Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Aug 31, 2017 til Sep 12, 2017.

Bemærk det er de hændelser,  politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Gadstrup, Roskilde.
Kl. 2140 kørte en 41-årig kvinde fra Fårevejle i grøften på Køgevej. Kvinden var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Brand – Gadstrup, Roskilde.
Kl. 1811 blev anmeldt om brand på Ramsøvejen. Kl. 1500 kom forurettede hjem og opdagede, at der var sodskader i huset og lidt røg i køkkenet. På et komfur lå en brændt bamse. Brandvæsenet ikke tilkaldt, da der ikke var ild. Et skadeserviceselskab kom senere til stedet for rengøring, og der kom nu kraftig røg ud fra køkkenet. Dernæst blev brandvæsenet tilkaldt. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere.

Tyveri – Jyllinge, Roskilde.
Kl. 1020 fik politiet anmeldelse om et tyveri, der fandt sted lørdag kl. 1830 i Kvickly i Jyllingecentret, hvor en 74-årig kvinde fra Jyllinge netop havde handlet. Medens kvinden betalte så hendes datter, at der var i alt seks personer, der opholdt sig meget tæt på hendes mor, og kort efter opdagede den 74-årige, at hendes armbånd var stjålet. De seks personer var kørende i en hollandsk indreg. bil. der var tale om yngre mænd og kvinder, og den ene kvinde havde lyserødt hår.

Tyveri fra lomme – Jyllinge, Roskilde.
Kl. 1017 blev en 71-årig mand fra Jylling udsat for et tyveri i Rema 1000 på Bromarken, hvor han fik stjålet sin pung fra en lomme. Der er uberettiget hævet 7000 på en Dankort efterfølgende.

Sørg for at dække for indtastningen, hvis man bruger kontokort i forretninger. Hvis man dækker effektivt af slipper man for tyveri, idet kortet ikke kan bruges uden at kende pinkoden.

Dom i brandsag – Roskilde.
Et nævningeting dømte fredag en 17-årig ung mand fra Roskilde for brandstiftelse.
Den 17-årige fik en dom til anbringelse uden længstetid, hvilket betyder, at han foreløbig skal sidde på institution for unge, indtil der er gået fem år, hvorefter man vil evaluere om han kan begå sig i samfundet igen. Han blev betinget udvist af Danmark.

Han blev bl.a. fundet skyldig i at have sat ild på et kollegium, Møllehusvej,med 2-3 liter benzin om natten den 18. januar 2017, således at han skabte eksplosion og brand og derved udsatte en eller flere beboere for livsfare. 87 personer blev evakueret fra bygningen, og 7 blev behandlet for røgforgiftning. Derudover blev han fundet skyldig i 18 andre forhold bl.a. vold.

Tricktyveri – Roskilde.
Kl. 1330 var en ældre kvinde udsat for et tricktyveri på Fælledvej. En 72-årig mand bemærkede to udenlandske mænd, der opholdt sig tæt ved en ældre kvinde.

Anm. var sikker på, at et tricktyveri var under opsejling, og han råbte derfor op. Det fik de to mænd til at gå væk fra kvinden. Kvinden bemærkede dernæst, at hendes Dankort lå på gaden, og det må være smidt af de to mænd.

Stor ros til anmelderen for hans indsats!

Tricktyveri – Roskilde.
Kl. 1300-1320 blev en 75-årig kvinde udsat for tyveri, da hun var ude at handle i Føtex på Jernbanegade. Fire personer var inde i en elevator sammen med forurettede, hvor personerne, der var østeuropæiske spurgte om noget med “hospital”. Hun opdagede efterfølgende, at hendes pung var stjålet, og fra kort i punget var hævet 15000 kr.

Signalementerne på to af de fire lyder på kvinde, 25-30 år, østeuropæisk, skulderlangt sort hår, samt en mand, fedladen, ca. 60 år,sort hår.

Igen igen skal vi gøre opmærksom på, at man skal skjule sin indtastning, så kan på den måde kan undgå at blive udsat for tyveri.

Brand – Veddelev, Roskilde.
Kl. 1619 opstod brand i en eltavle på Strandvejen. Branden kom hurtigt under kontrol. Der skete ingen skade på fast ejendom.

