Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jul 28, 2017 til Aug 08, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Den mobile politistation er i dag i Havdrup og Karlslunde
Du kan i dag onsdag møde den mobile politistation følgende steder på følgende tidspunkter:
Havdrup – Centeret – kl. 1300 – 1430
Karlslunde – Centeret – kl. 1500 – 1630

Alle steder vil der være lejlighed til at tale med politiet, få råd om sikring af boligen, om nabohjælp og til at få gode råd om at undgå tricktyverier og anden form for kriminalitet. Derudover ønsker politiet at komme i en god dialog med vores borgere, der kan stille alverdens spørgsmål til politipersonalet ved den mobile politistation.

Færdselsuheld – Østbyvej, Himmelev, Roskilde
Kl. 1106 stødte to biler sammen i krydset Østbyvej-Præstemarksvej. Det viste sig, at en 68-årig kvinde fra Roskilde kørte ad Østbyvej mod vest og ville svinge til venstre i krydset ved Præstemarksvej. Under svingningen påkørte hun en modkørende hyrevogn ført af en 47-årig mand fra Roskilde, idet hyrevognen skulle ligeud i krydset. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor bilerne fik diverse materielle skader. Den 68-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, da politiet mistænker hende for at have overtrådt færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Færdselsuheld / spirituskørsel / brugstyveri – Ringstedvej, Roskilde
Kl. 1459 skete der et færdselsuheld, hvor en bilist var kørt ind i et autoværn. Det viste sig, at en 40-årig mand fra Borup i en stjålet bil kørte ad Ringstedvej mod nord. Under kørslen kørte han af ukendte årsager ind i et autoværn, men kom ikke til skade. Den 40-årige fører var påvirket af spiritus og blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Tillige var han også i forvejen frakendt førerretten, så han se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Brandundersøgelse – Gyvelvej, Roskilde
Kl. 0757 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed på 1. sal i en ejendom. Beboeren var ikke hjemme, da branden opstod i lejligheden i nærheden af et askebæger med mange cigaretskod. Beboeren – en 62-årig mand fra Roskilde – blev fundet senere på dagen og afhørt til sagen. Politiet har afspærret brandstedet med henblik på yderligere undersøgelsen, idet rygning ikke kan udelukkes at have været årsagen til brandens opståen. Ingen kom til skade ved branden.

Anmeldelse om seksuel krænkelse – Københavnsvej, Roskilde
Kl. 0652 modtog politiet en anmeldelse fra en 20-årig kvinde, der var deltager i en partipolitisk sommerlejr på Hedegårdsskolen. Hun oplyste, at hun tidligere på natten var blevet voldtaget af en mand. Den 20-årige blev herefter rutinemæssigt undersøgt på Center for Voldtægtsofre med henblik på at sikre spor fra gerningsmanden samt efterfølgende afhørt til sagen. Politiet foretog endvidere tekniske undersøgelser bl.a. med hunde på gerningsstedet på/ved teltområdet ved skolen. Efterforskningen førte til, at politiet kunne mistænke en 23-årig mand, der også var deltager i den politiske sommerlejr. Han blev anholdt om eftermiddagen, sigtet for voldtægt mod den 20-årige kvinde og afhørt til sagen. Efter en konkret vurdering fra politiets jurister af de nærmere omstændigheder i sagen blev den 23-årige løsladt i løbet af aftenen uden at være fremstillet i grundlovsforhør. Han er fortsat sigtet i sagen, som efterforskes yderligere.

Æg kastet mod personer – Roskilde-området
Kl. 1541 modtog politiet den første henvendelse fra en 25-årig mand fra Roskilde, som under en gåtur kl. ca. 1530 med et par venner ad Boserupvej ved rensningsanlægget var blevet ramt af et æg i maven. Ægget var blevet kastet ud af en sort personbil, der i høj fart kørte “ned ad bakken”. I bilen var der tre personer – ej nærmere beskrevet.

