Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 18-25. maj 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Spirituskørsel – Gadstrup

Kl. 0101 anholdt politiet en 18-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Svanevej. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Jyllinge

En 62-årig kvinde kørte kl. 1127 ind i en parkeret bil på p-plads ved Jyllingecentret. Der skete kun materiel skade. Det viste sig, at kvinden var påvirket af spiritus, og hun blev anholdt og fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Salg af narkotika 

KL. 1202 var specialpatruljen på en adresse i Himmelev, hvor der ved ransagning blev fundet 53 gram hash, salgsposer og vægte. En 48-årig mand blev anholdt og sigtet for salg af narkotika. Han blev løsladt senere på eftermiddagen, og sagen vil senere blive behandlet i retten.

Tyveri fra taske

En 84-årig kvinde fra Roskilde sad tirsdag mellem kl. 1300 og 1340 ved en cafe på Stændertorvet, hvor hun spiste. Forinden havde hun været i banken for at hæve penge. Hendes taske blev stjålet under opholdet ved cafeen. Hun har ingen ide om, hvem der har begået tyveriet, men det er nærliggende at tro, at tyven har set, at hun forinden har hævet penge i banken.

Tricktyveri 

Kl. 1139 modtog politiet anmeldelse om en sag, der fandt sted søndag kl. 2108, hvor en mand kom ind i 7-Eleven på Ringstedgade, hvor det lykkedes gerningsmanden at aflede ekspedientens opmærksomhed og stjæle syv tipskuponer uden at betale for dem. Sagen efterforskes nu af politiet.

Færdselsuheld – motorcyklist omkommet – Ledreborg Alle

Kl. 1352 fik politiet anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld, idet en varebil og en motorcykel var stødt sammen. Det viste sig, at en 23-årig mand fra København N som fører af varebilen i forbindelse med svingning til venstre ad en indkørsel stødte sammen med en modkørende motorcykel ført af en 40-årig mand fra Lejre. Han fløj af motorcyklen, ramte en sten og fik herved på svære kvæstelser, at han trods livreddende førstehjælp blev erklæret død af en læge fra en tilkaldt lægehelikopter. Den 40-åriges pårørende er underrettet. Se i øvrigt udsendt pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Tricktyveri – Søndre Ringvej

Kl. 1749 anmeldte en 49-årig kvinde fra Roskilde, at hun havde fået stjålet en guldhalskæde med en blå sten, da hun kl. ca. 1200 afleverede skrald ved bopælen. Hun var blevet kontaktet af tre udenlandske personer – to kvinder og en mand – der var kommet til stedet i en sølvfarvet Mercedes. De havde spurgt om vej til sygehuset, hvorefter de to kvinder krammede den 49-årige og gav hende guldsmykker som tak for hjælpen. Herunder stjal de offerets ægte guldhalskæde. De tre personer blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 155-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Fremmedsprog, Iført: Tørklæde omkring hovedet, beige skjorte med sorte prikker og sorte bukser; B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Talte: Fremmedsprog, Iført: Gul trøje og sorte bukser; C: Mand, 30-35 år, Yderligere kendetegn: Mørk i huden og rundt ansigt., Iført: Grå trøje.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket A, B og C eller deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen

Kl. 0025 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Solrød Strand for spirituskørsel i en personbil på motorvejen i østgående retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Narkopåvirket bilist

Kl. 0833 anholdt politiet en 40-årig kvinde fra Herlev, der kørte i bil på Fælledvej. Kvinden var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Hun blev løsladt efter afhøring.

Mand i sø 

Kl. 1603 fik politiet anmeldelse om, at en mand sad fast i en sø i Folkeparken. Manden sad i vand til livet og han ville ikke komme ind. Noget tydede på, at han ville begå selvmord. Det lykkedes politiet at få manden overtalt til komme ind på land, og han blev indlagt på psyk.afdeling.

