Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Sep 21, 2017 til Okt 03, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i skur – Nordmarksvej, Jyllinge – Roskilde
Kl. 0146 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i et redskabsskur. Brandvæsnet måtte opbryde døren ind til skuret for at slukke branden i nogle træbukke, der blev opbevaret på stedet. Træbukkene blev ødelagte ved branden, der formentlig er opstået efter brug af fyrværkeri. Politiet fandt i området afskudt fyrværkeri, men ingen mistænkte.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har oplysninger om personer, der har afskudt fyrværkeri i området før brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 0702 anholdt politiet en 27-årig mand fra Fuglebjerg, der stod uden for politistationen og råbte efter en politipatrulje. Hvad årsagen til råberiet var, melder historien ikke noget om. Han blev lagt i detentionen til afrusning, og fik en bøde, før han igen blev løsladt i løbet af formiddagen.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.
Kl. 1145 bemærkede en 73-årig kvinde fra Roskilde, at to udenlandske kvinder fulgte efter hende under en indkøbstur på Skomagergade. De to var ind i mellem ganske tæt på anmelderen, og hun følte sig ubehagelig til mode. Hun tog kontakt til en ansat i en forretning, der henvendte sig til kvinderne, hvorefter de forsvandt fra stedet. Alle steder havde anmelderen betalt med kontanter, og hun havde en mistanke om, at de to var interesserede i at aflure pinkoder, men det kunne de således ikke.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Roskilde.
En 18-årig mand fra Roskilde sparkede gentagne gange på en låst dør i Rønnebærparken, hvilket skabte utryghed. Politiet fik fat i den 18-årige, der fik en bøde for sin optræden.

Hærværk – Hønske, Viby Sj., Roskilde
Mellem fredag aften og lørdag morgen er der lavet hærværk på et drivhus, der stod på Ågårdsvej. Drivhuset er jævnet med jorden ved anvendelse af en traktor med frontskovl. Politiet undersøgte sagen, og en ældre mand fra lokalområdet blev sigtet for hærværket, der er en udløber af interne stridigheder.

Vold – Roskilde.
Kl. 1714 blev en 33-årig medarbejder udsat for vold på en bodega på Hestetorvet. En 27-årig mand fra Holbæk optrådte provokerende over for de øvrige gæster, og da personalet ville have manden til at gå, så blev han voldelig og slog og sparkede på den 33-årige.

Den 27-årige blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, når han blev fængslet til den 191017.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 0415 anholdt politiet en 42-årig mand fra Polen, der optrådte provokerende over for andre på Jernbanegade. Han blev lagt til afrusning i detentionen.

——
Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk.
Kl. 1129 blev anmeldt om indbrud i en villa på Østrupvej, hvor en gerningsmand kom ind ved at knuse en rude i en dør. Fra stedet stjålet kontanter, spiritus og frostvarer. Politiet kørte til stedet, og kl. 1140 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der sigtes for indbruddet.

Han er fortsat anholdt, og han vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Forsøg på indbrud i villa – Asnæs, Odsherred.
Kl. 1158 overraskede en anmelder en mand, der var i færd med at bryde et vindue op til hendes hus. Pgl. stak af, da han blev opdaget. Han beskrives som: Mand, ca. 30 år, alm. af bygning, østeuropæisk af udseende, kort mørkt hår, bordeaux t-shirt, blå bukser.

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til pgl.

Tricktyveri – Roskilde.
Kl. 1205 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted kl. 1030 ved Hyrdehøj, hvor den 63-årige kvindelige anmelder fra Roskilde netop var i gang med at handle. En 20-30 årig mand, med sort hår og store sorte briller kom hen til forurettede og spurgte hende om nogle tomater. Pgl. talte dansk med accent. Forurettede mærkede samtidig et ryk i sin taske, og da hun vendte sig om, stod en mand på 40-50 år, overvægtig, gråt hår, med hendes pung. Forurettede råbte op og manden smed forurettedes pung. Der blev således ikke stjålet noget ved den lejlighed.

Mistænkelig adfærd – Roskilde.
Kl. 1600 var en 13-årig pige på Roskilde station perron 2-3, hvor hun kom gående op af trappen. En 40-50 årig mand, 165-170 cm høj, der talte dansk forsøgte at tage fat i hende og ville kysse hende. Manden var iført en sort jakke og jeans. Pigen slap væk og ind i toget, hvor hun ringede til sin familie. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

God nabohjælp – Hårlev, Stevns.
Kl. 1905 bemærkede et vidne, at der kørte en gul pickup ind i anmelderens indkørsel. To personer gik rundt om naboens hus, og da anmelderen så dette, så henvendte han sig til de to, der kom med en noget søgt forklaring om, at de ledte efter en lejebolig. De kørte kort efter fra stedet. Anm. var sikker på, at der var tale om to personer, der havde planer om at begå indbrud.

De to beskrives som: Mænd,begge ca. 30 år, henholdsvis alm. af bygning og kraftig af bygning,talte engelsk med kraftig accent.