Kl. 1547 anmeldte en 41-årig kvinde fra Roskilde, at hun under kørsel i bil ad Boserupvej mod Roskilde kort forinden anmeldelsen var blevet ramt af et æg på bilens forrude. Ægget var blevet kastet fra en modkørende, sort personbil med to personer i.

Kl. 1727 anmeldte en 42-årig kvinde fra Roskilde, at hun under en løbetur kl. ca. 1600 på Boserupvej ud for Boserup skov blev passeret af en mørk bil, der kørte med høj hastighed. I forbindelse med passagen kastede en person noget ud af vinduet, og genstanden ramte den 42-årige på overarmen. Lidt senere opdagede hun, at der var tale om et halvkogt æg, der nu havde fremkaldt rødmen på armen.

Kl. 1904 anmeldte en 61-årig mand fra Roskilde, at han kl. ca. 1615 kørte på racercykel ad Lindenborgvej ved pendler-P-plads ved Holbækmotorvejen og blev på sit højre lår ramt af noget, der blev kastet fra et køretøj. Ingen oplysninger om køretøj eller personer. Bagefter bemærkede han æg-masse løbe ned ad benet og havde fået et rødt mærke på stedet, hvor ægget havde ramt.

Kl. 2137 anmeldte en 53-årig mand fra Roskilde, at han under kørsel i bil kl. ca. 1615 ad Ravnshøjvej, Kornerup, i nordlig retning var blevet ramt af et æg på bilens frontrude. Ægget var kastet fra en modkørende, sort personbil med tre-fire personer i. Ægget var blevet knust, og æggeblommen var løbet ned ad frontruden.

Mand ramt af paintballkugler – Ny Østergade, Roskilde
Kl. 2320 fik politiet en anmeldelse om, at der få minutter tidligere fra en personbil var blevet affyret paintball-kugler mod to unge mænd på 15 og 17 år fra hhv. Jyllinge og Roskilde, da de gik i krydset Ny Østergade-Københavnsvej. Bilen var standset i krydset, da den 17-årige blev ramt i knæhasen af paintball-kuglerne på ca. 20 meters afstand, medens den 15-årige ikke blev ramt. Herefter kørte bilen i høj fart ad Københavnsvej mod øst. Politiet ledte med flere patruljer efter en lys personbil med fem døre, muligt en Opel Corsa.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget i vejkrydset, herunder oplysninger om gerningskøretøjet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet betragter sagen med større alvor, end gerningsmanden formentlig gør, idet affyring af sådanne paintball-kugler mod personer er langt alvorligere end blot “drengestreger”.

Fremmed mand i haven – Frederiksborgvej, Gerdrup, Roskilde
Kl. 0934 anmeldte en kvinde, at der sad en fremmed mand på en bænk i haven ved familien bopæl. Inden politiet nåede frem, var manden dog gået fra stedet, men politiet traf ham på Frederiksborgvej tæt på Risø. Manden virkede konfus, havde ingen legitimation på sig og kunne hverken tale dansk / andet europæisk sprog eller oplyse egen identitet. Politiet frihedsberøvede derfor manden med henblik på at få fastlagt hans identitet nærmere samt grundlaget for hans ophold i Danmark. Manden viste sig at være en 33-årig mand fra Somalia, men med opholdstilladelse i Sverige, hvilket de nærmere undersøgelse af hans identitet afslørede. Efter et check på skadestuen løslod politiet manden, da der ikke var grundlag for at holde ham frihedsberøvet yderligere eller sigte ham for noget.

Bortvisning af uønsket kunde – Rørmosen, Roskilde
Kl. 1214 ønskede personalet i et supermarked assistance fra politiet til at bortvise en mand, som var spirituspåvirket og til dels aggressiv, ligesom han ikke ville forlade supermarkedet. En lokalbetjent blev sendt til supermarkedet, hvorfra manden havde forladt stedet inden politiets ankomst. Ud for personalets beskrivelse af manden kunne politiet dog identificere den uønskede som en 44-årig mand fra Roskilde, som lokalbetjenten senere traf ved et busstoppested i området. Den 44-årige fik herefter indskærpet, at han var uønsket i supermarkedet. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin opførsel.

