Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 14-21. september 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Færdselsuheld – Sognevej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 0748 rykkede en ambulance og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en motorcyklist var involveret. Motorcyklisten – en 55-årig mand fra Slangerup – havde kun pådraget sig et par småskrammer ved uheldet, der skete, da han under køkørsel i sydlig retning på Sognevej ville bremse. Motorcyklens forhjul blokerede, så han væltede og kurede frem i den forankørende personbil ført af en 46-årig kvinde fra Stenløse. Politiet foretager sig ikke yderligere i anledning af uheldet.

Social dumping-aktion – Roskilde / Greve / Karlslunde

Midt- og Vestsjællands Politis udlændingeafdeling gennemførte i går i samarbejde med både SKAT og Arbejdstilsynet en målrettet aktion rettet mod ulovlig arbejdskraft inden for skrotningsbranchen. Tre virksomheder i hhv. Greve, Karlslunde og Roskilde fik uvarslet besøg af myndighederne, som kl. 1325 på virksomheden i Roskilde traf to mænd på 28 og 35 år fra Nigeria iført arbejdstøj og i færd med at arbejde. Begge blev anholdt for overtrædelse af udlændingeloven og sigtet for ulovligt arbejde i Danmark. Begge er fortsat i politiets varetægt og forventes fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, medens politiet undersøger deres personlige forhold nærmere. På de to virksomheder i Greve og Karlslunde fandt politiet ingen anledning til at foretage sig yderligere.

Trafikale problemer – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 0817 fik politiet et opkald fra en lastbilchauffør, som kørte med et læs, der var så højt, at han ikke umiddelbart kunne passere broen ved Maglegårdsvej, Roskilde, i vognbanen yderst til højre. Lastbilen kunne passere i en af vognbanerne længere mod venstre og ønskede derfor vejen afspærret. Politiet kørte til stedet og afspærrede motorvejen med tre patruljebiler, således at lastbilen først kunne bakke og dernæst passere broen ved Maglegårdsvej i den rigtige vognbane uden at forvolde skade på broen. Politiet underrettede Vejdirektoratet om manøvren, der bevirkede en del kødannelse på motorvejen i det østgående spor.

Fuld mand med tyvekoster – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1310 anmodede DSB om assistance til at konstatere identiteten på en fuld mand, som var med toget mod Holbæk. Toget befandt sig p.t. på Roskilde station, hvor politiet fik kontakt til en beruset mand, der blev frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen. Han kunne ikke forklare sig omkring sin identitet, men ved politiets nærmere undersøgelse af hans effekter fandt politiet en bærbar PC og et rejsekort tilhørende en kvinde. Medens manden blev afruset, fandt politiet ud af, at den bærbare PC tilhørte en 21-årig mand fra København N, og rejsekortet tilhørte en 24-årig kvinde fra København S. PC-en var ifølge ejeren stjålet ved et tyveri fra en lejlighed på Amager for ca. 1 uge siden, medens ejeren af rejsekortet fik politiet ikke fat i. I løbet af aftenen var den frihedsberøvede mand i stand til at oplyse, at han var en 37-årig mand fra Polen, som efterfølgende – med assistance fra en tolk – blev sigtet for tyveri af PC-en og rejsekortet i Københavns-området.
Efter endt afhøring til sagerne løslod politiet ham, men han kan forvente at høre nærmere fra Københavns Politi, når sagerne mod ham skal afgøres.

Ransagning m.v. – Svogerslev, Roskilde.

Kl. 1630 ransagede politiet en bil, hvor der blev fundet boltsaks, elefanthuer m.v., der gjorde, at føreren af bilen, en 32-årig mand fra Roskilde, kunne mistænkes for tyverier. Politiet foretog yderligere ransagning af pgl.s. hjem, hvor der blev fundet flere tyvekoster, narkotika, våben og stjålne cykler.

Pgl. blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag, hvor han blev fængslet til den 061016.

Røveri mod person – Roskilde.

Kl. 1846 blev en 15-årig dreng fra Roskilde udsat for røveri ved toilethuset i Folkeparken, hvor en gruppe unde mænd truede ham til at aflevere ur og forskellige mærketøj. Politiet fik først anmeldelsen kl. 2025, hvorfor det vanskeliggør efterforskningen en del. Der var tale om to gerningsmænd.

Politiet hører gerne fra vidner, der har overværet optrinnet. Ring på 114.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 1015 standsede politiet en bil på Holbækmotorvejen ved Køgevej. Føreren af bilen, en 31-årig mand fra Vig, var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 1520 anholdt politiet en 41-årig mand fra Roskilde, der blev standset i en bil på Helligkorsvej. han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Brand i bil – Svogerslev, Roskilde.

Kl. 1647 blev en bil fundet på Lyngageren, hvor den var udbrændt. Bilen efterlyst fra Nordsjællands Politi. Det vides ikke med sikkerhed, hvornår bilen er brændt på stedet.

Færdselsuheld- Roskilde.

Kl. 2027 skete et færdselsuheld på Frederiksborgvej, hvor en bil kørte mod syd med en 24-årig kvinde fra Ølstykke ved rattet. Hun mistede kontrol over bilen, der ramte et mindre vejtræ og endte i grøften. I bilen var en 16-årig kvindelig passager, der var fastklemt i bilen. Hun blev skåret ud og fløjet til Rigshospitalet. Ud fra politiets oplysninger, er den 16-årige ikke kommet alvorligt til skade. Føreren af bilen fik ingen skader.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 0140 blev en 21-årig kvinde fra Herlev anholdt på Jernbanegade, hvor hun optrådte voldeligt over for andre. Kvinden blev løsladt senere på natten med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kl. 1448 anholdt politiet en 20-årig kvinde fra Haslev, der samme sted optrådte voldeligt. Hun var også en tur på politistationen, hvorfra hun blev løsladt senere på natten med en bøde.

Færdselsuheld – Roskildevej / Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 1053 kørte en 81-årig mand fra Kirke-Hyllinge i sin personbil ad Omfartsvejen mod øst og ville krydse Roskildevej. Han kørte ud i krydset, hvor han blev påkørt af en personbil ført af en 20-årig mand fra Albertslund, der kørte ad Roskildevej i nordlig retning. Begge parter blev i ambulancer bragt til kontrol på skadestuen i Holbæk, men begge var sluppet fra uheldet behandlingskrævende skader. Brandvæsnet blev tilkaldt til at foretage oprydning efter mindre forurening som følge af uheldet, ligesom et bugseringskøretøj flyttede de beskadigede køretøjer fra vejen. Den 81-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, da han mistænkes for at have overtrådt sin vigepligt i krydset.

Indbrud i lejlighed – Maglehøjen, Roskilde

Kl. 1715 anmeldte en 18-årig mand fra Roskilde, at han under ophold på sin bopæl pludselig fik sparket døren ind. En mand, som han kendte, kom ind i lejligheden, men flygtede, da han opdagede, at den 18-årige var hjemme. Den 18-årige fik indhentet gerningsmanden for at tale med ham om hans adfærd. Da den 18-årige antydede, at politiet skulle tilkaldes, stak gerningsmanden af igen. Politiet kom til stedet og kunne se, at døren vitterligt var sparket ind. Den mistænkte, hvis identitet er politiet bekendt, blev eftersøgt, men ikke fundet i første omgang. Politiet vil derfor på et senere tidspunkt kontakte den mistænkte for at afhøre ham om indbrudsforsøget.

 

Færdselsuheld – Trekroner Stationsvej / Trekroner Centervej, Roskilde

Kl. 1618 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bybus var forulykket og sad fast under en bro. Det viste sig, at den 58-årige, mandlige buschauffør under kørsel i bybus 201A ad Trekroner Stationsvej i sydlig retning oplevede bremsesvigt ved rundkørslen ved Trekroner Centervej. Han fortsatte derfor ligeud i rundkørslen, kørte tværs over en cykelsti og ind i en tunnel under jernbanen. Her kilede bussen sig fast og standsede, men hverken føreren eller de fire passagerer i bussen kom noget til ved hændelsen. Politiet tilkaldte en bilinspektør til nærmere undersøgelse af bussen for at finde årsagen til uheldet. Bussen blev bugseret bort til senere undersøgelse et andet sted. Bane Danmark blev også underrettet om hændelsen for at kunne vurdere, om jernbanebroen havde taget skade. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring vedr. den tekniske undersøgelse af bussen.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 1533 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist var blevet påkørt. En 27-årig mand fra Tølløse kørte langsomt pga. kø i sin personbil i vestlig retning ud for indkøbscentret, da han ikke kunne undgå at påkøre en 15-årig kvindelig cyklist på vej tværs over fodgængerfeltet. Hun havde afventet fri passage ved fodgængerfeltet, hvorefter hun cyklede i feltet på tværs af den 27-åriges kørebanehalvdel. Cyklisten blev ramt på baghjulet og væltede ind i en parkeret motorcykel. Den 15-årige pige blev i ambulance bragt til skadestuen i Køge til behandling for diverse småskrammer som følge af uheldet. Politiet optog rapport om uheldet for at kunne afgøre, om nogen har overtrådt færdselsloven i anledning af uheldet.

Indbrud i perioden
Agervænget, Snoldelev, Gadstrup
Sikærsvej, Snoldelev, Gadstrup
Fåreløkke, Havdrup
Skolevej, Havdrup
Ravnevænget, Havdrup
Københavnsvej, Roskilde
Store Hedevej, Roskilde
Egevej, Roskilde
Maglehøjen, Roskilde
Kamstrupvej, Vor Frue, Roskilde
Boserupvej, Roskilde