Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jan 02, 2017 til Jan 11, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Mistænkeligt forhold – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 0755 blev tre 13-årige drenge fra Jyllinge på Nordmarksvej ved Helligkorsstenen, hvor de blev kontaktet af en mand i en grå eller hvid varebil, som spurgte om de ville have et lift med til skolen. Drengene kørte blot fra stedet, og det samme gjorde bilen.

Der er ikke noget signalement af manden i bilen. Politiet ledte anmeldelsen kl. 0910 efter manden og bilen i kvarteret uden at finde frem til ham.

Der har været flere lignende hændelser i kvarteret tidligere. Det er endnu ikke lykkedes politiet at få kontakt med manden.

Det er vigtigt at understrege, at der ikke har fundet noget kriminelt sted ved mandens henvendelser til børnene. Oplysninger om mand og bil til politiet på tlf. 114.

Vold – Roskilde.

Tirsdag kl. 0945 var en togfører udsat for vold ved Trekroner Station, da hun var i gang med at give en bøde til en passager, der blev meget utilfreds og rev og flåede i forurettedes bluse. Tre passagerer kom til hjælp og fik forurettede fri. Forurettede er en 41-årig kvinde.

Gerningskvinden var en kvinde, 18-22 år gammel, 170-175 cm, spinkel af bygning, gul i hudfarven, sort langt hår, talte dansk iført beige jakke og brune lange støvler.

Politiet hører gerne fra flere vidner til sagen. Ring på 114.

Dom i sag om trusler – Roskilde.

En 20-årig mand fra Slagelse blev i Retten i Roskilde mandag idømt 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste for trusler mod en medarbejder på VUC, Roskilde, der den 10. august blev truet i telefonen af den 20-årige, der truede med at skyde hende m.v. Der var tale om alvorlige trusler, der blev gjort betinget grundet den 20-årige ikke tidligere var straffet.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 1405 anholdt politiet en 21-årig mand fra Slagelse, der var påvirket af narkotika. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Vold – Roskilde.

Kl. 0104 blev en 40-årig mand fra Roskilde udsat for vold efter en kortere ordveksling ved en bodega i Borchsgade. Han blev et kraftig skub og slog hovedet ind i en lygtepæl, hvilket førte til, at den 40-årige fik hjernerystelse og måtte sys 7 sting ved det ene øje.

Politiet anholdt kl. 0110 en 30-årig mand fra Roskilde, der sigtes for volden. Han blev løsladt senere på dagen, men kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde på et senere tidspunkt.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 0327 anholdt politiet en 23-årig mand fra Store-Heddinge, der kørte bil på Jernbanegade. Pgl. var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.

Kl. 0412 blev en 19-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han ikke ville forlade stedet, da politiet bad ham om det. Han blev løsladt senere på natten med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Uorden i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1747 kørte politiet til Roskilde station, hvor et tog ankom på spor 5. I toget havde en kvindelig DSB-ansat søgt tilflugt hos lokomotivføreren, idet en mandlig passager havde “jagtet” hende gennem toget og truet med at ville “smadre hende” efter en kontrol af rejsehjemlen. Politiet fik kontakt til den DSB-ansatte, som var uskadt, men chokeret, og en 47-årig, spirituspåvirket mand fra Borup, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin optræden over for den DSB-ansatte. Den truende passager blev bortvist og kan nu forvente at få en bøde for sin optræden i toget.

Narkobilist – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 0040 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1849 blev politiet sendt til Parkvænget ved Møllehusvej, hvor en anmelder havde set 2-3 personer i sort tøj luskede rundt med et eller andet i hænderne. Det viste sig at være tre drenge, der spillede bold. Der var således intet kriminelt på færde.

Falske hjemmeplejemedarbejdere – Roskilde.

I to tilfælde mellem jul og nytår har to borgere haft “besøg” af person, der udgav sig fra at komme fra hjemmeplejen.

En kvinde, der beskrives som 20-30 år, udenlandsk herkomst med tørklæde om hovedet, havde været på henholdsvis Stamvejen og på Sankt Hans Gade, hvor hun havde ageret hjemmehjælper. Der var ikke stjålet noget under besøgene.

