de nærmere detaljer i ulykken for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykkens opståen. Den 54-årige var sluppet uden benbrud, men havde fået en kraftig læsion af benet.

Færdselsuheld – Vindingevej/Øde-Hastrupvej, Roskilde

Kl. 0859 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor tre køretøjer var impliceret, og to ambulancer var sendt til stedet. Det viste sig, at først en lastbil ført af en 53-årig mand fra Tølløse og dernæst en personbil ført af en 31-årig kvinde fra Holbæk var standset for rødt lys i lyskrydset under kørsel i sydøstlig retning. Dette opdagede en 51-årig kvinde fra Svinninge for sent, så hun påkørte med sin personbil den 31-åriges personbil, der blev skubbet frem i lastbilen. Den 51-årige blev tilset af ambulancepersonalet, medens den 31-årige blev kørt til skadestuen til kontrol. Begge var dog sluppet for behandlingskrævende skader som følge af uheldet.

Tricktyveri – Roskildevej, Ortved, Ringsted

Kl. 1350 anmeldte et par på 70 og 71 år fra Ringsted, at de kort forinden i deres gadebod var blevet kontaktet af to fremmede mænd, der var ankommet i en bil med rumænske nummerplader. Den ene mand havde henvendt sig i gadeboden, hvor han købte nogle varer. Den anden mand havde sneget sin ind i huset, hvor han blev overrasket af den kvindelige beboer. I forbindelse med betaling for varerne fik manden skabt så meget forvirring, at sælger var blevet snydt for 300 kr. Mændene var herefter kørt fra stedet i bilen med rumænske nummerplader.

Uro i opgang – Parkvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 0005 anmeldte en beboer, at der var uro i opgangen, hvor to personer var ved at komme i slagsmål med hinanden. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med to mænd på 28 og 55 år fra Viby Sj. Den yngste af de to mænd var påvirket af spiritus og var kommet i skænderi med den ældste, som politiet kørte hjem til sin bopæl andetsteds i Viby Sj. for at få adskilt de to parter. Ingen af dem havde lidt fysisk overlast ved hændelsen.

Færdselsuheld – Ringstedgade/Skovbogade, Roskilde

Kl. 1040 kørte en 74-årig kvinde fra Roskilde i en personbil ad Ringstedgade mod syd og blev muligt blændet af den lavtstående sol. Samtidig var en langsomt gående kvinde på 72-årig fra Roskilde i færd med at krydse Ringstedgade ud for Skovbogade som fodgænger. Fodgængeren blev på kørebanen ramt af den 74-åriges bil på sin højre side og væltet omkuld. En politipatrulje kom i det samme forbi og fik tilkaldt en ambulance, som kørte den 72-årige fodgænger til kontrol på skadestuen, hvor lægerne kunne konstatere, at hun formentlig var sluppet med diverse knubs som følge af påkørslen. Politiet forsøger nu at finde ud af de præcise omstændigheder ved uheldet for at få klarlagt, om nogen af parterne har overtrådt færdselsloven.

Færdselsuheld – Køgevej/Darupvej, Roskilde

Kl. 1220 skete et færdselsuheld mellem to lastbiler i lyskrydset. En 46-årig mand fra Borup kørte i en lastbil i sydlig retning, men blev blændet af den lavtstående sol. Han overså derfor, at lyssignalet viste rødt i hans færdselsretning, hvorfor han fortsatte ud i krydset og påkørte en anden lastbil ført af en 33-årig mand fra Karise. Denne lastbil kørte i modsat retning og var i færd med at svinge til venstre for grøn pil mod Darupvej. Den 46-årig slap uskadt fra uheldet, medens den 33-årige blev bragt til skadestuen i Køge til observation. Lastbilerne spærrede krydset i ca. 1 time, inden bugseringskøretøjer fik dem fjernet.

