Yderligere syv dagtilbud skal i 2017 nyindrettes med forskellige lege- og læringszoner, både med områder for den stille leg og læring og områder for mere udadvendte lege og aktiviteter. Det er et led i en strategisk udviklingsplan, og turen er nu kommet til Børnehuset Svanen, Børnehaven Dyssegården, Præstemarkens Børnehave, Vindinge Børnehus, Børnehuset Hørgården, Børnehuset Skovmosen og Børnehuset Hobbitten.

Flere penge til børnehaver
  • Vi har gennem nogle år arbejdet med, hvordan vi kan få udviklet det fysiske miljø i dagtilbuddene, så det bedst bidrager til og understøtter, at alle børn trives, udvikler sig og lærer så meget som de kan. Jeg er glad for, at vi nu kan følge det op med at forbedre forholdene i yderligere syv dagtilbud i år. Det handler især om at se på indretning, støjniveau og lys, forklarer formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

Byrådet har afsat to mio. kr. i budgettet for 2017, som Skole- og Børneudvalget nu beder om at få frigivet til formålet, skriver Roskilde kommune i en pressemeddelelse.

Siden 2013 har Roskilde Kommune arbejdet med en ambitiøs udviklingsindsats, der skal imødekomme de aktuelle forventninger og krav til det pædagogiske arbejde i dagtilbud og forbedre den pædagogiske kvalitet i alle dagtilbud.

Som en del af indsatsen er alle medarbejdere i dagtilbud efteruddannet med ny viden om børns læring og læreprocesser, herunder det fysiske og psykiske læringsmiljøs påvirkning af børns trivsel, udvikling og læring.