Det er vigtigt, at ældre borgere ikke lukker nogen ind i deres hjem, som de ikke kender i forvejen, eller som ikke tydeligt kan legitimere sig. Hvis man bliver udsat for noget lignende, så ring straks til politiet på 114 og fortæl, hvad man har været ude for, så vi har en chance for at finde frem til pgl.

Brand – Roskilde.

Kl. 1517 kørte politi og brandvæsen til Sneglehøj, hvor der var røgudvikling fra en trappeopgang ved et kollegium. Det viste sig, at der lå en bunke tøj, og der blev fundet et cigaretskod i nærheden af tøjbunken. Branden meget hurtigt slukket, og der skete ingen skade på bygning eller mennesker. Der er ingen ide om, hvem der har tabt eller smidt cigaretskoddet fra sig.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 2205 standsede politiet en 20-årig mand fra Jylling, der kørte i bil på Københavnsvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Han blev fundet i besiddelse af et mindre kvantum hash, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Boserupvej, Roskilde

Kl. 1139 modtog politiet en anmeldelse fra personalet på institution Lindegården om, at en beboer var blevet overfaldet kort forinden. Voldsmanden var efterfølgende flygtet fra stedet i en bil, hvis nummerplade var blevet aflæst. Offeret var en 42-årig mand fra Roskilde, som var kommet ind på et værelse hos en anden beboer på Lindegården. Her blev han uden varsel overfaldet af gerningsmanden, der tildelte offeret slag i ansigtet og spark på kroppen, så offeret bl.a. fik slået nogle tænder løse. Med hjælp fra personalet blev offeret sendt på skadestuen, medens politiet ledte efter den bil, som gerningsmanden var flygtet i, relevante steder i Roskilde og omegn. Senere på dagen fandt Fyns Politi bilen på hjemme-adressen i Nyborg, hvor også den mistænkte – en 42-årig mand fra Nyborg – blev anholdt og sigtet for grov vold mod den sagesløse 42-årige mand fra Roskilde. Den anholdte
blev lø
rdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 12. januar 2017. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 2345 stod en meget beruset mand og urinerede op af politistationen i Roskilde. Det endte med, at den 20-årige mand fra Borup måtte overnatte i detentionen, hvor han fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, inden han blev løsladt.

Spirituskørsel/narkokørsel – Roskilde.

Kl. 0045 anholdt politiet en 19-årig mand fra Jyllinge, der blev truffet kørende i bil på Søndre Ringvej. han var påvirket af spiritus/narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.

Kl. 0155 anholdt politiet en 20-årig mand fra Solrød Strand, der på Jernbanegade opførte sig provokerende.

Kl. 0205 anholdt politiet en 20-årig mand fra Vordingborg, der samme sted opførte sig provokerende. Begge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fik en bøde for deres optræden.

Forvoldt fare for liv eller førlighed – Roskilde.

Kl. 0235 anholdt politiet en 21-årig mand fra København, der ved Stationscentret kastede et kanonslag direkte mod to politifolk og civile, der stod på stedet. Det førte til kraftig tinnitus for ørene i nogle minutter efterfølgende. Den 21-årige blev sigtet og løsladt i løbet af formiddagen.

Skud gennem rude – Viby, Roskilde.

Kl. 1438 fik politiet anmeldelse fra Parkvej, hvor der var skudt ind i en lejlighed gennem en rude. Der lå et projektil på gulvet. Politiet konstaterede, at der var tale om ammunition fra en salonriffel.Politiet tilkaldte kriminalteknikere, der fandt frem til det sted, hvor skuddet var affyret fra.

En 46-årig mand, der bor på Skolevej, blev anholdt og sigtet for at have skudt med våbenet mod lejligheden, hvilket han erkendte at have gjort i kådhed uden at have haft til hensigt at ramme nogen. Manden havde våbentilladelse, og de våben han havde, tog politiet med fra lejligheden. Han blev løsladt ud på natten til mandag. Sagen vil senere blive behandlet i retten.

Indbrud i perioden
Turkisvej, Jyllinge
Drosselvej, Roskilde
Store Valbyvej, Himmelev, Roskilde
Hovedvejen, Glim, Roskilde
Bakkegården, Roskilde
Algade, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Tunevej, Vindinge, Roskilde
Lindevej, Viby Sj.