Forsøg på tricktyveri – Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1435 fik politiet en anmeldelse om, at en 91-årig kvinde fra Roskilde kl. ca. 1415 havde fået uventet besøg på sin bopæl af en fremmed mand, der havde fremvist en seddel med noget tekst. Samtidig havde han holdt en mønt frem og bedt om at få mønten vekslet. Den 91-årige havde dog straks afvist manden, der så havde forladt hendes bopæl. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Mørk beklædning, og havde ifølge den 91-årige ikke nået at stjæle noget. Politiet betragter sagen som et forsøg på tricktyveri, idet hans hensigt formentlig havde været at få den 91-årige til at afsløre, hvor hun opbevarede sine penge/sin pung.

Tumultagtige scener – Nygade, Roskilde

Kl. 2003 fik politiet en anmeldelse om, at et par mænd var i et alvorligt skænderi, og at den ene var udstyret med en kniv, og at den anden part blødte fra hovedet. I nærheden stod en tredje mand og viftede med en pistollignende genstand. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer, som på grund af oplysningerne i anmeldelsen foretog anholdelse af fire mænd i alderen 44-57 år og en 47-årig kvinde – de fire lokale beboere på stedet. Flere af de anholdte var påvirket af alkohol, men det blev hurtigt klarlagt, at det ikke var så alvorligt som oplyst i anmeldelsen. Ved en ransagning af en lejlighed fandt politiet en luftpistol, som formentlig var det våben, som en mand var blevet set med. Politiet fandt ikke nogen ulovlige knive. Derfor blev alle fem løsladt kl. 2035, da årsagen ifølge politiet var et drikkelag, som havde udviklet sig. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.</p >

Brand i bil – Bakkesvinget, Roskilde

Kl. 2332 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, som stod på en kontorbygning. Da brandvæsnet havde fået slukket ilden, kunne politiet konstatere, at der var tale om en ældre Audi A3 personbil, hvori der var opstået ildebrand af ukendt årsag. Politiet undersøger årsagen til branden nærmere. Kontorbygning fik ingen skade som følge af branden.

Grundstødt båd? – Roskilde Fjord ved Elleore, Veddelev, Roskilde

Kl. 1641 henvendte en lokal borger sig til politiet, fordi en gul motorsejler med en skydepram på slæb havde ligget stille i fjorden mellem Veddelev og Elleore i mindst 30 minutter uden aktivitet på eller ved båden. Politiet iværksatte en redningsaktion og fik assistance fra det lokale redningsberedskab, som ved brug af en vandscooter eftersøgte motorsejleren uden resultat. Myndighederne ved således ikke, hvor fartøjerne er blevet af. Søværnet oplyste, at der netop havde været højvande i området, hvorfor et muligt grundstødt fartøj ville være kommet fri af sig selv og måske drevet i sydlig retning på grund af strømforholdene på stedet. Ingen personer var meldt savnet, hvorfor myndighederne ikke foretog sig yderligere efter anmeldelsen.

Brandundersøgelse – Rønøs Alle, Roskilde

Kl. 2004 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bygning, hvor der ifølge anmeldelsen fra nogle naboer var flammer ud ad vinduerne. Brandvæsnet fik dog hurtigt styr på branden i en slags kontorbygning. Brandårsagen er p.t. ikke klarlagt, hvorfor politiet skal undersøge brandstedet nærmere. Ingen kom til skade ved branden.

Brand i bygning – Bakkesvinget, Roskilde

Kl. 1146 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en melding om ildebrand i en etageejendom. Meldingen var dog en anelse overdrevet, idet myndighederne kunne konstatere, at der kun havde været ildebrand i nogle papirer på en opslagstavle i en opgang. Der skete ikke nogen skade på ejendommen, og ingen kom til skade. Sagens karakter og omfang taget i betragtning foretog politiet sig ikke yderligere i sagen.

Mistænkelige forhold – Roskilde

Kl. 1358 fik politiet en henvendelse fra en forretning i Ringstedgade om, at en fremmed mand (A) havde henvendt sig i forretningen for at få lavet nogle farvekopier af nogle ID-papirer. Samtidig havde personalet set, at en anden fremmed mand (B) luskede rundt i forretningens baggård. Ønsket om kopiering blev afslået, hvorefter de to mænd forlod stedet. De blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: hentehår, “ølmave”, Talte: Engelsk, Iført: kort sort/grå jakke, jeans, Medbragte: seddel med fransk tekst, men talte ikke selv fransk; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: mørk jakke. Politiet ledte efter mændene, men fandt dem ikke.

