Foto: Visualisering udarbejdet for Daugaard Pedersen A/S

Onsdag den 7. juni underskrev Daugaard Pedersen A/S og Roskilde Byråd en aftale om grundkøb til opførelse af 15.000 m2 varehuse for henholdsvis Biltema, Elgiganten, Jysk og yderligere 2-3 butikker ved Trekroner Station.

 

Centerområdet er ifølge administrerende direktør Jan Riis fra Daugaard Pedersen A/S, resultatet af flere års samarbejde med Roskilde Kommune og flere detailhandelskæder, hvor målet har været at etablere attraktive og synlige butikker i Roskilde-området, som dækker behovet for at finde alt på ét sted.

Elgiganten og Jysk har længe været på jagt efter udvidelsesmuligheder i Roskilde, og særligt Elgiganten, der længe har været vokset ud af sine nuværende lokaler på Københavnsvej, glæder sig til at rykke ind i det nye centerområde ved Trekroner. Administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal fortæller:

“Vi har i flere år været på udkig efter større lokaler i Roskilde, og vi er meget tilfredse med, at det nu er lykkedes at finde netop de rammer, som vi har ønsket for vores nye varehus. Det bliver ganske enkelt et varehus helt i særklasse i Roskilde.”

Biltema placerer flagskib

Det er ikke kun Elgiganten, der glæder sig til at flytte ind i det nye centerområde. Biltema planlægger nemlig at placere sit flagskib i området på grund af den centrale placering ved motorvej og midt på Sjælland. Varehuset bliver 8.000 m2 eller cirka dobbelt så stort som det nuværende største varehus fra 2016, og indretningen er ligeledes ambitiøs siger direktør, Jacob Borring Møller:

“Vi vil give vores kunder den ultimative indkøbsoplevelse. Vi har spurgt os selv, hvordan vi kunne tænke os at forholdende var, når vi selv er ude og handle. Jeg vil gerne have en bil i bilafdelingen, så vi kan vise f. eks. værkstedskran, gearkassedonkrafte, motorstativ m.m. eller en båd i bådafdelingen med forskellige typer af bådtilbehør.”

Jordarbejdet påbegyndes i juli

Byggeriet igangsættes allerede i starten af juli 2017 og Daugaard Pedersen A/S, der har udviklet projektet står ligeledes for totalentreprisen af både infrastruktur og bygninger. Varehusene i området bliver state-of-the-art inden for butiksbyggeri og de opfylder alle kædernes krav til en moderne og effektiv butik.

Det kommer f.eks. til udtryk ved store og lyse butikker – hvor eksempelvis Biltema har store vinduespartier i hele butikken for at få dagslyset ind. Hos Jysk og Elgiganten får de handlende bl.a. nem adgang til vareudlevering og gode parkeringsforhold.

Nye arbejdspladser og tiltrækning af handel

Centerområdet skaber stor tilfredshed på borgmesterkontoret i Roskilde. De nye butikker betyder flere arbejdspladser og tiltrækning af handel fra store dele af Sjælland på grund af den centrale placering. Centerområdet kan ifølge borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen, være med til at positionere Roskilde som en attraktiv handelsby:

“Vi ser frem til at få et nyt centerområde med Elgiganten, Biltema og Jysk og de mange gode arbejdspladser der følger med. Vi har historisk en stor og rig handelstradition i Roskilde og med placeringen af det nye butiksområde midt mellem Holbæk-motorvejen og Trekroner Station får de nye butikker en af de bedste beliggenheder på Sjælland i forhold til infrastruktur. ”

I forbindelse med realiseringen af butiksområdet har Roskilde Kommune besluttet at forbedre de trafikale forhold i området, og det medfører bl.a., at der etableres et nyt lyskryds på Industrivej/Betonvej.

Tilkørselsmulighederne og den gode geografisk placering er én ting, men det, der for alvor gør centerområdet unikt, er afstanden til Trekroner Station, der gør det muligt både at køre bil eller cykel og tage toget til området.

Kontorer på trinbrættet 

I tilknytning til butiksområdet planlægger Daugaard Pedersen A/S ud over butikkerne at opføre op til 5.000 m2 kontorer – til køb eller leje. De kommende kontorer vil stort set være placeret på trinbrættet på Trekroner Station, og med en bygningshøjde på op til 25 meter, vil der være optimal synlighed fra Holbækmotorvejen og jernbanen.

Ifølge Jan Riis fra Daugaard Pedersen A/S er der p.t. en god efterspørgsel efter kontorfaciliteter i Hovedstadsområdet, og placeringen tæt på en er de primære motorveje på Sjælland, og i umiddelbar tilknytning til Trekroner Station, forventes at være en attraktiv mulighed for regionalt orienterede virksomheder.

 

Fakta:

Biltema er Nordens største varehus for bil, bilpleje, værktøj, byggeri, båd, hjem, cykler og fritid. Varehuset i Roskilde bliver nummer 11 eller 12 i rækken afhængigt af byggeplanerne for yderligere et varehus.

Elgiganten er en varehuskæde indenfor forbruger-elektronik og hårde hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag 37 varehuse landet over samt Internetbutikken Elgiganten.dk.

Daugaard Pedersen ejes af ledergruppen bestående af Bjørn Pedersen, Anders Mathiesen og Jan Riis. Virksomheden har tre afdelinger placeret i Kolding, Glostrup og Aabenraa, og beskæftiger 25 medarbejdere.