Vi gør klar til en festlig og spændende uge, når Roskilde Naturvidenskabsfestival 2016 går løs fra mandag den 26. september til fredag den 30. september.

Mandag den 26. september åbner borgmester Joy Mogensen naturvidenskabsfestivalen på Boserupgaard Naturcenter i Boserup Skov.

Uge 39 bliver et brag af en festival. Videnskabsfestival.
Uge 39 bliver et brag af en festival. Videnskabsfestival.

Hun vil deltage i åbningen af programmet for 1. – 6. klasse kl. 9.00, hvor 250 børn fra 1. klasse vil være til stede.

Hele 61 aktiviteter bliver det til i ugen – fældning af træ, et blik ind i hjernen, vindmøller, småkravl og stjernekiggeri er blot et lille pluk fra det store program, som dækker trinnene fra 1.-6. og fra 7.-10. klasse.

Bag programmets aktiviteter står en lang række af kommunens uddannelsesinstitutioner – gymnasier, erhvervsskoler, RUC, Risø DTU, UCSJ og Boserupgaard Naturcenter. Det er lokale kræfter fra hele Roskilde, der ønsker at vise de praktiske og eksperimenterende sider af naturvidenskaben.

Mandag er der Krible Krable for de små med Silja Okking fra DR’s børnekanal Ramasjang. Samme dag tilbyder Roskilde Tekniske Gymnasium eleverne et kig ind i en grisehjerne for at lære om, hvordan elevernes egne hjerner fungerer.

Tirsdag er der mere svin på programmet, når en forsker fra ZBC (Slagteriskolen) tager eleverne med på opdagelse i grisens anatomi. Og de mindre elever er med til at fælde et stort træ i skoven.

Onsdag ser elever på vindmøller og vindenergi på Risø DTU, og de dissekerer en gnaver og en computer.

Torsdag står eleverne overfor spørgsmålet om man kan spå om fremtiden. De undersøger, hvordan man ved hjælp af matematik kan forudsige, hvad der vil ske i bestemte situationer. Og så er der feltarbejde i en grusgrav.

Fredag indbyder RUC til et utraditionelt og underholdende Scienceshow. En gruppe science studerende kombinerer fysik, kemi, biologi og medicinalbiologi for at vise, at naturvidenskab er sjovt, fascinerende og i virkeligheden overalt!

Se hele programmet her.Program