Kl. 1519 fik politiet så en anmeldelse fra en genbrugsbutik i Sankt Ols Gade om, at to fremmede mænd var kommet ind i butikken ad bagindgangen. De bad indtrængende personalet om at skrive noget på et stykke papir, men personalet forstod ikke hensigten og prøvede at få dem ud igen. Først da personalet truede med at ringe efter politiet, forsvandt mændene hurtigt via bagdøren og derefter i ukendt retning. De blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, Kropsbygning: Kraftig, Iført: Sort sweatshirt, blå dynevest og blå cowboybukser; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25 år, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Blå dynevest, blå cowboybukser. Desværre heller ikke denne gang lykkedes det at finde de to mænd i byen for at få opklaret, hvad hensigten med deres henvendelse i genbrugsbutikken har været.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Låddenhøj, Roskilde

Kl. 1026 sigtede politiet en 38-årig mand fra Vanløse for kørsel i en varebil ad Låddenhøj, selv om han i forvejen var frakendt retten til at føre bil indtil sommeren 2019. Da den 38-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i den overtrædelse af færdselsloven og også tidligere havde fået konfiskeret et køretøj, beslaglagde politiet hans varebil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1559 opdagede en 35-årig kvinde fra Kalundborg for sent, at trafikken i vestgående retning på motorvejen var gået i stå. Hun påkørte derfor med ca. 30 km/t bilisten foran, som blev skubbet frem i den næste bil. En enkelt vognbane blev spærret som følge af uheldet. Ingen personer kom til skade, men der skete ringe materiel skade på de implicerede biler.

Spirituskørsel med høj fart – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 2052 målte færdselspolitiet en 27-årig mand fra Kirke-Såby til at køre i en personbil med mindst 149 km/t på motorvejen omkring afkørsel 12 Roskilde S. Da han var blevet standset, viste det sig, at han også var påvirket af alkohol under kørslen. Føreren blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Trussel på livet – Roskilde

Kl. 2246 henvendte en 55-årig mand fra Roskilde sig til politiets servicecenter, hvor han oplyste personalet om, at han ville tage til København for at skyde nogle unge mennesker derinde og henviste til, hvad der tidligere var sket i Norge for år tilbage. Politiet kørte straks til mandens bopæl i Roskilde, hvor han udramatisk blev anholdt og sigtet for trusler på livet. Ved en ransagning af mandens bopæl fandt politiet intet, der kunne være blevet brugt til at gøre alvor af truslerne. Efter afhøring til sagen blev den anholdte tilset af en læge, der vurderede, at den 55-årige burde indlægges på et sygehus til behandling for sin uligevægtige tilstand. Ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold viste det sig også, at den 55-årige fra sommeren i år havde en behandlingsdom, hvorfor han blev løsladt fra politiet og indlagt på et sygehus. Når anklagemyndigheden har kigget på sagen, vil han høre nærmere omkring afgørelse på trusselssagen.

Dyr busbillet – Køgevej, Roskilde

Kl. 0950 rykkede politiet hurtigt ud til en bus ved stoppestedet Stenkrogen på grund af tumult i bussen. Det viste sig, at et par billetkontrollører ville kontrollere en ung mands rejsehjemmel, da de nu igen havde truffet ham i en bus. Tidligere på dagen var han løbet ud af en bus ved Ro’s Torv, da han skulle have kontrolleret rejsehjemlen. Den unge mand ønskede ikke umiddelbart at samarbejde og skubbede den ene billetkontrollør til side og flygtede fra bussen med den anden billetkontrollør bagefter. Politiet kørte nu sammen med den tilbageværende kontrollør til området ved Roskildevænget, hvor den flygtede buspassager sidst var set. Politiet fik her øje på den unge mand, der igen løb, men nu med politiet efter sig. I en trappeopgang fik politiet kontakt til en 16-årig ung mand fra Hedehusene, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den voldelige adfærd over for billetkontrollørerne i bussen. Efter et par timers ophold på politistationen blev den 16-årige løsladt, men kan nu se frem til både en kontrolafgift og en bøde for sin køretur i busserne.

