Som det vil være de fleste af vores læsere bekendt, er Lise Nørgaard fra Roskilde, og Matadors mor kunne i år fejre sin 100 års fødselsdag. Samtidig med at tv-serien ruller over tv-skærmen i en nyrestaureret version, får du en unik mulighed for at kigge bag kulisserne.

Hotel Postgården i Sorø danner nemlig rammerne om et foredrag med Ulla Houmann, den tidligere chef for Nordisk Films kostumeafdeling, som havde det faglige og økonomiske ansvar for seriens kostumer. 

Fra Danmarks Radio har Ulla Houmann fået stillet en righoldig lysbilledserie til rådighed, og med den som udgangspunkt fortæller hun om de overvejelser, der lå til grund for valget af de forskellige kostumer. Blandt andet hvordan man fremhævede instruktørens opfattelse af de forskellige rollers personlighed, hvordan man fandt frem til den tids mode, og hvad man forsøgte nonverbalt at udtrykke med kostumerne. Foredraget krydres med en buket af sjove og pudsige episoder fra indspilningen.

Postgården serverer kaffe og kage, bagt som Familien Varnæs’ kokkepige ville have gjort det af Kongebro Bageriet. Det sker torsdag d. 28 september kl. 19.00.

Thomas Dietrich, indehaver af Casa & Co. og forfatter til en kogebog baseret på Lauras opskrifter, indleder Ulla Houmanns foredrag. Desuden deltager en række butikker fra købstaden Sorø med spændende udstillinger og tilbud. Du kan bl.a. opleve vintage lingeri fra Johs. Clausen, retromøbler og Matadorbrætspilsturnering fra Brugtbar, vintage ure fra Lange Guld Sølv og Ure, håropsætning fra Salon Fernando Møghe og Direktør Varnæs’ barskab fra Butler Vin.

Læs mere her og få købt din billet.