I år kommer der til at ske markante ændringer på skolehjemmet på Danmarks slagteriskole ZBC i Roskilde. En større renovering er startet, hvor alle værelser og udearealer får en opgradering, der gør skolehjemmet til et moderne og attraktivt sted at bo for de elever, der kommer langvejsfra.

Undskyld vi roder.

Mange tusinde elever har hen over årene boet på skolehjemmet på ZBC i Roskilde. Unge kommer fra nær og fjern for at tage deres drømmeuddannelse, og bor man langt væk, er skolehjemmet en ideel mulighed. Men de mange år har sat sit præg på værelserne, som derfor nu får en gennemgribende renovering, der skal give alle skolehjemmets værelser et kvalitetsløft.

En tiltrængt renovering
”Det er en grundig og tiltrængt renovering vi er gået i gang med. Alt bliver taget ud, så der kun er de bare vægge tilbage. Og så bygger vi alt op fra nyt, så det får et moderne og friskt look. Vi håber, at det kan være med til at give eleverne en endnu bedre oplevelse, når de er på deres skoleforløb her hos os,” udtaler Uddannelsesdirektør Glenny Hansen.

Efter planen er hele moderniseringen færdig i foråret 2018, men det betyder ikke, at eleverne skal finde andre steder at bo, mens renoveringen står på. Det hele gøres nemlig i etaper, hvor eleverne kan flytte rundt, så ingen kommer til at mangle en seng. Første etape er allerede i fuld gang, og de første ny-renoverede værelser kan tages i brug af eleverne til sommer.