Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Nov 23, 2016 til Nov 30, 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk
politirapporten-foto-anne-beth-witte-2

Fornærmelig tiltale af politiet – Roskilde.

To indbrudstyve fra Greve blev fremstillet i retten i Roskilde mandag. Begge fik 40 dages fængsel og blev løsladt efter at være taget på fersk gerning under et indbrud.

På vej ud henvendte en af de løsladte sig til en kvindelig politiassistent med ordene: “Fuck dig din so”. Det førte til en ny sigtelse for fornærmelig adfærd, der vil blive afregnet i retten på et senere tidspunkt.

Mistænkeligt forhold – Roskilde

En 72-årig kvinde fra Roskilde kom medio november i kontakt med en person, der udgav sig for at være soldat i Afghanistan. Skriverierne mellem dem blev mere og mere personlige og kærlige, og på et tidspunkt havde soldaten bedt hende om at modtage en pakke og betale 11000 kr. for den. Kvinden havde ikke haft så mange penge, og dernæst havde soldaten forsøgt at få hende til at betale mindre, hvilket hun heller ikke havde gjort.

Det er politiets opfattelse, at der meget vel kan være tale om et forsøg på bedrageri, og som tidligere skal vi advare imod, at man betaler penge under lignende omstændigheder, hvis man vil undgå at blive snydt.

Spirituskørsel – Roskilde

Kl. 1415 anholdt politiet en 52-årig mand fra Roskilde, der blev truffet kørende på Københavnsvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 2058 anholdt politiet en 23-årig mand, der kørte i bil på ringstedvej ved Lindenborgvej. Manden var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Pige forsøgt lokket med slik – Dommervænget, Roskilde

Kl. 1505 fik politiet en henvendelse fra en ansat i et fritidscenter om, at en 10-årig pige fra Roskilde på vej til fritidscentret var blevet kontaktet af en mandlig bilist, der havde forsøgt at lokke hende ind i bilen med tilbud om noget slik. Hun havde afslået og var fortsat på sit løbehjul i retning mod fritidscentret. Bilisten var fulgt efter, indtil pigen drejede ind ad et stisystem. På fritidscentret fortalte hun personalet om hændelsen, hvorefter politiet blev alarmeret. Den mandlige bilist, som politiet ikke fandt i området, blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 40-45 år, kraftig af bygning, kort mørkt hår, skægstubbe og “skæve” tænder, iført sort jakke, sort/gråt halstørklæde og med en hat på hovedet. Han kørte i en personbil i en mørk/grålig farve. Bilen fremstod beskidt og havde en bule i højre forskærm.

Eftersøgning – Veddelev, Roskilde.

En eftersøgning efter en 17-årig ung mand i Veddelev endte heldigvis godt. Der henvises til udsendt pressemeddelelse lørdag formiddag.

Uro – Roskilde.

Seks unge fra Odense i alderen fra 15-17 år kørte med toget fra Odense , hvor de undervejs generede øvrige passagerer på forskellig vis. De blev alle sat af toget på Roskilde station efter anmodning fra DSB.

Knivloven – Roskilde.

Kl. 0325 sigtede politiet en 41-årig mand fra Nyrup for at være i besiddelse af en ulovlig kniv. Den pgl. kan nu se frem til at få en bøde for sin besiddelse. Han blev truffet på et spisested på Jernbanegade.

Voldelig butikstyv blev til røver – Hyrdehøj Bygade, Roskilde

Kl. 1240 anmeldte personalet i Kvickly, at en voldelig butikstyv var tilbageholdt på stedet, efter at han havde forsøgt at løbe fra supermarkedet medbringende tyvekoster. Politiet anholdt en 21-årig mand fra Vanløse, som blev sigtet for røveri. Det viste sig, at en butikskontrollant havde bemærket, at den anholdte havde lagt barbermaskiner i en medbragt sportstaske. Efter at han var gået gennem kassen uden at betale ville butikskontrollanten tilbageholde manden, som dog løb ud på parkeringspladsen. Her blev han indhentet af en mandlig butiksansat, der blev slået med en knytnæve i ansigtet af den 21-årige i forbindelse med pågribelsen af ham. Den 21-årige blev derfor sigtet for røveri af barbermaskiner til en samlet værdi af 4095 kr., fordi han brugte vold i et forsøg på at sikre sig de stjålne varer. Han blev løsladt efter afsluttet sagsbehandling.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 0020 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve, der også undersøges for indhold af euforiserende stoffer, idet politiet også har mistanke om, at han kunne være påvirket af narkotika under kørslen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 2358 kørte en 39-årig mand fra Ringe ad Østre Ringvej og mistede herredømmet over bilen ved en rundkørsel, hvor han påkørte flere skilte og gadebelysningen. Bilen standsede inde i rundkørslen. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at føreren var påvirket af spiritus, hvorfor han blev kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. En passager i bilen – en 23-årig kvinde fra Esbjerg – blev kørt på skadestuen til kontrol for eventuelle skader som følge af uheldet. DONG blev tilkaldt til at foretage nødvendig reparation af gadebelysningen. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, der måske skyldtes for høj hastighed.

Indbrud i perioden
Ramsøvejen, Gadstrup
Piledyssen, Gundsømagle, Roskilde
Havdrupvej, Lille-Skensved
Møllehaven, Jyllinge
Jyllingecentret, Jyllinge
Boserupvej, Roskilde
Skomagergade, Roskilde
Dronning Sofies Vej, Roskilde
Poppel Alle, Roskilde
Nordgaardsvej, Svogerslev, Roskilde
Kildeager, St. Valby, Roskilde
Blågårdsstræde, Roskilde
Bausager, Gevninge, Roskilde
Ved Mosen, Roskilde
Skolevej, Svogerslev, Roskilde
Valhalvej, Roskilde
Lærkevej, Roskilde
Ahornlunden, Himmelev, Roskilde