Tricktyveri – Gyvelvej, Roskilde
Kl. 1808 anmeldte en 86-årig kvinde fra Roskilde, at en fremmed kvinde kl. ca. 1800 havde ringet på dørtelefonen og præsenteret sig om “Karina”, der ønskede hjælp til på et stykke papir at skrive et telefonnummer på en mand, som også boede i opgangen. Kvinden blev lukket ind i lejligheden, hvor de sammen gik ud i køkkenet, hvor kvinden begyndte at fortælle en masse irrelevant, efter at telefonnummeret var skrevet ned på et stykke papir. Den 86-årige begyndte nu at fatte mistanke til, at noget var galt, idet køkkendøren var blevet lukket i, ligesom hun syntes at høre støj i lejligheden. Den fremmede kvinde blev sendt ud af lejligheden, hvorefter den 86-årige opdagede, at en anden end kvinde havde rodet ved et syskrin samt stjålet to pengesedler fra en pung i en taske. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Bar sort rund hat, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørkt tøj. Politiet ledte efter denne kvinde i området, men fandt hende ikke.

Disse to anmeldelser om tricktyveri og forsøg herpå er glimrende eksempler på tricktyvenes arbejdsmetoder, som især ældre medborgere udsættes for. Hvis man får en uventet henvendelse fra personer, der oplyser at have et ærinde, som man umiddelbart vil undre sig over, er der ifølge politiets opfattelse ekstra god grund til at være særdeles skeptisk over for henvendelsen. Undlad – hvis muligt – at lukke fremmede ind i din bolig i disse tilfælde. Ved aflæsning af f.eks. gas- og vandmålere eller besøg af håndværksmæssig karakter vil ofte være varslet i forvejen i beboelsesejendomme med lejemål.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 0020 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil på rampen ved tilkørsel 14 til Holbækmotorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Mand med koben i haven – Skovager, Gevninge, Roskilde
Kl. 0833 anmeldte en lokal borger, at han i sin have havde set en mand iført en elefanthue og medbringende et koben. Politiet sendte flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området for at lede efter manden, der blev beskrevet som: mand, ca. 190 cm høj, kort brunligt hår, iført grå hættetrøje, mørke arbejdsbukser og elefanthue. Han medbragte et koben, hvorfor borgeren og politiet kunne frygte, at et indbrud var under opsejling. Trods politiets intensive eftersøgning med bl.a. politihunde med hjælp fra mange lokale borgere lykkedes det dog ikke at finde manden.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Wiemosen, Roskilde
Kl. 1930 kørte en patrulje, hvis patruljebil var forsynet med ANPG-udstyr (

Løsladelse – Tyveri fra biler – Schmeltz Plads/Absalonsgade, Roskilde
Den 16-årige unge mand fra Vodskov og den 20-årige mand uden fast bopæl blev begge løsladt efter afhøring til sagerne om tyveri fra biler på Schmeltz Plads og i Absalonsgade. De blev sigtet for i alt fem tyveri-forhold vedr. knusning af ruder i person- og varebiler, hvorefter de stjal diverse effekter. De respektive bilejere er underrettet, og nogle af dem har fået deres stjålne effekter retur. De to sigtede vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Boserupvej, Roskilde
Kl. 1359 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand på en 45-knallert på en p-plads på Boserupvej. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 37-årige blev også sigtet for kørsel uden førerret på 45-knallerten, idet han ikke havde generhvervet sig førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet.

Mand sprunget ned fra tag – Algade, Roskilde
Kl. 1917 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var kommet til skade efter at være sprunget ned fra et tag. Politiet fik på en p-plads i Læderstræde kontakt til en 30-årig mand uden fast bopæl, som klagede over smerter i benene og hoften efter at have sprunget 5-6 meter ned fra en lejlighed. Han blev i en tilkaldt ambulance kørt til et sygehus til nærmere undersøgelse for eventuelle skader. Øvrige tilstedeværende kunne oplyse, at den 30-årige havde været i et skænderi med og muligt truet af en anden person. Han var flygtet ud af lejligheden via et tag, hvorfra han enten var faldet eller sprunget ned. Politiet undersøger sagen nærmere for at finde ud af, om der er foregået et strafbart forhold i forbindelse med hans tilskadekomst.

