Det er en kunstner med internationalt format, der står på scenen i Byparken denne aften. Oh Land har med sin melodiske og vedkommende elektropop nydt stor anerkendelse i både ind- og udland, og har bevist med hendes tilgang til musikken, live såvel som på plade, at hun i den grad har noget på hjerte.

Oh LandMed Oh Lands selvbetitlede album fra 2011 opnåede Nanna Øland Fabricius en kæmpe succes i Danmark og internationalt. Nanna fik fremragende anmeldelser, spillede udsolgte koncerter (bl.a. en række fantastiske optrædener i DRs koncertsal) og oplevede i den grad en succes som er meget få danske kunstnere forundt. Singlerne ”Sun Of A Gun”, ”White Nights” samt ”Speak Out Now” fik alle maksimal airplay på de danske radioer og ”Speak Out Now” blev det mest spillede danske nummer på de danske radioer i 2012.

Internationale milepæle som forsider og interviews i toneangivende magasiner som Vogue, Dazed & Confused, Hunger, Muse, Time Out NY, m.fl. og optræden hos David Letterman og Jimmy Kimmel talkshow gjorde det bare mere imponerende.

Opfølgeren ”Wishbone” fra 2013 blev skabt med Tv On The Radios Dave Sitek som producer og viste en mere alternativ side af Oh Land -Også dette album kastede flere store singler af sig. Specielt numrene “Rennaiance Girls” og ”Pyromaniac” var i høj rotation på de danske radiostationer.

Både Q Magazine og MOJO gav “Wishbone” 4/5 stjerner – og Q Magazine, som havde Oh Land som “Pick of the month”, skrev bl.a. at Wishbone var en ”consistently impressive record”.
The Guardian var også begejstrede og gav 4/5 stjerner.

Efter at have turnéret i Europa og USA – med udsolgte koncerter i bl.a. LA, New York og San Francisco, og koncerter på både Northside Festival og i Tivoli – var Oh Land klar med sit 4. album: “Earth Sick” i 2014.

Nannas egen vision med “Earth Sick” var at finde tilbage til kernen og udgangspunktet i hendes karriere – og udnytte hendes styrke som både komponist, musiker og ikke mindst producer. Præcis som på hendes debutplade (“Fauna”/2008) er hele albummet skrevet og produceret af Nanna selv – dog i tæt samarbejde med musikeren Tore Nissen, der også er en del af Oh Lands liveband.

Store dele af albummet er derfor også indspillet i Nannas egen lejlighed i New York – frem for i store musikstudier, med mange samarbejdspartnere indover processen. Nanna har dog, på adskillige numre, brugt sit eget klassiske bagland ved bl.a. at bruge sin familie til at spille strygere og synge opera. Pladen har derfor flere steder fået et symfonisk lag over de elektroniske popproduktioner. Strygerarrangementerne er skrevet i et samarbejde med hendes far, Bendt Fabricius.

Support: Ida Gard
Ida Gard begyndte at spille klaver som 9 årig. Et par år efter tog hun fat på guitaren – og via flere års samspil på den lokale musikskole og et længere ophold på Den Rytmiske Højskole i Vig, tog hun i 2007 på sangskriverkursus på Rytmisk Center i København, hvor sangene nærmest væltede ud af hende. Hele fire sange fra det kursus er at finde på debutalbummet, deriblandt ”On His Knees”, der i 2008 gav Ida Gard sejren i det års udgave af KarriereKanonen og dermed masser af spilletid på P3.

I november 2011 udkom Ida Gards debutalbum ”Knees, Feet & the Parts We Don´t Speak Of” – og der var masser af ros til den stærke sangerinde for det den garvede Torben Bille kaldte ”en debut, der bringer armene i vejret og får denne lytter til at gå i knæ”, mens Steffen Brandt havde albummet som bobler på sin liste over de bedste danske 2011-udgivelser, med karakteristikken ”Insisterende debut”. Yderligere ros kom fra både P3 og P4, der bl.a. roterede den stærke single ”You Got Some Explaining To Do”.

I 2013 var hun klar med opfølgeren ”Doors”. Albummet er delvist indspillet i New York, og det høres. New York klæder Gard og Gard klæder New York. Hendes underspillethed står skarpt og i fin kontrast til den store lyd, som den amerikanske producer Jamie Siegel har lagt for dagen.

Nu er Ida Gard aktuel med sit tredje album, “Womb”, der også har fået fine ord med på vejen i bl.a. Nordjyske Stiftstidende, der konkluderer ”Man keder sig ikke i Ida Gards musikalske selskab…” og kvitterer med 5/6 stjerner.

Underholdning for børn
Børneunderholdningen foregår på pladsen foran Pipers hus, med den flotte Kulturbussen som centrum. De fire tirsdage kan børnene hygge sig med sjove aktiviteter i og omkring Kulturbussen i Byparken. Børneaktiviteterne begynder klokken 18:30 og kører frem til klokken 21:00. Børnene får mulighed for at opleve kunst og kreative aktiviteter.

Tirsdag d. 19/7 er der skumfidusworkshop på programmet. Kom og byg fantastiske kreationer ud af skumfiduser inde i Kulturbussen. Der er også mulighed for at lave kreative aktiviteter.

Tirsdag d. 19. juli fra kl. 18.30 i Roskilde Bypark
Musikken starter kl. 19.30
Gratis entré
Byparkskoncerterne arrangeres af Roskilde Kommune og Gimle.