Tirsdag den 27. september dannede CosmosHallen i Viby Sjælland ramme om en stor fællesspisning for knap 200 mennesker på tværs af verdens kulturer.

Arrangementet var kommet i stand i et samarbejde mellem KulturCosmos, Røde Kors og Meyers Madhus. Det indgik som en del af programmet for FrivilligUge39.

CosmosHallen dannede rammen om fællesspisning
CosmosHallen dannede rammen om fællesspisning

CosmosHallen var pyntet op med et væld af kulørte flagranker, lys, træe’er og krydderurter. Gæsterne kom festklædte i alle aldre og sad blandet ved langbordene. Halvdelen af gæsterne havde købt billetter, der ikke kun finansierede deres egen måltid, men også mad, drikkevarer og dessert til flygtningene. Flygtningene kom fra Asylcentrene Sankt Hans og Avnstrup, samt et par stykker fra indkvarteringerne i Viby.

Til stede var også Vibeborgmester Poul Andersen, som udtrykte stor begejstring for arrangementet. Poul Andersen er desuden formand for Røde Kors i Gundsø.

Efter maden spillede den dansk/syriske due med Simon Ask og Nour Amora en lille koncert, hvor de i dagens anledning også havde en sangerinde med. “Det var meget rørende at opleve, hvordan de syriske toner bevægende forsamlingen. Flere rejste sig og nogle begyndte også at danse” fortæller kulturhusleder Caroline Stokholm Clemmensen.

I løbet af aftenen fik snakken lystigt ved bordene og nogle brugte tablets og smartphones til at vise billeder og fremme forståelsen på tværs af sprogrenen. Og nogle endte med at udveksle kontaktinformationer og kram.