Uro – Roskilde.
Kl. 2050 anholdt politiet en 61-årig kvinde på Roskilde Station, hvor hun var voldsomt udadreagerende og provokerende. Kvinden var påvirket af spiritus, og hun blev derfor tilbudt husly i detentionen natten over. Hun får en bøde, når hun bliver løsladt tirsdag morgen.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde
Kl. 1120 fik politiet melding om et færdselsuheld, hvor en lastbil og en personbil var stødt sammen, og en lastbil stod på tværs af Køgevej. Ambulance- og redningspersonale var sendt til uheldsstedet, der var på Køgevej lidt syd for Tjærebyvej. Politiet kunne konstatere, at vejen var spærret i begge retninger, hvorfor trafikken blev omdirigeret ad hhv. Tjærebyvej og Snoldelev Bygade. To lastbiler og en personbil var impliceret, og to personer fra personbilen var blevet kørt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling, medens den ene lastbilchauffør var blevet kørt til skadestuen i Køge. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge de implicerede køretøjer, idet personerne i personbil formentlig var kommet alvorligt til skade. Det viste sig, at en 57-årig mand fra Holmegaard som fører af en lastbil med tilkoblet anhænger var kørt ad Køgevej mod syd, da dækket på venstre forhjul af ukendte årsager eksploderede. Han kørte som følge heraf over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte frontalt sammen med en personbil ført af en 74-årig mand fra Hadsund og med hans 71-årige hustru som passager. Personbilen snurrede rundt på vejen og blev efterfølgende ramt af en bagfra kommende lastbil ført af en 43-årig mand fra Kalundborg, som slap uskadt fra uheldet. Denne lastbil standsede på tværs af vejen efter uheldet, medens lastbilen med det punkterede dæk fortsætte videre ud i grøften, hvor den standsede. I forbindelse med uheldet var også et el-skab blevet påkørt, så flere husstande i området var uden strøm. Kl. ca. 1330 var køretøjerne fjernet fra kørebanen, så trafikken kunne passere. Lastbilchaufføren, der blev bragt til skadestuen i Køge, havde pådraget sig mindre kvæstelser, og de to personer fra personbilen havde pådraget sig diverse knoglebrud i brystkasseområdet. Politiet afventer nu bilinspektørerklæringen, før der tages stilling til, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Roskildevej-Østre Ringvej, Benløse, Ringsted
Kl. 1308 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor nogle biler var stødt sammen, hvorefter op til seks personer var kommet til skade. En lægehelikopter var sammen med tre ambulancer sendt til uheldsstedet, som var i lyskrydset Roskildevej-Østre Ringvej. Ingen var trods indledende melding herom kommet alvorligt til skade, hvorfor der ikke blev brug for lægehelikopteren. Uheldet bevirkede spærring af vejen, hvor trafikken nordfra blev ledt ad Valsølillevej indtil kl. ca. 1400, hvor der var ryddet op på uheldsstedet. En 63-årig kvinde fra Fåborg havde kørt i en personbil ad Roskildevej mod nordøst og skulle svinge til venstre ad Roskildevej mod nord i lyskrydset. En 42-årig kvinde fra Frederiksberg C kørte sammen med tre passagerer i en personbil ad Roskildevej mod syd og ville fortsætte ligeud i lyskrydset. I lyskrydset stødte de to biler sammen, da den 63-årige kørte langsomt frem foran den 42-åriges personbil. Den 63-årige blev bragt til kontrol på skadestuen i Køge, medens de fire personer fra det andet køretøj blev bragt til kontrol på skadestuen i Holbæk. Alle var sluppet fra uheldet med diverse knubs/mindre kvæstelser. Uheldet skyldtes ifølge flere vidners forklaringer formentlig, at den 63-årige kunne mistænkes for at have kørt frem for rødt lys i lyskrydset.

Færdselsuheld – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1436 fik politiet en anmeldelse om, at en cyklist var kommet til skade efter påkørsel af en bil. Politiet kørte til uheldsstedet, hvorfra cyklisten – en 49-årig mand fra København Ø – blev bragt i en ambulance til skadestuen til kontrol. Han var kort forinden cyklet ad Jernbanegade mod øst i cykelfeltet, da føreren af en mindre, grå personbil, der var standset i et af- og pålæsningsareal til højre for cykelstien tæt på togstationen, pludselig åbnede førerdøren. Cyklisten kunne ikke undgå at ramme døren og væltede. Føreren af bilen hjalp kortvarigt, indtil tililende kom cyklisten til undsætning. Herefter kørte den mandlige fører af bilen væk fra stedet uden at have oplyst sit navn mv. til cyklisten. Føreren blev beskrevet som en mand, 50-55 år, af anden etnisk herkomst end dansk, ca. 180 cm, sort kort hår, iført en grønlig regnjakke og kørende i en mindre grå personbil. Cyklisten var sluppet fra uheldet med diverse knubs, og politiet leder nu efter bilisten.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket uheldet, eller som kan give oplysninger om bilisten og hans bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri – Kongebakken, Roskilde
Kl. 1524 fik politiet en anmeldelse fra to kvinder på 80 og 82 år fra Roskilde. De havde kl. ca. 1450 været ude at handle i et supermarked på Københavnsvej, Roskilde, hvor to udenlandske personer – en mand og en kvinde – havde gået rundt om dem flere gange. De valgte at forlade supermarkedet, og da de kom hjem til den 82-åriges bopæl på Kongebakken, dukkede de to udenlandske personer op igen og fulgte med ind i opgangen. Her oplyste de, at de ledte efter en kvinde ved navn “Maria”, og i den forvirring, som de fik skabt, lykkedes det dem at stjæle en pung med bl.a. 1500 kr. fra den 80-årige. Politiet ledte forgæves i området efter de to mistænkte, som blev beskrevet som:

A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 25-35 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Hår opsat i hestehale. Nydelig klædt kvinde., Talte: Østeuropæisk, Iført: Sort læder frakke;

B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Nydelig klædt mand., Talte: Østeuropæisk.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to personer i enten supermarkedet eller i området ved Kongebakken fredag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vold – Hestetorvet, Roskilde
Kl. 0140 anholdt politiet en 20-årig mand fra Køge, idet han kort forinden havde været i slagsmål med en 21-årig mand fra København Ø på en restauration. Under slagsmålet havde den 20-årige slået offeret med knytnæver i ansigtet, hvorfor politiet sigtede den anholdte for vold mod den 21-årige. Den anholdte 20-årige fik lov til at tilbringe nogle timer i detentionen, da han ved anholdelsen var kraftigt påvirket af alkohol og muligt også af narkotika. Han blev løsladt lørdag formiddag, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Vold mod politiet – Roskilde.
Politiet kørte lørdag kl. 1939 til Skomagergade, hvor personale fra en ambulance havde problemer med nogle personer. Politiet kom frem til stedet, hvor en 22-årig kvinde fra Roskildeog en 45-årig mand fra Albertslund blev anholdt.

Kvinden slog og sparkede på en kvindelig politibetjent, hvilket der ikke skete den store skade ved, da politibetjenten var iført skudsikker vest, der tog af for sparkene. Hun fortsatte sin voldelige adfærd på politistationen, og det endte med, at kvinden blev overført til psyk.afdeling.

Manden optrådte provokerende og truende over for politiet, og det førte til en sigtelse for trusler mod politiet. Han blev løsladt ud på morgenstunden efter at have sovet i detentionen.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 0259 anholdt politiet en 36-årig mand fra Solrød, der på en restaurant på Hersegade optrådte aggressivt over for dørmænd. Han fik en bøde for sin optræden og fik lov at hvile sig i detentionen natten over.

Samme skæbne overgik en 24-årig mand fra Roskilde, der også var provokerende og voldeligt. Han fik også en bøde for sin optræden samme sted.

Tyveri fra institution – Roskilde.
Kl. 1220 blev anmeldt om et tyveri, der fandt sted omkring kl. 1015 tirsdag, hvor to personer stjal et 55″ tv på Lindegården og kørte det væk i en taxa. De to genkendt på videoovervågning på stedet. Politiet kørte til den ene af de mistænktes lejlighed, hvor en 41-årig mand blev sigtet for tyveriet. Han erkendte dette og forklarede, at det var solgt videre. Politiet fandt i alt fald ikke det stjålne TV. Den anden gerningsmand har politiet endnu ikke fået fat i.

Nødlanding – Roskilde.
Kl. 1354 fik politiet anmeldelse fra lufthavnen om at et fly skulle sikkerhedslande. Politiet fik få minutter senere besked om, at flyet var landet på almindelig vis i lufthavnen uden problemer heldigvis.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 1730 anholdt politiet en 76-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på på Stændertorvet. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Overtrædelse af knivloven – Roskilde.
Kl. 2347 anholdt politiet en 51-årig mand fra Polen, der blev truffet på Roskilde Station. Han var meget beruset, og så var han i besiddelse af en ulovlig kniv. Den anholdte sidder fortsat i detentionen, hvorfra han forventes løsladt i løbet af formiddagen efter afhøring og sigtelse for at være i besiddelse af en ulovlig kniv.

Brand i bil – Roskilde.
Kl. 0115 brændte en bil på Hedelandsvej. Det viste sig, at der tidligere på dagen havde været problemer med bilens motorvarmer, og det formodes, at der er tale om en fejl i det elektriske system, der er skyld i branden.

Sovende mand – Roskilde.
De fleste steder er det ikke en god ide, at man sover på sit arbejde, men det var rent faktisk det, som skete i nat kl. 0344, hvor politiet blev sendt til en restaurant på Jernbanevej, hvor der var gået en tyverialarm.

