Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 10. til 18. juli 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mød politiet i Ølby, Lille-Skensved og Havdrup

Politiets nye rullende politistation er i dag ved Føtex i Ølbycenter fra 1500-1630, Dagli’Brugsen, Lille-Skensved fra 1700-1830 og Super Brugsen i Havdrup fra 1900-2030.

Vi håber, at mange borgere vil komme forbi og besøge os og få en snak om nabohjælp eller andre emner, som man gerne vil spørge politiet om.

Præventiv indsats – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 1000 var en politiassistent i Jyllinge i forbindelse med indbrud for nylig på Uranusvej. Det førte til en god snak hos mange beboere på vejen, der fik gode råd om forebyggelse af indbrud.

Det er sjældent, at politiet har mulighed for noget lignende grundet andre opgaver, men det er godt, når det kan lade sig gøre, og så blev besøgene modtaget positivt af borgerne!

Spirituskørsel – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 0039 anholdt politiet en 40-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Jyllinge Parkvej. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Bedrageri – Himmelev, Roskilde.

Kl. 1750 fik politiet en anmeldelse om bedrageri, der fandt sted søndag kl. 0600 på Knolden, hvor en mand henvendte sig til forurettede kl. 0500 om morgenen, hvor forurettede var ved at låse sig ind. Manden forklarede, at han behøvede penge til medicin til sin datter, der var syg. Senere fik manden yderligere overført penge med påskud om, at han havde overført for meget til forurettedes konto.

Politiet efterforsker nu sagen.

Det korte og kontante råd fra politiet er: Lad være med at hjælpe med penge under lignende påskud. Hvor menneskeligt det end måtte være, så er sandsynligheden for at blive udsat for bedrageri stor.

Demonstrationer – Roskilde.

Lørdag eftermiddag var der demonstrationer i Allehelgensgade og på Hestetorvet, hvilket politiet overværede. Som tidligere omtalt i pressemeddelelser, så forløb alt roligt og fredeligt.

Narkopåvirket bilist og vold mod politiet – Roskilde.

Kl. 2159 anholdt politiet en 35-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Frederiksborgvej. Han var påvirket af narkotika, og fik derfor udtaget en blodprøve. I forbindelse med anholdelsen bed sigtede en politibetjent i arm og i et lår.

Den anholdte blev sigtet for vold mod politiet udover kørsel i narkotikapåvirket tilstand. Sagen behandles senere i retten.

Bedrageri – Roskilde.

En 54-årig mand fra Roskilde blev kontaktet af en ung mand, der kl. 1400 lørdag ved Fakta Rørmosen spurgte, om den 54-årige kunne hæve 800 kr. på sit kort til ham, da hans eget dankort var blevet væk på Roskilde Festivalen. Den 54-årige hævede 800 kr. og efterfølgende 500 kr. til manden, der lovede at overføre pengene til den 54-åriges konto senere. Der var ikke sat nogen penge ind, og forurettede var klar over, at han var blevet snydt.

Gerningsmanden beskrives som:

Mand, dansk af udseende, 30-35 år, almindelig af bygning, lys hudfarve, lyst kort hår, overskæg og daggamle skægstubbe. Talte dansk. Iført kakifarvet arbejdsbukser, blålig T-shirt og kasket.

Politiet vil gerne tale med vidner, der har oplysninger om ovennævnte. Ring på 114.

Generelt vil politiet advare mod, at man udleverer penge under lignende omstændigheder. Sandsynligheden for at blive snydt er meget stor. Henvis i stedet de pågældende til at tale med deres bank.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1524 steg en 20-årig kvinde fra Nykøbing Sj. ind i et tog på Roskilde Station. En ca. 50-årig mand, henvendte sig til hende på engelsk og spurgte, om toget kørte til København. Forurettede konstaterede kort efter, at hendes pung var stjålet fra hendes jakke.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1637 fik politiet anmeldelse fra Byvolden, hvor en udenlandsk mand omkring kl. 1030 fredag bankede på døren og ville have forurettede til at veksle nogle penge. Forurettede opdagede efterfølgende, at der var stjålet 2200 kr. fra ham

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 1558 anholdt politiet en 18-årig mand fra Aabenraa, der i første omgang blev forsøgt standset på Gartnervang. Da bilen standsede og politiet skulle tale med føreren kørte han fra stedet igen og lavede flere overtrædelser af færdselsloven, eks. ved at køre over for rødt lys m.v.

Han blev standset på Eriksvej. Føreren var påvirket af narkotika. Han havde ikke kørekort og bilen blev konfiskeret, da han flere gange tidligere var standset af politiet. Han blev løsladt ud på aftenen efter udtagelse af en blodprøve.

Hastighedsovertrædelse – Roskilde.

Kl. 1935 målte en patrulje fra færdselspolitiet en bil til at køre 129 km/t på Frederiksborgvej, hvor højeste tilladte hastighed er 80 km/t. Der lægges nu op til en betinget frakendelse af førerretten grundet den høje hastighed.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

Kl. 1400 blev en 24-årig mand med ukendt adresse fremstillet i grundlovsforhør. Han sigtes for gentagne gange at have oplyst falsk identitet i forbindelse med kontakt til offentlige myndigheder, bl.a. over for retten.