Anholdelse – Tyveri fra biler – Schmeltz Plads, Roskilde
Kl. 0308 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom, lokal borger, som havde bemærket, at to mænd havde begået indbrud i en bil på p-pladsen, idet de havde knust en rude i bilen. Hun holdt politiet løbende orienteret om, hvor de to mistænkte befandt sig, således at politiet kl. 0313 kunne anholde en 16-årig ung mand fra Vodskov og en 20-årig mand uden fast bopæl for indbrud i bil. Anmelderen havde holdt så meget øje med dem, at hun kunne fortælle, at de skjulte sig for politiet under en bus, hvor de så blev anholdt. Fra bilen var der stjålet bl.a. værktøj, transportable højttalere og en kortholder, og ved nærmere undersøgelse af bilerne på p-pladsen kunne politiet konstatere, at flere andre biler også havde været udsat for tyveri. Politiet afventer nu anmeldelserne fra disse bilejere. Den 20-årige var i øvrigt i forvejen efterlyst fra Københavns Politi til sigtelse og afhøring i 11 sager om netop tyveri fra biler. De to er fortsat i politiets varetægt, medens deres forhold og nattens meritter undersøges nærmere. Politiets jurister vil herefter afgøre, om de skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.

Beruset kvinde – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1231 kørte politiet til en perron på Roskilde station, hvor en beruset kvinde lå mellem en skraldespand og en bænk – tilsyneladende uden at kunne klare sig selv. Politiet fik kontakt til en 56-årig kvinde fra Hvidovre, som nu sad på en bænk og sundede sig. Hun var dog i stand til at klare sig selv, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere over for hende.

Grundlovsforhør – Uorden / retsplejeloven / vold mod politiet mv. – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 2016 følte en kvindelige ekspedient i en kiosk på togstationen sig så utryg ved en mands opførsel, at hun så sig nødsaget til at trykke på overfaldsalarmen. Manden havde råbt, skreget og truet ekspedienten, men var på vej ud af kiosken, da politiet dukkede op. En 54-årig, spirituspåvirket mand fra Køge blev anholdt og afkrævet sit navn mv. Det ønskede han dog ikke at oplyse til politiet trods pligt hertil i retsplejeloven, hvorfor han blev sigtet for den overtrædelse. Den anholdte blev ilagt håndjern og transporteret til politistationen i Roskilde bl.a. til afrusning/afkøling og fastlæggelse af hans identitet. Undervejs kaldte han politifolkene for “narrøve” og “idioter”, ligesom han truede med at sparke en af dem. På politistationen, da han i forbindelse med den endelige visitation havde fået sine håndjern af, lykkedes det ham så at slå en politimand i ansigtet med sin ene albue. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt og skal forsøges afhørt tirsdag formiddag til sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelse og vold mod politimanden. Da den 54-årige er prøveløsladt fra en tidligere dom for vold mod tjenestemænd, har politiets jurister besluttet, at han skal fremstilles i grundlovsforhør kl. 1100 ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Hæleri – Lindenborgvej, Roskilde
Kl. 1000 bemærkede en hundepatrulje en personbil, der stod anderledes parkeret på pendler-p-pladsen ved Lindenborgvej-Ringstedvej. Bilen, der var forladt, men med varm motor, var forsynet med en nummerplade, der burde sidde på et andet køretøj. Hundepatruljen begyndte at lede efter føreren og fik undervejs hjælp fra et vidne, der havde undret sig over, at en mand på Ringstedvej ved motorvejen pludselig havde gemt sig i et buskads. En 20-årig mand uden fast bopæl blev anholdt som mistænkt for at kørt i bilen på p-pladsen, da politiet fandt et henkastet nøglebund på strækningen mellem bil og buskadset. Ved nærmere efterforskning rettet mod den anholdte viste det sig, at han kunne mistænkes for at have stjålet diesel fra en tankstation på Ringstedvej, for tyveri af nummerpladen på bilen, for kørsel uden førerret og i narkotikapåvirket tilstand. Han blev efter nærmere vurdering løsladt i løbet af aftenen efter afhøring til sagerne, men han kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde senere.

