Dansk Industri måler hvert år temperaturen på de danske kommuners erhvervsvenlighed.

Generelt viser undersøgelsen større tilfredshed med kommunernes erhvervsindsats end tidligere.

Desværre gælder dette nok ikke Roskilde kommune der efter at være faldet 40 pladser tilbage nu ligger nr. 83 ud af de 96 kommuner, der er med i undersøgelsen.

Iflg. SN.dk  mener borgmester Joy Mogensen (S) ikke at Dansk Industris liste giver et retvisende billede. Det er derimod hendes opfattelse at man fra kommunens side gør meget for at imødekomme erhvervslivets behov.

Borgmester Joy Mogensen (S) er ikke tilfreds med Roskildes placering
Borgmester Joy Mogensen (S) er ikke tilfreds med Roskildes placering

– Roskilde Kommune har de seneste fem år arbejdet intenst for at forbedre den måde, vi servicerer erhvervslivet på. Vi har oprettet et erhvervsudvalg og en erhvervsafdeling, vi har praktisk talt elimineret byggesagsgebyrerne, og over de seneste år har vi sænket dækningsafgiften hvert år, så provenuet er cirka 10 millioner kroner mindre, end det ellers ville have været, siger Joy Mogensen, der har flere andre eksempler på kommunens udvikling, ifølge SN.dk

Hun vil dog tage undersøgelsen ad notam, ligesom formanden for udvalget for vækst, erhverv og globalisering, Lars Lindskov (K), peger på undersøgelsens svagheder, men dog alligevel vil se på om noget kan gøres bedre.

Lars Lindskov ærgrer sig over at det røde flertal ikke ville fortsætte sænkningen af erhvervsskatterne og håber på i næste års budgetforhandlinger at kunne gøre noget for dækningsafgiften der iflg ham, skævvrider konkurrencen mellem de lokale virksomheder og andre kommuner der har bedre rammevilkår.