For sjette år i træk var Frivillig Fredag et trækplaster. Knap 700 frivillige fra mere end 200 forskellige foreninger var samlet i Roskilde Kongrescenter, Bauhaus Arena.

Engagerede deltagere.
Engagerede deltagere.

Morten Gjerskov, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget og vært ved dagsarrangementet bød velkommen til de frivillige fra de sociale foreninger med at understrege, at det arbejde de frivillige foreninger udfører, er et arbejde kommunen ikke kan udføre – hver i sær er vi gode til hver vores ting. I foreningerne er det glæden og ønsket om at hjælpe andre der driver, ikke penge. Formanden benyttede også lejligheden til at opfordre til at indstille kandidater til Frivilligprisen på roskilde.dk.

Der var rigtig god stemning og folk var meget begejstrede for Paul Natorps oplæg om ‘Sager der samler’. Paul understregede, at mennesker er ikke bare ressourcer, de er også selv bærere af forandring. I fællesskab kan de gøre en forskel.

 

Sidst på eftermiddagen bød borgmester Joy Mogensen velkommen til de lige knap 700 fremmødte frivillige med et stort tak. Tak for indsatsen til alle dem, som hver dag, hver uge året rundt gør en forskel for rigtig mange borgere i Roskilde Kommune. Som en del af FrilligUge39 har Byens Hus bedt frivillige færdiggøre sætningen: Jeg er frivillig fordi, … Borgmesteren benyttede lejligheden til at fortælle en rørende historie fra sin egen ungdom som spejder med den morale, at det ikke handler om, hvad man ikke kan, men derimod om det vi kan, når vi gør det sammen. Og i Roskilde Kommune er der rigtig mange, som engagerer sig i fællesskabet.

Aftenens underholdning blev indledt med fællessang akkompagneret af studenterforeningens kor – danmarks største og ældste mandskor.

Traditionen tro er Frivillig Fredag også aftenen for overrækkelse af Roskilde Kommunes Kultur- og Idrætspriser overrakt af formand for Kultur- og Idrætsudvalget Birgit Pedersen samt Start- og Udviklingspuljens Foreningspris overrakt af formand for Folkeoplysningsudvalget John Jacobsen – og ikke mindst donationer fra Roskilde Festival.

I år blev det samtidig anledning til at sætte punktum for Hearts of Roskildes knap ét år lange indsamling til lokal flygtningehjælp.

Aftenens underholdning blev serveret af Gitte Hornshøj i form af et ordentlig skud takt og tone på ægte jysk manér – selvfølgelig krydret med en god portion humør, snak om vandhaner og bussemænd. Gæsterne fik et rigtigt godt grin med hjem – men det havde følgeskab af den pointe, at ris er noget man spiser, mens ros er noget man giver!

Det lokale band JAAM rundede den festlige aften af med god musik, der fik flere op på dansegulvet.

Gimles frivillige sørgede efter alle kunsten regler for, at alle fik mad og drikke, og servicen var som altid i top.

 PRISMODTAGERE 2016

PRISMODTAGERE 2016
PRISMODTAGERE 2016

IDRÆTSPRISEN FOR PERSONER

Bente Lindegaard Magnusson – for et stort og vedvarende engagement blandt andet som instruktør og formand i Roskilde Gymnastikforening gennem 45 år, og for evnen til stadig at være med på nye ideer.

 KULTURPRISEN FOR PERSONER

Jørn Zinglersen – for hans enorme indsats i KFUM Spejderne Vindinge, som vist er gået hen og er blevet en livsstil.

 IDRÆTSPRISEN FOR FORENINGER

Roskilde Mountainbike Klub – for en ekstraordinær indsats for at skabe og vedligeholde gode spor i Boserup, Himmelev og Avnstrup – også for dem, der ikke er medlemmer.


KULTURPRISEN FOR FORENINGER

Viby Musikforening – for et utrætteligt og imponerende arbejde med at skabe koncerter og musikliv i den sydlige del af kommunen.

 START- OG UDVIKLINGSPULJENS FORENINGSPRIS

Orange Makers  – for at tilbyde nyskabende, eksperimenterende og anderledes folkeoplysende aktiviteter – og for deres positive bidrag til udviklingen af Musiconområdet.

 Med Start- og Udviklingspuljens foreningspris følges 5.00 kr. Med de øvrige foreningspriser følger 15.000 kr. og med personpriserne følger 15.000 kr.