Ordensbekendtgørelsen – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 0240 sigtede politiet en 20-årig mand fra Ishøj for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han under påvirkning af stoffer og alkohol råbte højlydt ad politiet, ligesom han var frembrusende over for de politifolk, som var i gang med en anden politiforretning.

Kl. 0335 indlod en 20-årig mand fra Skibby sig i slagsmål foran et diskotek, hvilket bevirkede, at han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Begge sigtede kan nu se frem til en bøde på grund af deres adfærd i nattelivet.

Indbrud i lejlighed – Nygade, Roskilde
Kl. 1350 fik politiet en anmeldelse om, at en dør var blevet sparket ind, og at der opholdt sig nogle personer – formentlig uberettiget – i en lejlighed. Politiet kørte hurtigt til stedet og traf inde i lejligheden tre mænd, som var i færd med at gennemsøge kasser og poser. De var identiske med to 16-årige unge mænd fra Roskilde samt en 26-årig mand også fra Roskilde, som alle ikke havde noget at gøre på stedet og derfor blev anholdt for indbrud i lejligheden tilhørende en bortrejst mand. Politiet sørgede for underretning af de sociale myndigheder og værger til de to 16-årige anholdte. Alle blev sigtet for indbrud i lejligheden og løsladt i løbet af aftenen efter afhøring til sagen. Senere kommer der et retsligt efterspil i sagen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Langebjergvænget, Roskilde
Kl. 2158 ville politiet gerne tale med føreren af en personbil, der kørte ad Trekroner Alle. Føreren ville dog ikke tale med politiet og satte farten op under kørsel ad forskellige veje i Trekroner-området, indtil bilen forulykkede i krydset Trekroner Alle-Marbjergvej, hvor den påkørte et vejskilt. Bilen blev kort efter fundet efterladt på Langebjergvænget og kort efter blev føreren – en 37-årig mand fra Roskilde – anholdt på Gammel Marbjergvej. Han var nemlig påvirket af både alkohol og narkotika, ligesom han i forvejen var frakendt retten til at køre bil. Efter udtagelse af blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer blev den 37-årige løsladt senere på natten, da han var afhørt til sagerne. Straffen udregnes senere i et retsmøde, som han indkaldes til.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 1740 anholdt politiet en 28-årig mand fra Roskilde, der kørte på Kong Haralds Vej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Spirituspåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 2009 blev en 66-årig mand fra Bjæverskov tilbageholdt af civile på Smedegade, hvor han kørte i bil. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Han blev løsladt efterfølgende.

Indbrud i perioden
Gundsølillevej, Ågerup, Roskilde
Kirkegårdsvej, Gundsømagle, Roskilde
Barnekæret, Gundsømagle, Roskilde
Ørebjergvej, Gundsømagle, Roskilde (2 steder)
Stendyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Hejnstrupvej, Gundsømagle, Roskilde
Neptunvej, Jyllinge
Skovdalen, Ågerup, Roskilde
Møllevænget, Vor Frue, Roskilde
Kamstrupvej, Vor Frue, Roskilde
Rørmosen, Roskilde
Skovager, Gevninge, Roskilde
Højmarken, Gevninge, Roskilde
Dyssevej, Ågerup, Roskilde
Svend Estridsens Vej, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde (2 steder)
Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde
Nygade, Roskilde
Lønbjergtoften, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Himmelev Tværvej, Roskilde
Lundetoften, Viby Sj.
Ågerupvej, Vigersted, Ringsted