Han blev fængslet til den 030817.

Butikstyveri – Roskilde.

Kl. 1730 gik en anmeldelser efter nogle personer, der kort forinden havde lavet butikstyveri i Fakta på Rørmosen. Politiet kom frem til stedet, og to personer, en 55-årig mand og en 44-årig mand, der begge er fra Roskilde, blev sigtet for butikstyveri. Den 55-årige tillige sigtet for at overtræde et tilhold om ikke at komme i forretningen. Begge vil modtage bøde for deres handling.

Kriminalpræventivt arbejde – Viby, Roskilde.

Kl. 2000 var på politiet på besøg ved kulturhuset Cosmos, Søndergade, hvor 14 unge hyggede sig. Politiet havde en god snak med de unge, der lovede, at de ville rydde op efter sig, når de gik fra stedet.

Overtrædelse af tilhold – Roskilde.

Kl. 1534 kom en 55-årig mand fra Roskilde ind i Fakta på Rørmosen, hvor han har tilhold om ikke at komme. Han blev sigtet for overtrædelse af tilholdet, og han kan nu se frem til at modtage en bøde.

Anholdelse – Viby, Roskilde.

Kl. 1819 anholdt politiet en 24-årig mand med ukendt adresse, men som har holdt til på en adresse i Viby. Pgl. sigtes for i mere end 20 tilfælde at have opgivet falsk navn til politi, DSB og over for retten i Roskilde, hvor han har udgivet sig for at være en anden.

Pgl. fremstilles i retten onsdag med krav om varetægtsfængsling.

Fremstilling i retten – Roskilde.

En 24-årig mand fra Roskilde blev fremstillet i retten efter kendelse fra Østre Landsret. Pgl. blev fængslet til den 100717. Sagen er tilbage fra 120516. Han er idømt fire års fængsel for forsøg på manddrab, og skal nu afsone straffen.

Kl. 1200 blev en 24-årig rumænsk mand fremstillet i retten efter tyveri fra ejendom i Tureby søndag. Han blev fængslet til 200717.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 1718 anholdt politiet en 45-årig mand fra Kastrup, der kørte i bil på Holbækmotorvejen. Han kørte 153 km/t, havde ikke noget kørekort, og så var han påvirket af narkotika. Pgl. fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.

Kl. 1959 kørte politiet til Fakta i Rørmosen, hvor en 55-årig mand opførte sig provokerende over for en medarbejder. Pgl. blev bortvist fra stedet og fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Brand – Viby, Roskilde.

Kl. 0920 blev anmeldt om brand på Dalen, Branden opstået i en kælder, og det antages at et ladeapparat er skyld i brandens opståen. Ingen mennesker kom til skade, men en person blev undersøgt for røgforgiftning.

Forsøg på bedrageri – Roskilde.

Kl. 1100 kom en ca. 45-årig mand ind i en forretning på Ringstedgade, hvor han ville bestille to gavekort. Undervejs i ekspeditionen ringede mandens telefon, og han førte en samtale, hvor der var snak om forskellige tv-apparater m.v. Manden sagde, at han kunne skaffe billige tv-apparater fra et forsikringsselskab, og at han kunne levere dem på fredag.

I forretningen troede man ikke på manden, og derfor gav man ikke nogen penge til ham.

Politiet har tidligere haft lignende anmeldelser, hvor fremgangsmåden har været nogenlunde den samme. Der bliver aldrig leveret noget som helst. Der er alt mulig grund til ikke at lade sig narre. Ring i stedet til politiet, så vi kan komme frem og få talt med manden.

Uro – Roskilde.

Kl. 0345 blev en 23-årig mand med ukendt adresse anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han havde forinden optrådt ved en restaurant på Jernbanegade, hvorfra man havde tilkaldt politiet. Den 23-årige fik en bøde for sin optræden og overnattede i detentionen.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 1955 anholdt politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der sigtes for forsøg på manddrab tilbage til 120516. Han meldte sig selv til Nordsjællands Politi, idet han vidste, at han var efterlyst.

Den 24-årige fremstilles i grundlovsforhør mandag med krav om varetægtsfængsling.

Brand – Roskilde.

Kl. 2038 var der brand i skur og skraldespand ved et skralderum på Henrik Nielsensvej. Brandårsagen formodes at være en engangsgrill, der var smidt ud, og som endnu ikke var helt slukket.

Hærværk – Roskilde.

Kl. 2059 blev anmeldt om hærværk på Vestervænget, hvor der på nogle skure var skrevet med spraymaling. Politiet kørte til stedet og anholdt en 38-årig mand fra Sønderborg, der sigtes for hærværk. En politihund fandt en sprayflaske med maling i et buskads.

I forbindelse med anholdelsen opførte han sig provokerende over for politiet, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen også.

Han blev løsladt først på natten og udover en sigtelse for hærværk og ordensbekendtgørelsen, vil han formentlig også blive præsenteret for et erstatningskrav, for at fjerne det malede igen.

Indbrud i perioden
Uranusvej, Jyllinge
Havrevej, Jyllinge
Vor Frue Hovedgade, Roskilde
Wiemosen, Roskilde.