Et billede af de nye skraldespande

Når vi går rundt i byen, skal vi ikke normalt tænke på affaldssortering. Nu vil Klima- og Miljøudvalget teste, om det giver mening at sortere i glas, metal og restaffald. Vi skal også placere emballage med pant for sig selv.

Der er tale om et pilotprojekt med at sortere affaldet på Stændertorvet og Rabalderstræde. Mens forsøget kører i et år, vil de ”almindelige” skraldespande blive fjernet og der kommer otte nye sorteringsskraldespande på Stændertorvet og tre på Rabalderstræde.

”I Roskilde Kommune skal vi jo sortere vores affald ved husstandene – og der kommer flere kategorier til næste år. Derfor vil vi nu også se på mulighederne for at sortere det affald, som smides i kommunens skraldespande på offentlige veje, stier og pladser”, fortæller formanden for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Bejer Paludan.

”Vi ved, at langt de fleste af os er meget indstillet på affaldssortering, når vi bliver spurgt i undersøgelser. Men hvordan vil det lige fungere ude i virkeligheden? Det er vi spændt på at teste. Jeg håber helt klart, at vores pilotprojekt bliver en succes, så vi kan brede det ud til alle offentlige områder i de kommende år”, siger formanden.

Pilotprojektets formål er både at finde en velegnet skraldespand til sortering af affald, og finde ud af, hvad det koster.
Klima- og Miljøudvalget skal evaluere pilotprojektet i efteråret 2017
Materielgården vil indsamle affaldet og lægge det i tre containere. På den måde kan man en gang om måneden opgøre, hvor meget affald der indsamles, og om det er sorteret korrekt.
“Dette oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse”