Fremover får endnu flere ældre borgere mulighed for at komme på indkøbstur. Foreningen Indkøbsbus Syd, der kører i den sydlige del af kommunen, har modtaget 210.000 kr. fra Sundheds- og Omsorgsudvalget til at købe en bus.

Indkøbsbussen Syd havde sin første tur 10. november i en lånt bus. Men snart bliver det i egen vogn, når de ældre borgere i den sydlige del af Roskilde Kommune skal hentes for at komme ud at handle og i øvrigt være en del af det sociale fællesskab, der er gennem indkøbsbussen. Der er nu tre foreninger i Roskilde Kommune, som kører ældre borgere på indkøb.

– Jeg ved, der er stor efterspørgsel på at deltage på indkøbsturene i de to andre indkøbsbusforeninger, der er i kommunen, så det er oplagt at støtte det gode formål i den nye forening i syd, så vi er dækket ind i hele kommunen, forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og omsorgsudvalget og fortsætter: – Når bentøjet ikke er, hvad det har været, så kan det være svært at komme på indkøbstur. Men indkøbsbusserne sikrer ikke bare fælles indkøb, men også et vigtigt socialt samvær med andre. Borgere som kæmper med fx ensomhed og isolation får her hjælp til at komme lidt mere med i fællesskabet, slutter Morten Gjerskov.

Indkøbsbus Syd modtager i alt 210.000 kr. til indkøb og drift af en bus til det formål at forebygge ensomhed hos ældre borgere i Roskilde Kommune.

FAKTA.
Sundheds- og Omsorgsudvalget har sat ekstra midler af til at støtte kommunens frivillige foreninger. De ekstra midler udgør 1 mio. kr. i 2017 og 2018. Der er tre indkøbsbusforeninger i Roskilde Kommune: Roskilde Indkøbsbus, Jyllinge/Ågerup Indkøbsbus og Indkøbsbus Syd. Foreningen Indkøbsbus Syd blev stiftet 7. juni 2017.

Du kan bestille plads i Indkøbsbus Syd ved at ringe eller skrive en sms til 93 87 41 30.