Mistænkelig bil – Parkvej, Viby Sj.

Kl. 1027 modtog politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over et mistænkeligt køretøj på Parkvej. Borgeren havde selv kontaktet føreren, der ikke umiddelbart kunne redegøre for formålet med sin færden på stedet. Da borgeren ville tage et foto af bilen, kørte bilisten skyndsomt fra stedet. Borgeren fulgte efter i bil og havde noteret sig bilens nummerplade. Politiet fik standset bilisten, der viste sig at være en 44-årig mand fra Roskilde. Han blev dog ikke sigtet for noget, da politiet efter nærmere undersøgelse af ham og bilen ikke fandt grundlag for det.

Politiet er glade for denne type henvendelse fra opmærksomme borgere, der følger med i, hvad der sker i lokalområdet.

Tricktyveri – Svanevej

Kl. 1532 anmeldte en 75-årig kvinde fra Roskilde, at to fremmede kvinder ca. 10 minutter tidligere havde ringet på hendes dør. Da hun havde lukket op, begyndte kvinder uden varsel at spørge om vej til sygehuset, ligesom de hængte “guldkæder” rundt om hendes hals. I forvirringen over dette lykkedes det de to kvinder at stjæle en kæde med et guldkors samt et armbånd, hvorefter de forsvandt fra stedet i en sort personbil, hvor to mænd sad afventende. De to kvinder blev beskrevet som: A: Kvinde, Romansk af udseende, 45-50 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt; B: Kvinde, Romansk af udseende, 25-30 år, 155-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt. Den sorte personbil med de fire personer forsvandt i ukendt retning.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket bilen og de fire personer i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Straksdom 

Kl. 1320 blev en 52-årig mand fremstillet i grundlovsforhør efter at have afgivet skud i Roskilde tirsdag aften. Den 52-årige blev idømt 1 år og 3 mdr.s. fængsel og sendt direkte til afsoning.

Fremstilling i grundlovsforhør 

KL. 1400 blev en 22-årig og en 23-årige mand fra henholdsvis København og Roskilde fremstillet i grundlovsforhør ved et lukket retsmøde. De to sigtes i forbindelse med drabsforsøg på Ringstedgade i Roskilde torsdag den 120516. Den 22-årige blev fængslet til den 260516 og den 23-årige til den 090616.

Grundet de lukkede døre har politiet ikke yderligere kommentarer om sagen i øjeblikket.

Indbrud i virksomheder 

Mellem mandag kl. 1800 og tirsdag kl. 0130 var der indbrud på Industrivej, hvor der ligger 12 virksomheder, der alle har haft besøg af uindbudte gæster. Der er ikke overblik over det stjålne endnu, men der er bl.a. tale om tyveri af kamera, bærbar pc, telefoner m.v.

Skud afgivet 

Kl. 1925 blev anmeldt om, at der var afgivet skud på Nygade, hvor en person havde skudt op i luften ved et oversavet haglgevær.

Politiet kørte til stedet, hvor en 52-årig mand fra Roskilde blev anholdt. Han var påvirket af spiritus. Politiet fandt frem til det oversavede haglgevær og flere patroner.

Grunden til skyderiet skulle være uoverensstemmelse med nogle ukendte personer. Ingen kom til skade ved skyderiet.

Den 52-årige sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil i løbet af formiddagen vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Indbrud i perioden
Kildevænget, Snoldelev, Gadstrup
Brordrupvej, Gadstrup
Ramsølillevejen, Gadstrup
Møllehaven, Jyllinge
Skomagergade, Roskilde
Akacielunden, Himmelev, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Akacielunde, Roskilde
Gammelgårdsvej, Roskilde
Mariendalsvej, Gevninge, Roskilde
Veddelev Bygade, Veddelev, Roskilde
Maglehøjen, Roskilde
Industrivej, Roskilde (12)
Ottegårdsvej, Viby Sjælland