Det viste sig dog, at der ikke var indbrud, men i stedet handlede det om, at en ansat havde hvilet sig på en sofa. Da han vågnede op, var stedet lukket og forladt. Han “slog” alarmen, da han begyndte at bevæge sig rundt.

Politiet sørgede for, at manden kom godt ud fra sin arbejdsplads, så han kunne komme hjem og sove videre uden at blive forstyrret af en tyverialarm.

Vold i trafikken – Roskilde.
Mandag kl. 1305 fik politiet en anmeldelse om en sag, der fandt sted lørdag kl. 1345 på Holbækmotorvejen ved Kornerup Å i østgående retning.

Den 45-årige forurettede mand kørte i sin bil på motorvejen, da en Audi overhalede ham inden om og dernæst kørte på en måde, der var til fare for den øvrige færdsel. Forurettede dyttede af føreren i Audien, og det førte til, at den kørte ind til siden, og dernæst ind foran forurettedes bil. Forurettede blev slået to gange i ansigtet, hvorefter føreren af Audien kørte igen.

Audiens fører beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 27-35 år, 185-190 cm høj, alm. af bygning, skaldet, kort mørkt fuldskæg, talte dansk med accent.

Politiet efterforsker nu sagen.

Beruset mand på tanken – Ringstedgade, Roskilde
Kl. 1024 anmeldte personalet på en tankstation, at de ikke kunne få en spirituspåvirket mand, der også var lidt ubehagelig, til at forlade tankstationen trods opfordringer herom. Politiet fik på tankstationen kontakt til en 26-årig mand fra Viborg, som havde tanket op med hensyn til drikkevarer indeholdende promiller. Politiet frihedsberøvede manden for at få skabt ro på tankstationen og anbragte ham i detentionen indtil sidst på eftermiddagen, hvor han var blevet så ædru, at han kunne færdes ude uden at være til ulempe for andre. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham for noget efter opholdet på tankstationen.

Truende mand på togstationen – Jernbanevej, Roskilde
Kl. 2030 fik politiet flere anmeldelser om, at en mand iført blå jakke og shorts var voldelig, idet han bl.a. havde sparket til et par pigers pizzaæske og truende oplyst dem om, at han også havde en pistol. Politiet kørte til området ved stationen for at lede efter manden, som dog var forsvundet i ukendt retning. Ingen havde lidt fysisk overlast ved hans opførsel på stedet.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 0145 standsede politiet en bil på Køgevej. Den 25-årige kvindelige fører fra Nørre-Alslev var påvirket af spiritus. Hun fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Færdselsuheld – Veksø, Roskilde.
Kl. 1049 skete et færdselsuheld på Østrupvej, hvor der var motionsløb. En 36-årig mand fra Taastrup og en 40-årig fra Bagsværd cyklede på Østrupvej, da en 54-årig mand på motorcykel kom kørende i vestlig retning modsat de to cyklister. Den 36-årige cyklist trak over i den modkørende bane og ramte motorcyklisten. Alle tre væltede. Den 36-årige pådrog sig brud på arm og ben og de to øvrige havde smerter i brystet efter uheldet. Den 36-årige blev bragt til sygehus i helikopter og de øvrige kørte til sygehus i ambulance.

Spiritus- og narkokørsel – Roskilde.
Kl. 0024 anholdt politiet en 34-årig mand fra Roskilde, der blev standset i sin bil på Lindenborgvej. Manden var påvirket af spiritus og narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Bedrageri – Roskilde.
Kl. 1628 fik politiet en anmeldelse fra en virksomhed på Algade, der fik en kunde i forretningen, der onsdag ønskede at veksle 100 euro til danske kroner. Manden kom torsdag kl. 1530 retur og ville veksle 2000 euro til danske kroner. Anmelderen kontrollerede sedlerne, der så ægte ud, og han vekslede dernæst pengene.

På en eller anden måde er det lykkedes for gerningsmanden at skifte bundtet ud med ægte sedler til et bundt, hvor der var én ægte 100 euroseddel. Resten var papirstykker.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, mellemøstlig udseende, 30-40 år, 175-185 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår og skæg. Manden talte engelsk.

Politiet skal advare imod, at man veksler penge i forretninger i større stil. Henvis altid kunderne til en bank, så man undgår at komme i en situation som ovennævnte.

Indbrud i perioden
Møllemarken, Havdrup
Spurvevej, Jyllinge
Æblehaven, Roskilde
Langebjerg, Roskilde
Algade, Roskilde
Ringstedvej, Roskilde
Røglevangen, Svogerslev, Roskilde