Et alment boligselskab har købt det tidligere skoleslagteri og vil bygge nye boliger i samarbejde med et privat udviklingsselskab. Det kan blive et levende og sammenhængende kvarter, der skaber forbindelser til resten af Roskilde, skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet kræver en ny lokalplan og den proces går nu så småt i gang. Der er indledende borgermøde den 22. juni.
Lokalplanen omfatter både selve slagterigrunden og de nærmeste ejendomme for at sikre en sammenhængende udvikling af området med gode forbindelser til omgivelserne. Planen placerer stier for gående og cyklister mellem bymidten, Rådsmandshavens sportsbaner og Kildegården og mellem Jernbanegade og området ved remisen.

”Det bliver en bydel med mange historiske islæt”, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

”Det er planen, at Tinghuset, arresten, rejsestalden og remisen samt dele af bebyggelsen på slagterigrunden langs banen alle skal bevares og bruges til offentlige, kulturelle formål eller andre udadvendte aktiviteter. Så det bliver altså en bydel, som mange flere end beboerne kommer til at færdes i”, siger formanden.

Torben Jørgensen fortæller også, de nye boliger skal passe til Roskilde bymidte og samtidig skabe attraktive gårdmiljøer. En del af stueetagerne skal derfor reserveres til caféer, restauranter mv..

Adgangen til området skal ske fra Skovbogade, Jernbanegade og Køgevej for at sprede trafikken. Samtidig bliver antallet af parkeringspladser begrænset, da boligerne kommer til at ligge lige ved stationen. En væsentlig del af parkeringspladserne skal anlægges i kældre, så området opleves næsten bilfrit.

Selve lokalplanforslaget bliver politisk behandlet i oktober måned. Herefter kommer en offentlig høring i 8 uger. Men allerede den 22. juni holder kommunen informationsmøde om planerne på INSP. Der bliver rundvisning på arealet og projektets forskellige dele bliver diskuteret.

Lokalplanafgrænsning2

Skoleslagteriet oversigtstegning

Skoleslagteriet perspektivtegning