Tricktyveri – Dronn. Margrethesvej, Roskilde

Kl. 0938 henvendte en fremmed kvinde sig til en 67-årig kvinde fra Roskilde, der var på biblioteket og befandt sig i krimi-afdelingen. Den fremmede kvinde, der talte engelsk, bad om hjælp til oversættelse af noget og benyttede formentlig afledningsmanøvren til at stjæle den 67-åriges pung. Tyveriet blev opdaget, da den 67-årige skulle afslutte sig besøg på biblioteket og skulle bruge sin pung. Da dankort mv. skulle spærres i banken, kunne banken oplyse, at dankortet var forsøgt misbrugt i en hæveautomat uden udbyttet. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Talte: Engelsk, Iført: sort tørklæde om håret, ingen oplysninger om øvrig beklædning, Medbragte: bog. Den 67-årige havde inden tyveriet anvendt sit dankort i en kiosk ved togstationen i Roskilde. Politiet formoder, at PIN-koden er blev
et forsøgt afluret ved denne brug af kortet.

Færdselsuheld – fodgænger omkommet – Søndre Ringvej, Roskilde

Se tidligere udsendte pressemeddelelser om sagen.

De to anholdte – føreren og passageren – blev begge løsladt efter afhøring til sagen. Anklagemyndighedens jurister fandt efter en nøje gennemgang af omstændighederne ved uheldet ikke grundlag for fremstilling af hverken føreren eller passageren i grundlovsforhør. Begge personer i flugtbilen vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres, idet begge også er sigtet for at have undladt yde fornøden hjælp til en tilskadekommen person.

Politiet vil gerne takke for borgernes hjælp i forbindelse med sagen, herunder især fundet af flugtbilen, der bragte politiet på sporet af både føreren og passageren i bilen.

Uorden / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 1430 rykkede politiet ud til noget uorden, hvor en mandlig bilist var i skænderi med en kvinde ved en rundkørsel. Alt var dog roligt ved politiets ankomst, og ingen havde lidt fysisk overlast. På stedet holdt en personbil, som var blevet ført af en 28-årig mand fra Viby Sj. Da han ifølge vidner havde ført bilen til stedet, selv om han var frakendt førerretten, sigtede politiet ham for den overtrædelse af færdselsloven. Da han flere gange tidligere havde kørt bil uden førerret, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation. Modparten i skænderiet var en 23-årig kvinde fra Albertslund, og årsagen til det verbale slagsmål kendes ikke.

Skoletilsyn – Ågerupvej, Vigersted, Ringsted

I tidsrummet kl. ca. 0730 – 0815 foretog færdselspolitiet en færdselskontrol ved skolen for at opretholde en sikker skolevej for både børn, ansatte og andre med ærinde på skolen. Kontrollen resulterede i, at tre bilister blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven: to havde parkeret delvist på fortovet, og en respekterede ikke færdselstavlen “Indkørsel forbudt”. Alle tre bilister vil senere modtage et bødeforelæg fra politiet som afgørelse på sagen.

Andre skoler kan også lejlighedsvis – uden for skolestartsperioden – forvente politimæssig kontrol på skolevejene, så sikkerheden på disse kan opretholdes.

Indbrud i perioden
Kirkebakken, Gadstrup
Industrivænget, Havdrup
Hedevænget, Havdrup
Tellusvej, Jyllinge
Jagtvej, Jyllinge
Valnødvej, Roskilde
Kongebakken, Roskilde
Grønager, Gevninge, Roskilde
Eriksvej, Roskilde
Maglekildevej, Roskilde
Søparken, Svogerslev, Roskilde
Vestergade, Roskilde
Støden, Roskilde
Stenleddet, Svogerslev, Roskilde
Morbærvej, Roskilde
Ternevej, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Søager, Store Valby, Roskilde
Højmarken, Gevninge, Roskilde (2 steder)
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde (3 steder)
Tofthøjvej, Viby Sj.