Beboerne i huset har ikke ventet besøg eller andet, der kunne godtgøre, at de to mænd var på stedet i et lovligt ærinde.

Sagen er et godt eksempel på god nabohjælp!

Hjemløs kvinde – Rørmosen, Roskilde
Kl. 0841 underrettede et boligselskab politiet om, at man havde bortvist en hjemløs kvinde fra området. Hun havde i weekenden haft ophold i et fælleshus, men var nu blevet bortvist herfra.

Senere på formiddagen konstaterede boligselskabet, at kvinden nu var flyttet ind i det nærmeste legehus ved et boligområde. Politiet kørte til stedet og bortviste en 44-årig kvinde uden fast bopæl fra legehuset.

Kl. 1440 fik politiet igen en anmeldelse om, at kvinden igen var flyttet ind i det samme legehus, som hun tidligere var blevet bortvist fra. Hendes tilstedeværelse gjorde børnene i området utrygge, så de ikke tør lege på stedet. Politiet kørte nu igen til området og fik kontakt til den 44-årige kvinde, der nu blev frihedsberøvet og efter et tilsyn på skadestuen blev anbragt i detentionen på politistationen til afrusning. Hun blev løsladt i løbet af natten, da grundlaget for frihedsberøve
lsen ikke længere var til stede, og siden har politiet ikke hørt yderligere til hende.

Uro i nattelivet – Roskilde
Kl. 0334 sigtede politiet en spirituspåvirket og støjende, 21-årig mand fra Kirke-Såby for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han optrådte opfarende og aggressivt over for den tilstedeværende politipatrulje i krydset Jernbanegade-Hersegade.

Et minut senere måtte politiet gribe ind over for en 23-årig mand fra Roskilde, som var ved at komme i slagsmål med andre ud for en døgnkiosk i Jernbanegade. Manden blev frihedsberøvet og anbragt i detentionen indtil næste formiddag, hvor han var “kølet” af.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 1644 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der blev anholdt på Schmeltz Plads, hvor han kort forinden havde været inde at handle og købe spiritus. Det lykkedes politiet at få fat i manden, før han kørte fra stedet. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Kl. 1927 blev samme mand anholdt igen. Denne gang på Helligkorsvej, hvor han kørte i bil. Igen fik han udtaget en blodprøve, og denne gang beslaglagde politiet bilen, da det var tredje gang inden for kort tid, at politiet sigtede ham for spirituskørsel. han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Ulovlig tvang – Roskilde.
Kl. 0103 fik politiet en anmeldelse om ulovlig tvang, der fandt sted på Køgevej omkring kl. 2340. En 16-årig ung mand fra Roskilde blev opsøgt af to mænd, der sagde, at de nok skulle høre ham hjem. De to kørte til en hæveautomat, hvor forurettede skulle have alt, hvad der stod på kortet. Der blev hævet 500 kr, og dernæst forlod de to den unge mand ved automaten. Han turde ikke andet end hæve pengene.

Kl. 0345 anholdt politiet en 22-årig mand fra Roskilde og en 19-årig mand fra Jyllinge, der begge sigtes for ulovlig tvang. Begge blev løsladt i løbet af formiddagen, og de vil senere få sagen afgjort i retten.

Færdselsuheld -Blågårdsstræde, Roskilde
Kl. 1520 fik politiet en henvendelse om et færdselsuheld, hvor et hus var blevet påkørt, og skadevolderen var efterfølgende kørt fra stedet. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at fire mursten var blevet knust i en højde, der tydede på, at skadevolderen kunne være en lastbil, som dog havde forladt stedet. Der havde ikke været fare for personer i den pågældende ejendom på to etager. Politiet forsøger nu – om muligt – at finde frem til skadevolderen.

Narkobilist – Roskildevej, Holbæk
Kl. 1615 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Holbæk for kørsel i en personbil under påvirkning af narkotika. En narkometertest indikerede nemlig, at den 41-årige var påvirket af opiater under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 41-årige, der dog vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Mand uden billet – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 2126 ønskede DSB assistance fra politiet til at identificere en mandlig togrejsende, som ikke havde en billet. Han oplyste nu forskellige forkerte identiteter til DSB, der ville pålægge manden en kontrolafgift. På Roskilde station fik politiet til en 28-årig mand fra Kalundborg, der i toget fra Kalundborg havde rejst uden billet. Han oplyste korrekt navn til politiet, som ikke foretager sig videre i sagen.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 0130 så politiets indsatsleder en bil, der tilsyneladende ikke ønskede at tale nærmere med politiet. Bilen viste sig at være stjålet. Det lykkedes politiet at standse bilen ved Hedelandsvej/Trekroner Alle. Føreren, en 22-årig mand fra Roskilde, var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Saturnvej, Jyllinge
Algade, Roskilde
Skomagergade, Roskilde
Fælledvej, Roskilde
Pulsen, Roskilde
Hegnedevej, Valore, Viby Sj.
Dalen, Viby Sj.
Tofthøjvej, Viby Sj.