I denne uge er der etableret en helt ny skov i Roskilde – og lige i centrum på Hestetorvet. Roskilde Kommune, Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handel har sammen opstillet 20 træer samt opsat tre helt nye borde og et større antal træstammer.

Det er ikke hver dag, at skoven flytter ind i byen, men nu er 20 træer flyttet ind på Hestetorvet i Roskilde. Træerne og træstammerne har været opstillet i ArtZone Roskilde Festival, og er lavet af Roskilde Tekniske Skole. Skolen har inddraget en række forskellige elever i arbejdet, som sammen har designet og skabt de specialfremstillede kummer til træerne. Grundelementet er store kloakrør – som i dette projekt er blevet til gode siddemuligheder for byens borgere og turister. Træstammerne er ligeledes tænkt som siddemulighed for dem der opholder sig på torvet. Endelig er der opsat tre runde borde på stedet.

Det er planen at skoven skal bestå i perioden frem til ultimo august/september. Herefter skal træerne flyttes ud på Musicon, hvor de vil indgå i byrummet. Så store træer har ikke ideelle betingelser i en sådan kumme – men med vanding og pleje vil der blive arbejdet på at de klarer sig frem til næste festival – hvor de så vil blive genanvendt.

Kommunen støtter projektet med arbejdskraft fra bl.a. Materielgården samt fra en pulje afsat til bl.a. til at forskønnelse af byrummet.

Foto: Roskilde Kommune