Torsdag den 16. november fik Dyrenes Beskyttelse overdraget 46 kaniner i en stor dyreværnssag. De blev bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, hvorfra de skal videreformidles til nye hjem. Nogle kaniner var i så dårlig forfatning, at de måtte aflives.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

I sidste uge måtte Dyrenes Beskyttelses frivillige på baggrund af en henvendelse til Dyrenes Vagtcentral 1812 rykke ud til et hjem i Nordsjælland, hvor 46 kaniner blev fjernet og bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde. Til stede ved overdragelsen var tre frivillige kredsformænd fra Dyrenes Beskyttelse sammen med Dyrenes Beskyttelses egen dyrlæge.

Kaninerne levede alle i en etværelses lejlighed, hvor de løb frit rundt. Ikke alle kaniner var i stand til at leve sammen, og nogle havde bidt hinanden og var derfor medtagne. Det var særligt gået ud over nogle af hannerne.

“Sagen omfatter et usædvanligt højt antal kaniner. Der er tale om en alvorlig sag, hvor kaninernes behov langtfra blev opfyldt. Mange af kaninerne har ikke haft det godt i længere tid, og enkelte var blevet skambidte. Det er ærgerligt, at vi igen står med en så alvorlig sag, hvor det at holde kæledyr er vokset ejeren så meget over hovedet, at dyrenes behov og velfærd i den grad bliver tilsidesat,” siger Henrik Bucholdtz, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Flere kaniner måtte aflives
Af de 46 kaniner var 31 af dem unger. Nogle var nyfødte og ikke mere end blot én uge gamle. Enkelte af de voksne hunkaniner er drægtige.

Da kaninerne ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, måtte enkelte hastebehandles på grund af deres skader. Samtlige kaniner blev undersøgt af en dyrlæge ved ankomsten. Seks kaniner, hvoraf fem af dem var unger, måtte aflives på grund af deres tilstand.

Personalet og frivillige på internatet i Roskilde arbejder nu hårdt for at få kaninerne på fode igen, så de hurtigst muligt kan komme ud i nye familier. Mange af kaninerne blev søndag sendt ud i plejefamilier med henblik på senere videreformidling.