Information fra Rådhuset
Information fra Rådhuset

Både Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er partier, der på landsplan er kendt for at have et afbalanceret fokus på både miljø og beskæftigelse. I forbindelse med de netop påbegyndte budgetforhandlinger i Roskilde Kommuner de to partier enige om, at der skal skrues op for hastigheden for at fremme cleantech-virksomheder og videninstitutioner. Det fortæller Det Konservative Folkeparti i Roskilde i en pressemeddelelse.

Både den radikale Jeppe Trolle og den konservative Lars Lindskov er således medlem af bestyrelsen i IQ, der er en forening med deltagelse af uddannelses- og forskningsinstitutioner, kommunen og en række private virksomheder.

Med inspiration fra dette arbejde, og med udgangspunkt i den konkurrencesituation som virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Roskilde Kommune også er udsat for, mener de to byrådspolitikere, at udviklingen inden for grøn vækst, forskning og beskæftigelse ikke går helt så hurtigt som man kunne ønske i Roskilde Kommune.

Den store satsning på Risø Park-området som dynamo for cleantech i området, hvor en af ambitionerne er at etablere op til 4.000 arbejdspladser, bremses af statslige begrænsninger, siger Lars Lindskov, der er formand for Erhvervs- og Vækstudvalget og suppleres af Jeppe Trolle, der er medlem af Klima- og Energiudvalget:

Idéen om en ”park & ride”-station i det sydvestlige Roskilde har også lange udsigter. Det samme gælder den regionale kystsikringsløsning i Roskilde fjord, som også kræver statslig finansiering. Og endelig er debatten om togdrift til Roskilde, hvor vi med debatten om S-tog ikke kan få en garanti for, at den regionale togdrift ikke forringes, siger Jeppe Trolle.

De to byrådspolitikere, der begge er medlem af Økonomiudvalget og derfor netop er midt i forhandlingerne om næste års budget, nævner de fire strategiske problemstillinger som eksempler på, at det endnu ikke er lykkedes kommunen i tilstrækkeligt omfang at få reel opbakning til de kommunale satsninger fra eksterne parter i forhold til projekter, der er vigtige for kommunens fremtid og udvikling.

Konservative og Radikale er derfor enige om, at der i budget 2017 skal sættes midler og ressourcer af til at trække greentech-virksomheder og projekter til Roskilde kommune. De to partier er også enige om, at der skal findes tiltag, der kan fremme Roskildes klimaprofil, og status som grøn kommune.

Kommunens mange forskellige videninstitutioner, den stabile arbejdskraft, den gode infrastruktur og beliggenheden tæt på København gør området superegnet til at blive Sustainable Valley – et centrum for fremme af virksomheder og forskningsinstitutioner med fokus på grøn vækst, siger Jeppe Trolle og Lars Lindskov samstemmende.